Get busy.

Nån dansskola här i Uppsala har ett erbjudande om att man får dansa hur många klasser man vill den här veckan för endast 50 riksdaler. Lina och jag nappade, så ikväll var vi på dancehall. För er som inte vet vad dancehall är (visste inte jag heller) kan ni kolla ett kort klipp här. Jag såg ut precis som henne, fast kanske lite bättre.
Eh, nej, in my dreams. Men kul var det, försökte slappna av och följa dansläraren så gott det gick. Skakade för allt jag hade men när hon helt plötsligt gick ner i spagat gav jag upp. Som tur var så tog passet slut då. Tydligen är det samma tid imorgon, får se om jag vågar mig dit.
Nu ska jag svara på instuderingsfrågor och sen sussa lite. Natti!

Inte som dom säger.

Nu i dagarna håller min klass på att beställa stetoskop. Dessa finns i olika färger, och när jag fick se färgkatalogen fick jag direkt syn på en fin rosa färg som jag skulle vilka ha på stetoskopet. Det som nu gör mig förvirrad är att jag från flera håll har fått höra att jag inte kommer tas på allvar om jag har ett rosa stetoskop. Vad menar man med det? Att ägarna till djuren ska tro att jag är sämre för att mitt stetoskop är rosa? Eller är det för att rosa alltid har klassats som en typisk tjejfärg, som skulle vara oseriösare än de andra färgerna? De blåa stetoskopen var det nämligen inte nån som sa nått om. Kanske för att blå är en typisk killfärg? Jag har aldrig medvetet varit feminist, men att jag inte ska tas på allvar för att jag har ett rosa (tjej-)stetoskop gör mig arg. Nu har jag beställt ett rosa i alla fall och jag ska bli mycket bättre på att höra blåsljud och hjärtfel än de tråkmånsar som tycker att det klassas som "oseriöst". Så det så!

Born on a horse.

En bild på bästa Bona och mig från i lördags när vi var på väg till ridhuset. Jättefint väder var det, så härligt!

Lovers in Japan.

Nu har jag uppdaterat bloggen tusen gånger idag. Det är bara för att jag undviker att plugga. Tänk vad mycket jag hade fått gjort om jag inte spenderat hela kvällarna framför datorn... Skrämmande.
Temat för dagen har visst blivit bilder, så här kommer en sista innan det är dags att sova. Victoria la upp bilder från återbjudningen på fejjan idag, så det får bli en återbjudningsbild.
Jag vill ha hennes kamera, den är bra. God natt!

Oh, Romeo.

Typ såhär kan man se ut mitt i natten när man kommer hem från en vikingafest. Eller kunde ha sett ut om man hade haft en septumpiercing. Hmm...

Don't fucking tell me what to do.

Let go, you're killing me
Ease up, you're killing me
Calm down, you're killing me
My god, you're killing me

Trältåg.

Vi och våra trälar som ser alldeles för glada ut...
Från vänster: Linda, moi, Victoria, Amanda, Lina, Anna, Sofia

Midvinterblotet.

Igår var det Midvinterblot. Det var kul, inte sådär jättesuperkul utan mer heltokejkul. Såhär såg vi ut:
Min bästa träl och jag!

Rude boy.

God morgon!
Har hunnit med en liten snabbstädning av stugan nu på morgonen, och strax ska jag ta bussen in till stan. Där hämtar Amanda mig, så åker jag med henne ut och rider Bona! Hade träningsvärk i en vecka efter förra gången så vi får se hur det går idag... Ska bli kul i alla fall! Efter ridningen blir det full fart till affären och sen hem för förvandlling till viking. Vi ska på förfest hos Linda, och sen ska vi häva mjöd, kriga och slåss som vikingar på kåren ikväll. Victoria har köpt superlim så att våra yxor från leksaksaffären inte ska kunna gå sönder i alla stider. Det kommer bli en galen kväll!

Dead end.

Idag var jag på stan och bara råkade mini-shoppa lite. Hittade en jättefin gasque-klänning för 60 kronor (!!!!) på Second Hand. Ni som inte gillar Second Hand, släng er i väggen. Visst finns det mycket gamla ofräscha kläder, men man kan hitta riktiga guldkorn om man bara tar sig tiden att leta efter dem... Ännu bättre om man har en symaskin, då man kan ändra kläderna till sin egen stil. Det är inte alls särskilt svårt! Klänningen var i alla fall i tunt sidenliknande tyg, silverskimrande med pärlor broderade på axelbanden och knyt i midjan. En riktig prinsessaklänning! Nu ska jag bara hitta en lämplig gasque att ha den på. Imorgon är det ju Midvinterblotet (vikingafesten) så jag tror inte den är så passande då...
Hittade även ett par leggins på Weekday, randiga i svart glansigt och svart genomskinligt tyg, snygga! På Weekday hittade jag även en tröja till min lillebror, är man världens bästa storasyster så är man... Ska försöka fota lite imorn så får ni se hur allt ser ut!

Rooobert i mitt hjäääärtaaa.

