2009

Nu kommer alltså sammanfattningen av året som jag lovade er.

Året började med att mitt första förhållande tog slut. Strax efter det fyllde jag sjutton och fick min dator, min kära kära dator som nu följer med mig nästan överallt. Våren gick nog ganska fort egentligen, jag minns knappt någonting av månaderna februari-mars-april, precis som det brukar vara. Jag red Aslan, en liten svart ponny som egentligen är min lillasysters. Framåt våren slutade jag med det, eftersom jobbet tog mer och mer av min tid. Skolan slukade också mycket tid, men jag lyckades iallafall med betygen och behövde inte ge upp veterinärdrömmarna. Sommaren var härlig, jag blev verifierad utbildare och serviceledare på jobbet,  där jag spenderade mycket tid med mina härliga kollegor. Annars minns jag knappt vad jag gjorde. Stranddagar blev det inte så många, och inget festande heller eftersom krogen inte var aktuell än. Jag antar att jag bara gick och längtade efter Barcelona, dit vi åkte i början av augusti. Precis innan sa jag upp kontakten med en av mina närmaste vänner, vilket tog mycket hårt på mig. Kanske därför jag tyckte det var extra skönt att komma iväg. Barcelona var härligt, underbart och helt fantastiskt. Mina brudar och jag shoppade, solade, badade och bara njöt av att vara borta i från ön. Men underbart är kort och efter nästan två veckor begav vi oss tillbaka till regniga Sverige.
När planet landat på Arlanda åkte vi snabbt in till Stockholm och mötte upp mamma. Joanna och jag skildes åt på Centralen, hon skulle skynda sig till ön för att packa och sedan flytta upp till Stockholm. Tråkigt tyckte jag, som fick hundratals gånger längre avstånd till min fina häst- och festkompis. Familjen slöt upp med oss på ett hotell någonstans och min bror och jag begav oss för att se Coldplay. Jag var trött, arg och hade ont i benen efter många mils promenader i det soliga Spanien, men så fort bandet gjorde entré på scenen glömde jag allt. Kvällen var magisk och efteråt kan jag bara konstatera att ja, Coldplay är världens bästa band.
Tillbaka på ön slungades jag snabbt in i världen för de dödliga igen. Jag hade gärna levt kvar i min sagolika augustimånad ett bra tag till! Skolan började igen och jag fick återse min kära klass som jag tycker så mycket om. Fysik B, astronomi och matte E stod på schemat. Bara att säga det gör väl att ni förstår att det har varit en hård höst. Höstlovet var så efterlängtat så och jag passade på att ta en visit till Stockholm med min lilla Lovisa. Vi shoppade och gick på lite museer, och hade riktigt bra dagar. Väl hemma började allvaret, igen.
Tiden rusade på i ett himla tempo, och jag fortsatte med mina vanliga rutiner. Skola, hem och plugga, jobba eller träna, äta och sova. Runt, runt, runt. Klart jag blev trött på det och var beredd att ge upp, men jag orkade hela vägen fram till december. Den första helgen i en av mina favoritmånader var vi uppe hos Joanna och såg Horse Show i Globen. Perfekt resa med mina bästa vänner! Efter det gick tiden fort tills jullovet kom. Jag började rida Teo, en jättestor och jättemysig fux som står ute i Traume. Mitt kära gamla Traume, som jag saknat så mycket. Eller kanske jag bara saknat Chiwas, jag vet inte. Friskis har varit välbesökt under hela året, särskilt min stora kärlek Jakobs aerobicspass och så Fridas pass med såklart, min coola idol. Gymmet har också fått sig ett och annat besök, även om dem hade varit fler om jag hade önskat.
När jag ser tillbaka på året ser jag det som ett bra år, 2009. Visst har motgångarna funnits och visst har jag gråtit mig till sömn. Men vem har inte det? Jag har inget att klaga på, jag har världens bästa familj som stöttar mig och de finaste vännerna som finns! Och en sak till som jag nästan glömde, jag har nästan lyckats fixa det där lilla eftertraktade kortet som för mig betyder frihet, körkortet! Nu ska det bara, äntligen, ta och bli 2010 så att jag kan få fylla 18! Fast först ska vi ju iväg till Dublin förstås... Och jag ska börja träna, bli bättre på att rida Teo, börja min sista termin på mitt sista skolår, jobbajobbajobba och en massa annat. Så, sammanfattningsvis kan jag väl bara säga tack och hej 2009, du har varit bra! Fast, en sak är säker. Din efterträdare, 2010, kommer vara ännu bättre. Så gott nytt år på er alla mina fina läsare, hoppas 2010 blir ett lika bra år för er som det kommer bli för mig! ♥

Pappas kalas


Nyår

Ja gott folk, den 31 december är det väl dags att skriva en liten sammanfattning av året. Håll utkik under dagen så får vi se hur det går med det!