Mitt friskishjärta baknar extra hårt för fuego-Robert. Han är bäst! Är aldrig så lycklig som när jag hoppar runt och tramsar på hans pass... Tror inte jag är ensam om att ha honom som favoritledare, såg att några tanter försökte ta honom på rumpan idag när han stod nära framför dom, haha. Han gav dom en porrig blick över axeln och skuttade vidare. Ja gillare'.

Idag har jag varit förmak.

Idag har vi gjort en hjärtmodell! Den gick ut på att halva klassen (kanske mellan 40 och 50 personer) helt enkelt utformade ett stort hjärta. Vi hade förmak, två kammare och en vägg mellan dem. Sen skulle vi kontrahera, visa blodflöde och även några vanliga hjärtfel. Det var roligt! Ikväll ska jag nog spela badminton på skolan, om jag orkar. Nu: laga mat. Later!

Försök helst inte ta självmord.

Idag har jag även blivit avrådd från att "göra ett självmord som inte blir på riktigt utan bara ett rop på hjälp" med hjälp av sömntabletter. Då somnar man så djupt att man inte vaknar när ens kroppsdelar "somnar", vilket de kan göra när man sover. Dock dör man inte, eftersom man inte tog tillräckligt många tabletter. När någon kroppsdel "somnar" betyder det i princip att blodflödet stryps och om man inte vaknar då utan ligger kvar dör så småningom vävnaden i kroppsdelen (har man inte tagit massa sömntabletter vaknar man alltid). Ett sånt självmordsförsök kan alltså leda till att man vaknar upp med till exempel en amputerad arm, och blir ännu olyckligare än innan. Tack Clarence Kvart, nu vet jag det.

Foo Fighters - Everlong.

And I wonder
When I sing along with you
If everything could ever feel this real forever

Breathe out
So I can breathe you in
Hold you in

Story of my life.

Blev inspirerad av Robyns örhänge i videon "Hang with me" när jag såg den. Därför blev jag jätteglad när jag hittade en hemsida som säljer sånna! Eftersom jag inte har två hål i örat är det lite fejk, som ett vanlig örhänge i ena änden och nån grej som man trycker fast i den andra. Tar kort och visar hur det sitter när jag har fått det...
Hittad här.

Some old tapes.

Jag är trött på att äta samma mat varje dag! Det är nästan omöjligt att göra bara en portion mat. I förrgår gjorde jag till exempel tacopaj. Jättegott, men frysen är full så jag kan inte frysa in de fyra matlådorna som blev över när jag hade ätit. Alltså ska jag nu äta tacopaj fem dagar på rad. Nu är jag inne på min tredje dag, och det börjar bli lite enformigt.
Annars har dagen varit bra. Har dissekerat en liten gris, kollar på en kos hjärt-lungslag och varit och tränat. En helt vanlig dag alltså! Måste köpa ordentliga engånghandskar. De vi får låna på skolan läcker in i har jag märkt. Det är inte roligt.
Nu ska jag plugga bihålor. Pusshaj!

First day of my life.

Snart är det helg igen, jisses vad tiden går fort. Ikväll har vi pratat om att gå ut, men jag tror inte att nån av oss kommer orka det. Vi får se hur pass taggad Andreas är, han kanske lyckas övertala.
Kolla förresten vilken fin bild på Andreas och Victor jag hittade. Tagen på min studentmottagning i somras.



Här är en  annan fin bild på mig tillsammans med två brudar som jag saaaknaaar!

Gulle!

Tigris fina vovvisar.

I'd rather dance with you.

Varför ska det vara så förbannat svårt att plugga?

Tomte och lite annat.

Förresten, nu är jag lite mer veterinär än förut! Jag har nämligen införskaffat skalpellskaft, sax och pincett. Redo för operation alltså! Hehe... Not. Nej men vi behöver ha grejerna till alla dissektioner vi ska göra i vår! Ska även beställa ett stetoskop. Stackars min lilla vovvi, jag kommer lyssna och lyssna och lyssna på henne när jag kommer hem. Det är svårare än man tror att lyssna på hjärtat ska ni veta. Första gången vi lyssnade på våra getter hörde jag ingenting, men häromdagen kunde jag glatt konstatera att vår lilla Solero nog har ett hjärta i alla fall. Samma med vovven jag lyssnade på igår. Det bådar gott inför framtiden, kan inte göra hjärtkirurgi än men jag kan i alla fall urskilja att djuret har ett hjärta!
Förresten, i natt drömde jag att jag köpte en labrador och döpte den till... Tomte! Hur tänkte jag?

Veterinärdag.

Idag har jag varit med om det äckligaste hittills i min utbildning. Vi skulle kolla på djurhuvuden som legat i kylen i minst nån vecka, kanske längre. Jag behöver nog inte säga mer än förruttnelse och en stank som inte riktigt går att beskriva. Fy!
Sen fick vi göra något roligare, nämligen träna oss på att sticka i kärl! Inga riktiga kärl då, utan plastslangar fasttejpade på hundskelett. Över la vi en handduk, för att det skulle bli lite mer likt ett vanligt ben (det blev det inte). Sen tränade vi både på att sticka in en vanlig nål och en permanentkanyl. Det var kul, även om det blev lite slabbigt. Det blev ju ett nytt hål i den där plastslangen varje gång man stack in nålen i det, så varje gång man la på ett blodtryck (sprutade in färgat vatten i slangen) sprutade det ut åt alla håll genom hålen. Ändå väldigt lärorikt, tänk att jag ska göra det på en riktig hund sen! Behöver nog träna lite mer först... Eller, mycket mer snarare. Här kommer i alla fall en bild, lånad från tigern.