Waking up in Vegas

The X-Effect är världens konstigaste TV-program. Tänkte bara säga det.

Hiss och diss

Dagens hiss: Harry Potter-maraton. Bra filmer med världens bästa lillebror, behöver jag säga något mer?
Dagens diss: Otakt. Tänk er trettio personer som står hoptryckta på en ganska liten yta och ska göra stora hopp åt sidorna. Tänk er då samtidigt att alla utom en hoppar i takt och åt samma håll. Den som inte gör det hoppar i otakt åt fel håll. Denna personen far ofta fram i flera hundra och struntar helt i faran den utgör. Det blir liksom lite risk för seriekrock. En ganska stor risk faktiskt. Så alltså, dagens diss är otaktare på friskis.

Gammelgubbemats.

Igår tillbringade jag kvällen på Joda, där pappa hade sin femtioårsfest. Mycket roligt var det, och idag är jag trööööött. Det får bli Harry Potter-maraton i soffan. Puss ♥

Slapparkväll.

Tack för klänningskommentarerna, ni är så söta! ♥
Ikväll skulle jag egentligen på filmkväll/fest hos Amanda, men har varit lite snurrig i två dygn så jag stannade hemma. Vet inte riktigt vad det beror på men misstänker lite brist på vitaminer. Äter mig mätt på godis nu på lovet och det är ju mest socker, tyvärr. Men fasen så gott det är! Jul är den högtiden med bäst mat, men framförallt bäst godis. Jordgubbstårta på midsommar i all ära, men inget går upp emot julgodis, hihi!

Häj säger Ängdal.


Juldagen

Till att börja med ska jag hälsa min kära mormor och morfar välkomna till min blogg. De har fått vår gamla dator och börjat upptäcka internet, och alltså hittat hit. Hej på er!
Tänkte bara visa upp min nya klänning, som jag sydde idag. Planerar att ha den på pappas fest i nästa vecka! Vad tycks? (Bara så ni vet går det fortfarande att beställa... Hihi.)

Lite bilder från gårdagen


Julafton

Åh, det här var den bästa julaftonen hittills, helt klart! Började med en promenad med lilla Sissel, min fina fina fruga. Efter det var det direkt hem och äta julmiddag hos mormor och morfar, hur gott som helst! Julbord är verkligen min favorit, och tro det eller ej så finns det bra alternativ för oss som inte äter kött. För min lillebror och mig är det ganska lätt, för vi är ju inte helt veggo utan äter kyckling och fisk. Vi frossade lax och kyckling griljerad som julskinka, mums!
Sen åkte vi ut till pappa för att fira där. Hela familjen satt tillsammans i soffan och såg Kalle. Trångt blev det, men mysigt! Efteråt öppnade vi julklappar, jag fick massor av fint! Bland annat en grej till datorn så jag kan se på DVD, en mobil, kläder från HM, en väska, ett duschset från Body Shop, pengar, choklad och en bok. Jättefina grejer!
Efter några timmar åkte vi tillbaka in till stan för att fira hos mamma. Mormor och morfar var här och vi myste lite med godis och öppnade paket. Jag som redan var nöjd och glad för det jag fått fick ännu mer. Massor av pengar som bidrag till Dublin, underkläder till balen som är bra under klänningen, lösögonfransar, en gosig pläd som passar mig som är så frusen, nytt Blonde Glam-schampoo och nagellack. Det verkade även som alla blev glada för det dem fick av Anton och mig, och pappas album som han egentligen skulle fått när han fyllde år hade äntligen blivit klart så han fick det igår istället.
Det borde vara jul oftare! Inte för presenternas skull utan för att man träffas hela familjen på ett och samma ställe, vilket inte händer ofta. Man äter gott och skrattar mycket, och bara slappnar av. Så ja, min julafton kunde inte blivit bättre. ♥

24

GOD JUL!