P&L

Jag är helt lycklig. Vi ska på festivaaaaal! Det kommer bli så himla kul. Idag klockan elva är det bandsläpp, hoppas hoppas hoppas på Foo Fighters eller Biffy Clyro. Eller ännu bättre, båda två! Hoppas även på att Robyn, Hästpojken, Johnossi, Maxïmo Park, The Strokes och ännu fler bra kommer släppas den. Jag håller tummarnna!

Aerobics.

Jag MÅSTE sluta tro så stenhårt på det första intrycket jag får av folk. Idag på Friskis skulle jag gå på dansaerobics, men ledaren var bortrest och hade vikare som ledde ett vanligt aerobicspass. Direkt när hon kliver in i salen tänker jag "åh nej, det här blir ett dåligt pass". Det blev det också, i alla fall till en början. Jag bara stod och var irriterad för att rörelserna var för enkla, vill ha lite utmaning. Sen när det väl blev lite svårare var jag redan sur. Sen hoppar ledaren över stretchingen och kör balansövningar istället. Konstigt. Nu stämde mitt första intryck väldigt bra, men hon kunde ju varit jätteduktig också. Det kan man faktiskt inte avgöra efter att bara ha sett henne gå in genom dörren, vilket jag verkar tro...
En rolig grej är i alla fall att Peace&Love nu är bokat! TJOHOO :D

Petter - Logiskt.

Jag vet knappt vad som e bra med mig
varför du kämpar på o ba vill va med mig
För jag träffar min familj för lite
o när jag ser dom jobbar jag konstant och ägnar knappast tid med dom
Jag tänker mest på pengar och mina framsteg
men sanningen bakom ridån är nått jag ibland ser
Det är då jag hatar mig själv
för jag är patetisk
Det är som att leva i hell
fan var jag är dekis

(Ja, jag har blivit lite Petter-beroende. Han kommer till Peace i sommar och jag är lycklig)

Det går bra nu.

Den här tröjan ska jag köpa när studiemedlet har kommit, sjukt snygg! Hittat på Petters webshop.

Speed of sound.

Ikväll sänds avsnitt nummer två av Solsidan, yes! Fram tills dess ska jag begrava mig lite under skolböcker, håller på att trycka in det sista av första deltemat på kursen som handlat om nervsystemet och det endokrina systemet. Vi har precis börjat med cirkulation och respiration, och imorgon ska vi få lära oss hur man tar EKG på en hund! Äntligen lite praktiskt! Tror även att vi på tisdag ska få lära oss att sätta in permanentkanyler. Kul!

The sun is shining.

Igår var jag bitter men nu är det bättre. Lyckades pricka av ganska många punkter på to-do-listan, och även plugga en hel del. Nu sitter sinnenas anatomi och kranialnerverna som en smäck! Eller nått. Snart ska jag ta bussen till Friskis för att gå på medel, sen ska jag försöka ta mig iväg till Gottsunda och handla. Ska försöka hinna med lite städning och mer plugg också. Fullt upp!

Give a little more.

Nu är jag lite ledsen, för det blev ingen utgång. Helt plötsligt var alla upptagna/trötta och så var det ingen som ville gå ut längre. Buhu. Jaja, det är ju jättekul att sitta här ute själv och ruttna med. Verkligen jättekul.
Bara att ta fram fysiologiboken då... Hoppas ni har en roligare kväll än jag.

Use somebody.

Vikingaklänningarna är äntligen klara! Victoria kom hit vid elva och sen dess har jag sytt och hon har hjälpt till. De blev rätt bra faktiskt, så nu taggar vi inför lördag! Den här helgen har jag massor av roliga grejer kvar att göra:
  • dammsuga
  • städa badrummet
  • diska
  • tvätta
  • plugga
och kanske laga lite mat också. Vi får se om det blir utgång ikväll eller inte, tror vi allihopa känner oss lite hängiga. Andreas och hans vänner ska ut i alla fall, så vi kanske möter upp dem.
Dags att ta tag i sitt liv då. Herrå.

Hello gorgeous.

För att se fler bilder, kolla in saluki.se där jag även hittade denna skönhet.

Pedigree dogs exposed.

Idag har vi skurit i (håll i er nu)... små lammungar. De små stackarna var antingen döfödda, eller så avled de strack efter födseln. Vi kollade på speciella stadier som finns i cirkulationen under embryonaltiden (blodkärl ut i navelsträngen, shuntar mellan förmaken i hjärtat och även en shunt mellan aorta och lungartären, då blodet under embryonaltiden inte behöver passera lungorna i lika stor utsträckning. Detta för att det inte syresätts där, utan syret förs till kroppen genom umbilikalvenerna i navelsträngen) och passade även på att repetera lite gammal anatomi som gömt sig bakom aminosyrorna och proteinsyntesen vi läste under BMB'n. Det var intressant!
Nu har jag suttit och kikat på en dokumentär om hunduppfödning som en föreläsare pratade om när vi läste genetik strax innan jul. Den är så hemskt! Jag förstår inte hur man kan avla på ett utseende som anses rätt för rasen när det medför massor av genetiska sjukdomar. Cavalier king charles spaniel till exempel, som ofta har en för stor hjärna i förhållande till skallbenet. Tillståndet är otroligt smärtsamt, och hundarna har så ont att dem ser helt galna ut. Ändå vinner hundar med sjukdomen skönhetstävlingar, trots att domarna vet att hunden är sjuk.
På filmen kan man även se en boxer med epilepsi, vilket om jag uppfattade det rätt är en vanlig sjukdom hos rasen. Hunden fick trots att den åt över tio tabletter om dagen ett anfall, när det bara låg och skrek och fick hållas fast av sin ägare.
På bilden här nedanför ses skallbenet hos en boxer för 100 år sedan (om jag minns rätt) och så skallbenet hos en boxer idag. Förändringen är framavlad, och leder bland annat till andningssvårigheter och ögonskador då hundarna slår i ögonen när de nosar på saker eftersom nosen är så platt.
Det gör ont i hjärtat att se alla hundar som får lida på grund av idiotiska hunduppfödare, men dokumentären är helt klart sevärd! Ni hittar den här.

Robyn - Handle me.

Let me tell you how it'd be
You won't get with this you see
'Cause you can't handle me



En get och en tiger.


Split my personality.

Köp aldrig Euroshoppers pasta. Råkade i all hast ta den istället för den jag brukar ta när jag handlade sist, vilket var en riktig miss. Blev helt sladdrig och kladdig trots att jag inte alls kokade den länge, och smakade ingenting. Blä.
Idag har jag varit med om en nära-döden-upplevelse. Pulsmedel på Friskis. Jag brukar vara hyfsat vältränad men nu har jag inte varit igång klokt sen lunginflammationen i november/december. Tänkte i alla fall att pulsmedel inte brukar vara så jobbigt, och gick därför dit idag. Tji fick jag. In kommer en liten spinkig tant som hoppar som aldrig förr. Herregud, jag höll på att få en mindre hjärtattack där mot slutet... Tänkte hela tiden "nu måste det vara slut... Nähä, en låt till. Men nu, nu kan det bara vara en vers kvar, sen är det slut" men nej, inte var det en vers kvar inte utan snarare femtiotvå. I de sista trettio viftade jag lite hjälvhjärtat med armarna och upprepade mantrat "ta-mig-härifrån" i huvudet. Med andra ord fick jag erfara att kondition är en färskvara (men passet var snarare pulsintensiv än pulsmedel) och att jag nog inte riktigt är så tränad som jag trodde.
En kul grej var att träffa lilla Solero igen. Hon hade blivit en liten tjockis! Jättesöt, och snart ska hon bli mamma till små killingar. Jag vill ha en get!

Norrlandica.

Igår blev helt spontant en mycket bra dag! Började lite segt med två föreläsningar om de endokrina organens fysiologi, men sen blev det bättre! Åkte med tigern hem och bytte om efter skolan, och sen åkte vi till stallet! Där fixade vi lite med mat och mockning åt pållarna, sen fick jag rida Bona! Det var jätteroligt och ovant att sitta på hästryggen igen, även om jag blev rätt frustrerad på mig själv eftersom jag kände att ingenting riktigt funkade. Då hoppade Amanda upp och red en liten stund, och efter det fick jag hoppa upp igen. Då gick det mycket bättre och Bona var jättefin på slutet! Lilla hästen.
När vi pysslade i stallet efteråt fick vi sms från Norrlands om att det var första klubb Norrlandica (tror jag den heter?) för i år. Det är en onsdagsklubb med dansgolv på vår kära nation. Vi skickade sms till brudarna, och bestämde att vi skulle dit. Skyndade oss iväg från stallet och köpte med oss mat hem till Amanda där vi käkade, bytte om och drack lite vin. Alldeles för sent halkade vi iväg till Norrlands där vi mötte upp Andreas och hans grabbgäng. Sen dansade vi några timmar och hade jättekul! Spontana kvällar är alltid bäst och Norrlands är också alltid bäst.
Idag tog jag en lååång sovmorgon och nu ska jag snart vara duktig och plugga. Vi har en get-dag idag, så jag börjar inte förrän kvart i tre tror jag. Ska bli kul att äntligen träffa lilla Solero igen! Ha en bra dag!

Maxïmo Park - Books from boxes

Two bodies in motion
This is a matter of fact
It wasn't buint to last

IKEA såklart.

Jag börjar bli rädd för mig själv. Idag var tigern och jag på vårt favoritställe IKEA. När vi går bland köksgrejerna får jag ett infall. Jag kommer nämligen på att jag MÅSTE köpa en kavel, och jag är helt övertygad om att jag inte har någon. Betalar, åker hem och är nöjd. Packar upp kassen, öppnar kökslådan och vad ligger där? Jo, en oanvänd kavel från IKEA. Den köpte jag tydligen när jag var där förra gången... Hjälp mig någon, jag börjar bli senil.
Jag inhandlade även lite fler galgar till min garderob. Det gör jag titt som tätt när de jag har har blivit överfulla med kläder, eftersom mängden kläder verkar öka exponentiellt. En annan kanske skulle se det som ett tecken på att det nog är dags att rensa garderoben alternativt ha ett litet köpstopp (med fördel det senare alternativet), men inte jag. Jag köper istället fler och fler galgar som jag pressar in i garderoben. Nu är den på bristningsgränsen och stången hotar med att ramla ner i protest. Innan den gör det finns det två alternativ; sluta handla eller köpa en till garderob. Jag vet vad jag kommer välja.