Listaaaa

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
3. Vad var det senaste du såg på tv?
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
8. Vad har du på dig?
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
10. När skrattade du senast?
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
12. Har du sett något konstigt på sistone?
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
14. Vilken var den senaste film du såg?
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
18. Tycker du om att dansa?
19. George Bush?
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det där? ...och penseltekniken lätt. Färgen läggs på i tunna svepande lager. Lika... (Spännande...)
2. Stärck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du? En fjärrkontroll till vår DVD.
3. Vad såg du senast på TV? Det rullar nyheter nu men det senaste jag tittade på var Inglourious Basterds.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är. Hm... 22.04. Tittar efter och ser att jag hade rätt precis!
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu: Nyheterna
6. När var du senast ute och vad gjorde du då? Jag gick från bilen och in i eftermiddags. Hade varit hos lille Teo!
7. Vad tittade du på innan du började den här undersökningen? Fiiiiilm.
8. Vad har du på dig? En tomtedräkt med kortkort kjol och korsettliv. Och inga trosor. (Eller mjukisbyxor, stickade benvärmare, jättetjocktröja och en topp nerspilld med tomat och clementin. Välj själv.)
9. Drömde du något i natt, och isåfall vad? Det gjorde jag säkerligen men minns faktiskt inte...
10. När skrattade du senast? Under filmen.
11. Vad finns på väggarna i rummet du befinner dig i? En hylla... Typ.
12. Har du sett något konstigt på senaste tiden? Tja, det beror väl på vad man menar med konstigt. Jag såg en man som skar av toppen på huvudet på en annan på filmen. Det var konstigt.
13. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Ett eget gym! Jag är för lat för att åka in till stan och gymma där...
14. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. Svårt... När jag var liten ville jag färga håret, vilket resulterade i att jag färglade mitt hår med tuschpennor. Det visste ni inte!
15. Tycker du om att dansa? Jag älskar att dansa! Är inte så duktig men tycker det är riktigt roligt.
16. Om du fick barn nu, vad skulle dom heta? Jag gillar gammaldags namn, Alva, August, Helmer, Hjalmar, Signe, Alma... You name it.
17. Skulle du vilja bo utomlands? JA! I höst drar jag, tjoho!
18. Slutligen, vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten? Jag tror inte att det finns någon Pärleport... Men om det nu finns en det så hoppas jag att han säger något i stil med "Du, det där kunde du inte gjort bättre".

Dan före dopparedan

Det är helt sjukt att de är julafton imorgon! Det är nog dags att slå in julklapparna nu tror jag... Ikväll blir det uppesittarkväll med Bingolotto, det är en liten tradition vi har i den här familjen. Alla är superuttråkade efter cirka fem minuter med sitter ändå uppe sent sent, bara för att man inte har något annat för sig. Ska bli roligt att se reaktionerna när julklapparna jag ger bort öppnas. Jag trodde aldrig att jag skulle komma till stadiet "lika-roligt-att-ge-bort-som-att-få" men det har jag faktiskt gjort. Åh, kan det inte bli imorgon snaaaart?!

Skridskor

Efter att ha varit i Slite och åkt skridskor har mina drömmar om att bli isprinsessa vaknat till liv igen. Några gånger till så kan jag nog både göra piruetter  och åka baklänges. Och det viktigaste, bli lyft av en snygg kavaljer. Ska han orka lyfta mig får det nog vara en snygg och STARK kavaljer tror jag. Någon som ställer upp?

Bra Engdahl, bra.

Idag slog jag till med en riktigt bra kommentar. Som vanligt. Hur lyckas jag? I=Ingo, K=Karolina.
I: Just det ja, så hyrde jag den där filmen med min favoritskådis, som jag alltid glömmer vad han heter. Något med Russell tor jag...
K: Jaha! Heter han inte Jack Russell?
I: Eh, nej...
Dags att börja skilja på hundraser och skådespelare kanske?

En tur i snön med Teo-busen! <3


Julkänsla = 0

Åh, julkänslan vill inte riktigt infinna sig... Jag försöker liksom sitta här hemma och riktiga banka in i huvudet att det är jul, det är jul, DET ÄR JUL HA LITE JULKÄNSLOR FÖR I HELVETE. Det går sådär. Trots pepparkakor och julmusik vill stämningen inte riktigt infinna sig. Jag saknar det där bubblet i magen och längtan efter julafton. Jag känner ingenting. Absolut noll. Det är nog helt enkelt som man brukar säga, julen är barnens högtid och med mina 17 och 10 månader så kan jag inte längre räkna mig till dessa. Men fasen vad tråkigt det är att inte göra det vid den här tiden på året. Häromdagen tjatade jag om att jag vill vara äldre, och nu vill jag vara yngre. Jag vet vad jag önskar mig i julklapp. En tidsmaskin!

Dublin

Bara två ynka små veckor kvar

Lite skolavslutning.


Undervattenskaka

Nu sitter jag hemma hos Joakim och alla här springer runt och klär ut sig till undervattenskakan. Jag vill också vara arton och gå på klubbkaka... Men istället får jag sitta här vid datorn och gråta lite över att vara född i februari 1992 och inte i februari 1991. Mamma och pappa, hur tänkte ni?