Man must dance.

Imorn ska jag med Amanda ut & rida på Bona! Kuuuul!
Skrutten & jag, -07.

Satellites.

Och ibland kan man typ sakna sin mamma och (arga?) lillebror litegranna.

Kvastfeningar, och andra bra grejer.

Föreläsningarna idag har varit riktigt roliga! Tyvärr handlade dem inte om något som står i läromålen just nu vad jag vet... Men lite kul ska man väl få ha ibland med. En kille pratade om sinnesfunktion hos olika djur. Vi fick bland annat lära oss att människor är konstiga fiskar. Kvastfeningar, det är vi det. Sen fick vi lära oss en massa andra bra (eller mindre bra) saker. Till exempel att man kan smörja in en viss sorts fågels huvud med solkräm, för den har UV-färg på sitt huvud i vanliga fall. Solkrämen tar då bort UV-färgen, vilket såsmåningom leder till att hanen får ungar som har större risk att dö. Så tror jag det var, eller? Snurrigt var det i alla fall.
Visste ni förresten att UV är en färg, precis som rött, grönt  och blått? Det är bara det att vi människor har börjat kalla den för UV-ljus då vi själva inte kan se den som en färg. Det finns det däremot väldigt många andra djur som kan, exempelvis fåglar. En annan häftig grej är att tigrarna egentligen är gröna. Dem har nämligen inga fotoreceptorer som kan observera den färg som vi upplever att dem har, och ser därför sig själv som gröna. Färgen borde väl bestämmas av individen som har den, eller...? Alltså, tigrar är gröna. Punkt.

Prestationsprinsessa.

Förresten, läser boken "Duktighetsfällan" av Joanna Rose och Aleksander Perski nu, känner att den skulle kunna vara skriven om mig... Här kommer ett utdrag som handlar om prestationsprinsessor:
"Duktighetskickarna blir en oumbärlig del av livet. Allteftersom åker ribban högre och högre upp och utmaningarna kräver allt större ansträngning. Men de fortsätter att kämpa. "Jag vet inte vart jag är på väg, men jag ska komma dit först" har en av dem sagt. Och när de börjar jobba drabbas de ofta av tunnelseende där arbetet tar över allt annat i livet; alla vakna timmar, kvällar och helger ägnas jobb.
Så de jobbar och fixar och presterar och lyssnar inte på vad kroppen säger för det har de aldrig behövt göra förut. De har en supervilja som driver dem framåt, buren av en superkropp som aldrig svikit. Det blir ett liv utan reserver, marginalerna är utsuddade och när som helst kan en konflikt, kränkning, kärleksbekymmer eller ökad arbetsbörda utlösa en hälsokris.
De slutar sova, det är oftast det första tecknet på att läget börjar bli kritiskt. En olidig trötthetskänsla mal på. När kroppen säger ifrån, tappar orken, värker och vägrar att vila svarar psyket med ångest, nedstämdhet eller uppgivenhet. Och det värsta av allt kanske - minnet, koncentrationen och intellektet blir suddiga."
Jag är nog en prestationsprinsessa, i alla fall ibland. Just nu är det inte jobb utan skola som tar upp nästan all min tid. Även om det är roligt, intressant och något jag alltid drömt om är det tungt. Att alltid ha dåligt samvete för allt man inte hunnit med under dagen tar på en. Jag känner mig inte som en bra människa när jag inte gör bra prestationer konstant. Det gäller att försöka inse att det finns dem som tycker om mig ändå, trots att jag inte hela tiden presterar topp. Det är svårt, men jag jobbar på det, och det kommer jag nog alltid behöva göra. Är man en prestationsprinsessa så är man...

Solsidan.

Solsidan är bäst! Första avsnittet på säsong två sändes idag, jag har sett säsong ett hur många gånger som helst och blev överlycklig när jag såg att det skulle komma en tvåa! Poppade en skål popcorn och satte mig i sängen tillsammans med datorn (eftersom tvn fortfarande inte fungerar...) Jag blev inte besviken, säsong två verkar vara lika bra som ettan!
Under dagen har jag sytt en vikingaklänning. Eller, ja, sådär jättevikingaktig kan man väl inte säga att den är... Kort med en nederkant med klippta jack, och ett snörliv fram som liknar en korsett. Nu ska jag bara sy på lite bronsfärgade detaljer, det blir fint tror jag. Ska sy en likadan till Victoria nästa helg. Visar bild när den är färdig!
Nu läsa, sen sova! Puss! ♥

Viking.