Hej liten.

Let's grow old together
and die at the same time

Let it snow

Igår var en mycket rolig kväll! God mat, trevligt sällskap och jättemysig plats att vara på. En riktigt bra avslutning på skolterminen blev det med. Idag är jag lite trött, men det är det värt. Ska nog ta en promenad in till stan och fixa klart julklapparna nu. Puss på er! ♥

I miss you

Don't waste your time on me
You're already the voice inside my head

Oväder.

Min blogginspiration = 0 just nu. Det känns inte riktigt som att jag har något vettigt att berätta, det händer väl inget speciellt i mitt liv just nu antar jag. Ska försöka lyckas ta mig ut genom dörren idag, och det blir nog inte det lättaste i det här vädret. Jag vill hälsa på ute i Traume och pyssla lite, ridning är inte att tala om i all snö. Och så behöver jag åka till biblioteket. Och åka hem till Sissel för att skriva ut lite bilder... Och fixa klart julklapparna. Får försöka hinna med det imorgon efter skolan. Eller, skola och skola egentligen, vi ska äta bullar, kolla på julspex och sen gå hem. Mysigt!
Här kommer en liten bild på min söta klass, från ettan. Alla var så pyttesmå!

Typ jullov!

Nu har vi haft vår sista lektion innan lovet. WOOOOHOOOOO!

SNÖÖÖ


Goder afton

Jag vill inte ha fysikprov imorgon! Hu. Imorgon är det mycket som händer. Först provet då, och sen ska jag ut till lille Teo och rida och mocka. Sen vidare ut till pappa som fyller 50 och fira honom. Skulle egenligen gått på aerobics med, och varit på hundträning hos polisen. Men hundträningen blev inställd och aerobicsen hinns inte med... Jag hatar att inte ha tid!
Fyra dagar kvar

Dååååå i vååårt möörka huuus...

Bjuder i brist på annat roligt på en bild på Sissan och mig från i somras. Blonda och fina. (Tänkte säga bruna men det var vi ju inte... Blä.) Såhär lagom till Lucia så l-ä-n-g-t-a-r man efter värmen. Iallafall jag.

Over and over again

Gissa vad som håller på att hända? Jo förstår ni, jag håller på att bli sjuk igen. WOHOO! Jättekul, ojoj. Eller så är jag bara sjukt trött, jag hoppas på det sista. Har iallafall bäddat ner mig i soffan och ska snart se Greveholm med lillebror. Får kurera mig lite ikväll och hoppas hoppas hoppas att jag kan jobba imorgon helt enkelt!

Pållsen.

Idag blev det full fart i skogen! Iallafall andra rundan. Först var vi ute med Teo och Ottilia, Sissels nya lilla skatt. Då tog vi det lite lugnt, men det visade sig att hon var jätteduktig den lilla skruttan. Teo med såklart! Sen skyndade vi oss massor för att hinna ut en gång till innan det blev mörkt, tillsammans med Courus och Douglas. Vi hann och galopperade fort fort i skogen, jättemysigt var det! Dem där små pållarna gör en så lycklig ♥

Bränd.

Hej allihopa.
Här sitter jag och luktar bränt efter dagens fysiklektion. Galna fysiklektion, kanske kan läggas till. Men well well, sånt är livet på NV!

Mammas pojkar

Nu sitter jag och håller på med min nya fritidssysselsättning, nämligen irritera mig på saker som hänt i TV-program. Jag har under hösten följt ungefär hur många som helst, men nu börjar alla ta slut tyvärr. Och såhär i slutet blir det ju alltid någon form av final, antingen ska killen välja ut rätt tjej eller så ska det röstas om vem som slutligen får stiga upp högst på prispallen. Ikväll var det sista programmet av Mammas pojkar och jag säger bara HUR KUNDE BOBBY VÄLJA DET DÄR LILLA STUREPLANSASET?!?! När han hade Jane, hon var mycket bättre trots att hon såg ut som jag vet inte vad med sina stora silikontuttar. Läste precis på internet att han knappt träffat Julia efter att dom kom hem till Sverige. Nää juste, skull dig själv säger jag bara. PUCKO!

Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lugnor
Jag kan inte ens stå när du inte ser på
Och genomskinligt grå blir jag
Utan dina andetag

Måsten.