Sitter och letar inspiration, vikinginspiration. Ska nämligen på en stor vikingafest i slutet av januari, och igår var Victoria och jag på Second Hand och köpte en gammal brun gardin i linnetyg. Nu ska här sys vikingakläder! Hur nu fasen dem ser ut? Lite medeltidsaktiga kanske... Fast ändå inte. Skulle behöva något pälsaktigt, det känns viking. Vi köpte i alla fall vikingahjälmar (jättesmå från en leksaksaffär) och yxor. Skulle gärna ha en islandshäst som accessoar också, det vore pricken över i. To be continued...

Nattuggla.

Ikväll har tigern och jag haft pizza-film-kväll. Bäst! Vi såg en bra film som jag tyvärr inte minns namnet på, men Juno-killen var med i den och han är bra. Nu ska jag strax sova, men var bara tvungen att uppdatera mig om vad som hade hänt ute i världen först (ja, jag är databeroende). Natti ♥

Saluki.

Åh, jag har verkligen, verkligen hittat min drömhundras! Jag vet äntligen precis vilken jag ska ha. Helst vill jag ta en omplaceringshund, för jag känner att jag varken har tid eller erfarenhet att ge en valp så mycket uppmärksamhet som den behöver. Valp får helt enkelt bli en senare fråga. En saluki, det är vad jag ska ha! Så himla vackra och eleganta, och de jag har träffat var väldigt trevliga att ha och göra med också. Se bara på bilden, kan ni tänka er något finare? Just denna hund är en omplaceringshund som så gärna hade fått komma och bo hos mig, om jag hade fått ha djur i stugan. Jag är käääääär, världens finaste vovve!
Bild tagen härifrån

You've got a friend.

Fina du!

Gör min dag.

Det blev hemmakväll... Tråkigt. Jag får dansa en annan dag, med den här halsen hade det inte varit roligt ändå intalar jag mig. Nu ska jag ta en lååång och varm dusch (eller ja, så lång jag kan ta innan varmvattnet tar slut vilket det gör efter typ 10 minuter...) och sen ska jag se någon bra film. Ha en bra kväll ♥

Felsms.com

Till: Chefen
Sms: Logga in snabbt på Skype. Barna kommer hem snart och jag skall in i duschen fall du vill se lite innan :P
Svar: Ok. Jag skall bara gå in på kontoret.

Förklaring: Smset var menat till en man jag träffat ett litet tag och jag vill evisa han lite i cam på skyp. Nu skickade jag till min chef. Vad det blev av det är en annan historia. /Malin T
Till: Hantverkarn
Sms: Jag köper mjölk, spagetti och ketchup. Var det något mer?
Svar: Nej, vi har allt. Kanske vi skulle ha behövt en rulle till, till tapeten i köket, men det fixar jag.

Förklaring: Blev ett litet missförstånd där. Jag skulle smsa min fru ang vad jag skulle handla men råkade istället skicka till våran hantverkare, då vi höll på att renovera hela huset. Han trodde att det var till han och svarade som vanligt. Vi skrattade åt det efterråt.

/Per
Till: Farfar
Sms: Dricker sprit som en rockstjärna. :) Kommer du hit.
Svar: Det där har du fått av mig. Hade det varit för 50 år sedan så hadejag kommit.

Förklaring: Det var till polaren som smset skulle komma och inte till farfar, Han är han cool och tog det bra.
(Det är något knas med bloggen, så ibland blir det lite tokiga mellanrum mellan raderna. Hoppas ni överlever)

Kalaskväll.

Äntligen helg! Jag är piggare än igår, så det kanske blir utgång trots allt. Vi får se! Ska eventuellt på en inflyttningsfest. Tre personer i klassen har flyttat in tillsammans, jag har hört att de bor på 90 kvadrat. Hela klassen är inbjuden (=100 personer), och cirka 50 personer utöver om jag har fattat rätt. Alla får ta med sig vilka vänner dem vill. Hello total urspårning. Jag skulle aldrig någonsin ordna en sån fest själv, men det skulle vara grymt kul att åka dit ikväll! Mer fest åt folket.

Like a G6.

Strax ska jag gå och lägga mig och försöka sova bort halsontet. Har gått runt som i en liten bubbla hela dagen och varit dimmig, men har ingen feber... Vi som ska ut och dansa imorgon! Jag vill verkligen följa med, så det finns inget alternativ: jag måste bli frisk! Har dragit upp högsta volym på partylåtar här i stugan och dansat runt för mig själv hela veckan, så himla danssugen. Imorn gäller det!
Fast inget går upp mot att dansa i Barca med snyggingarna ovan. Att bli inbjudna till VIP-sofforna av snubben som äger stället och få champagne är inte helt fel det heller. Det hänger på hårfärgen, blondes have more fun! I alla fall i Barca :D

Saker som gör mig arg.

  • Vakna med halsont. Precis vad jag inte har tid med! Plus att det är hundrade gången jag blir sjuk sen jag flyttade hit. Kult.
  • Komma hem och se att det ligger räkningar i brevlådan.
  • Stå ute i kylan och vänta på bussen som är sen alternativt missa bussen som för en gångs skull kommer i tid.
  • Inte ha tid/kunna träna av olika anledningar.
  • Att aldrig vakna utvilad hur mycket jag än har sovit.
  • Mer snö.
Idag är en dålig dag. Tack för mig.

Dream.

Pluggpaus. Även om det vi gör nu är väldigt intressant är jag galet omotiverad. Det finns ju tusen grejer som är roligare än att plugga! Till exempel gå på stan, och köpa kläder. Min tiger och jag var inne en sväng idag, och jag kom hem med två tröjor, ett par leggins och en ny väska. Jag behövde faktiskt både väskan och legginsen, så jag intalar mig att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag spenderade ännu mer pengar på kläder... Går sådär. Mamma frågade om det finns några kläder som jag inte har, och svaret på det är nog faktiskt nej. Mycket vill ha mer, helt enkelt.
Igår kollade vi förresten på djurhuvuden, itusågade på olika sätt. Jag har blivit totalt okänslig och tyckte varken det var obehagligt eller äckligt... Lite skumt.
Nu ska jag dyka ner i "Physiology of Domestic Animals" igen. Over and out ♥

Erik Hassle - Standing where you left me.

Den här låten kommer alltid när jag sätter på radion. Den gör mig ledsen, på nått sätt.
Empty heart, empty bed
Been so long since I last slept
Never knew what I was in for
Still in chock, kill the clock
Nothing lasts forever

Ramones.

Posar snyggt för camen i sin nya tröja. Så kan det gå om man inte har en systemkamera.

Dynamite.

Första dagen i skolan idag då. Det gick helt okej, men lite segt var det allt... Spelade Angry Birds på Mandies telefon halva sista föreläsningen, det var ju inte sådär kalasbra. Har tagit igen hjärnans anatomi lite för mig själv nu på kvällen, det är rätt intressant faktiskt. Har egentligen inget mer intressant att säga... Natti!

Robyn.

Bra låt, snygg tjej, grym röst. Blir inte bättre, klart Sveriges bästa artist.
[Dock lite knas i slutet av den här videon...]

Uppsala igen.

Framme, äntligen! Har slängt mig på sängen en stund, ska snart bege mig iväg till affären. Först tänkte jag vara duktig och ta en promenad, men det är kolsvart ute och det är fem kilometer till affären. Lägg till att jag har rest hela dagen och är rätt slut. Jag får vara duktig en annan dag. Handlingslistan är lååång, stackars mina armar som ska bära hem allting. De har redan burit en alldeles för tung resväska som inte gick att dra. Marken är ju täckt med slask och grus i en härlig blandning just nu... Sommar tack.

Båtresa.

Nu sitter jag på båten som precis har börjat åka. Vi får se hur länge internet fungerar! Jag är faktiskt rätt taggad på att plugga igen. Det ska bli skönt att få lite rutin på livet... Börja träna ser jag också fram emot. Jag brukade ju träna fyra-fem dagar i veckan, men nu har jag helt plötsligt blivit jätteslapp och bara legat på soffan. Det ska det bli ändring på! Fortsättning följer, då jag (förhoppningsvis) är i Uppsala...

The Strokes - 12:51

Kiss me, now that I'm older
I won't try to control you
Friday nights have been lonely
Take it slow, but don't warn me

Sista kvällen.

Efter ett mysigt avslut på det här lovet har jag nu äntligen packat klart min väska (med massor av tunga saker, kan knappt lyfta den själv). Stugan - I miss you.

13 - Den här veckan.

  • Har jobbat, gilla gilla. Som det ser ut nu kommer jag tillbaka och jobbar i sommar, men man vet aldrig vad som händer... Saker kan förändras snabbt, har jag märkt.
  • Har varit på två myskvällar hemma hos Elin, tillsammans med Sissel och Per. En kväll lagade vi mat och den andra drack vi vin.
  • Har bokat och om bokat Uppsalabiljetten, nu åker jag imorgonbitti istället.
  • Har kollat Harry Potter med mamma och lillebrur.
  • Har varit på bio och sett Änglagård.
  • Har däremot inte ringt farmor&farfar än och tackat för julklappen. Har inte heller funderat ut någon lösning på hur jag ska få med mig alla grejer till Uppsala.
Time to go.

Take me back to...


Let's dance.

Nu har jag jobbat min sista dag för det här lovet. Det känns lite sorligt, jag kommer sakna alla (särskilt en person).

Let's dance med familjen ikväll, puss på er!

Fucka upp är mitt andranamn

Det är alltid likadant
samma visa när jag går ut
Flyger högt, men jag landar så dåligt
däckar i glädje, svävar på moln
Man får skratta för gott
måste bort härifrån

[Baksmälla - Petter]

En svår och jobbig grej.

Har lika ont i magen som igårkväll, vet inte vad det betyder. Trodde jag höll på att bli sjuk igår, men det gick över. Det har varit bra hela dagen idag, men nu på kvällen har det kommit tillbaka... Det måste vara någon stress-grej. Antar att det är för att jag vill tillbaka till Uppsala, samtidigt som jag vill stanna här. Biljetten är bokad, på söndag bär det av. På måndag börjar skolan igen... Såklart ska jag åka tillbaka, men jag är ändå lite splittrad. Jag kommer sakna alla här, och min familj...
Ska inte tänka mer ikväll utan sova istället. Natti!

Stallet.

Kul väder ute. Snart kommer Siss och hämtar mig, vi ska ut och mata hennes hästar med en hel kartong morötter. Sen ska jag nog se när hon rider, kanske rida själv med, vem vet.
Förresten, i natt sov jag 13 timmar. Har aldrig hänt förut... Nu äter jag tårta till frukost, fast jag egentligen inte gillar tårta. Mest för att jag har blivit sockerberoende tror jag... Ajaj.
Beste vennar på en strand i Barca.

Cry when you get older.

Hold up a second, now I got something on my dirty mind
[I start out with good intensions but mess it up like all the time]

Badminton.

Kvällen hos Elin blev till vinkväll som blev till utgång. För mycket vin (för min del) blev det också. Inte så att jag mår dåligt idag, men jag är fortfarande trött... Men men, sova kan man göra någon annan gång. Gick upp för en stund sen för jag trodde jag började jobba elva. Det visade sig att jag visst börjar kvart i tolv.
I eftermiddag ska jag spela badminton med Andreas, Erik och Lotta. Hur kul?! Victoria och jag ska ju bli Stutismästare i dubbel så det kan ju vara bra att träna lite kanske...
Julia och jag på Gotlandsspelen, -07 tror jag det var?

Asså Bängt, don't even go there.

Ah, sjuukt trött. Sov kanske fem timmar i natt, det är för lite. Ligger på soffan och gäspar, somnar nog när som helst... Ikväll ska jag till Elin som jag har saknat så mycket. Hon är bra hon.

Rotade i arkivet och hittade fina bilder från Slottsskogen i Göteborg där Andrejjas och jag var i maj. Myyysigt, jag älskar den parken!

Baksmälla.

Idag har jag varit ute och gått med fina Li. Hon har varit i Indien hela hösten, och jag har varit i Uppsala. Tänk att man kan träffas och att det kan kännas som att inte en dag har gått, trots att man har varit ifrån varandra så länge. Häftigt.
Snart ska jag hem till Sissel. Vi ska nog leka med pärlplattor, det är vår grej. Ikväll ska jag ut och käka, och sen gå på bio. Det blir mysigt.
Jag har egentligen inget att säga mer än att jag saknar Uppsala, och känner att jag borde sova middag för jag är fortfarande trött... Trots att jag sov till 11 idag. Ingen ordning.
Egentligen inte alls min stil, men han har ändå något, den där Petter...

12 - I min handväska

För det första har jag ingen handväska. Jag har istället en ryggsäck från Stadium. I den har jag tusen kilo böcker, ett pennfodral, en kalender och lunch. Mobil, plånbok, iPod och nycklar går jag inte hemifrån utan. Har alltid värktabletter med mig, då jag tyvärr är lite lagom beroende av ipren (inte sådär jättekalasbra, jag vet). Handkräm och lipsyl brukar också få följa med. Glamoröst och spännande va?

2010

Många skriver årssammanfattningar nu såhär runt nyår, men jag känner ändå att jag har skrivit det mesta jag har gjort under året här i bloggen. Tänker att det nog blir lite tjatigt att läsa om allt igen... Jag tänker därför bara nämna några grejer under året som har varit extra speciella, viktiga eller som på annat sätt har betytt mycket för mig. Ser man på hur mycket jag egentligen har varit med om under året så är det nog mitt mest händelserika år någonsin i mitt liv.
I februari fyllde jag 18 år, det var stort. Min födelsedag var helt perfekt, fikade i skolan med alla fina i klassen, och firade hemma på eftermiddagen. Eftersom min födelsedag så lägligt var på en fredag blev det krogen på kvällen. Först satt vi på Black Sheep Arms och umgicks, och sen gick vi till Hp och dansade hela natten.
Strax efter, nämligen den första mars, tog jag körkort. Vad lycklig jag var! Sådär lagom trött på körlektioner och datorprov var jag också. Helt ärligt vet jag inte hur jag klarade mig innan jag tog körkort. Stackars mamma och Ingo som fick skjutsa mig överallt säger jag bara.
I slutet av maj/början på juni kom en annan stor milstolpe i livet. Studenten! Den tiden var så himla härlig, började med mösspåtagning då vi käkade hemma hos Anton, var på förfest hemma hos Andreas och sen gick ut. Strax efter var vi på bal. Jag fick känna mig som en prinsessa och Joakim var min fina kavaljer. Allt gick så fort och helt plötsligt stod vi där på balkongen på Visby strand. Känslan var helt fantastisk! Hela dagen var underbar, jag kommer alltid att minnas min studenttid som världens bästa.
Mitt i sommaren fick jag ett chockande besked; jag hade kommit in på veterinärlinjen! Gissa om jag blev förvånad... Började genast leta lägenheter i Uppsala och hittade en av slump min fina lilla stuga. I augusti åkte pappa, Anton och jag upp för att flytta in alla mina grejer. Vi spenderade diverse timmar på IKEA, men tillslut var allt iordninggjort. Strax därefter började jag på mitt livs utbildning, där jag trivs varje dag. Kanske inte hela dagen varje dag, men ändå varje dag. Hösten gick i ett rasande tempo, helt plötsligt var det vinter och nu även ett helt nytt år. Hur gick det till?! 2011 klingar fint, jag hoppas att det blir lika bra som 2010!

RSS 2.0