Det har blivit något konstigt med mig ikväll, jag vet inte riktigt vad det är. Det liksom pirrar i hela kroppen, särskilt i magen. Ungefär som att jag är jättejättenervös inför något, fast jag inte riktigt vet vad. Ett tag trodde jag att jag började få ont i magen och blev rädd att det var vinterkräkan som slagit till. Jag har inte haft den på flera år men om jag minns rätt kändes det ungefär såhär innan man blir sjuk. Ni som känner mig vet att jag har världens största fobi för att kräkas. Jag fixar det helt enkelt inte. Men nej, jag tror nog bara att jag är nervös. För vad vet jag inte. Kanske för hur jag ska överleva den här knappa veckan innan det härliga lovet infinner sig. På schemat står fysikprov, ridning, jobb, klänningssyning, astronomiarbete, möte med polisen och studiebesök på Bockegårdens kennel. Allt detta ska hinnas med inom loppet av en liten vecka. Plus att farmor och faster BM kommer ner i helgen, och dem vill jag ju träffa såklart. Och så ska Anton och jag hinna se två filmer om hundträning till vårt projektarbete också, tjoho. Nu var det egentligen meningen att jag skulle plugga fysik, så bra gick det... Dags att ta tag i sitt liv kanske?

Teo och Courus

Nu är jag hemma igen efter massor med ridning. Två helt olika pållar, en som kan gå hur fort som helst och en som kan gå hur sakta som helst. Lika söta båda två! Jag trivs verkligen i stallet. Det är så lugnt och skönt där.
Fina Courus och hans ägare Sussa! Dom är bra dom.

??????????????????????????????????????

Nu har jag beslutsångest. Åka moppe ut till stallet och bli fryst till is för att hinna rida två pållar innan det blir mitt i natten, eller åka och se Idol med pappa och åka ut med honom senare, för att rida tills det blir mitt i natten? What to do? HJÄÄÄLP.

Greveholm

Idag är en bra dag, för jag har fått Greveholm på ett USB-minne av Lisa. (Att jag fortfarande är halvsjuk, inte kunde vara med på eftermiddagslektionen på grund av det, har behövt plugga fysik hela dagen och nu ska skriva astronomiarbete tänker vi bort. I mitt nya liv ser man allting positivt och jag börjar bli ganska bra!) Jag tycker om Greveholm, ska nog ha den istället för den vanliga julkalendern med ett avsnitt om dagen. Har fått inspiration av Lisa som gör så tillsammans med sin lillebror. Har försökt dra med mig min egen bror på samma grej, han tycker väl att det är en sådär idé... Men jag vägrar att tro att han har blivit så stor att han har fått en egen vilja som jag inte kan bestämma över. Han SKA se Greveholm med mig en gång om dagen, om jag så ska binda fast honom framför datorn. Så det så!

Where we are


Småseg.

Jag förstår inte varför jag är så trött hela tiden. Så lite sover jag väl inte och tre timmar på jobbet borde inte göra mig hela utmattad. Jaja, nu har jag spenderat någon timme framför symaskinen, och jag säger bara en sak Emma: Du kommer vara f-a-b-u-l-o-u-s på röda mattan nästa helg! Om klänningen passar förstås. Annars får det bli hårdbantning eller frosseri veckan som kommer.
Förresten så har jag inte riktigt kommit över att Mariette åkte ur Idol, bara så ni vet. Nu kallar min fysikrapport på mig, vi hörs!

What about now

What about now?
What about today?
What if you're making me
all that I was meant to be
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late
What about now?

Klag.

Idag har jag egentligen inget roligt att skriva om, men jag kände att lite uppdatering vore på sin plats. Imorse när jag slog upp mina blåa kände jag bara hur de gråa molnen hängde över mig. För det första drömde jag hela natten om att jag inte kunde sova. Jag bara sprang runt och tänkte "men hallå, jag ska ha matteprov imorgon! jag måste hem och sova!". Så jag vaknade helt snurrig och kände som att jag inte sussat en blund. Molnen hängde alltså kvar när jag släpade mig ur sängen och har hängt där från och till hela dagen. Vi har haft fysiklaboration och matteprov och sen jobbade jag direkt efter skolan. Inte så illa kanske, men släng då på en rejäl huvudvärk och en öm hals också så har ni min dag. Men jag borde inte klaga, så illa har det faktiskt inte varit. Tur att alla runtom mig är så söta och glada, det piggar upp! ♥

Superhjältejul

Alltså, årets julkalender... Om jag ska vara snäll så säger jag att den är dålig. Om jag ska vara ärlig så säger jag att den är bland det sämsta barnprogram jag har sett. Vad tror man egentligen om barn, att de ska gå med på att titta på vilken skit som helst? Okej att dom är små och inte förstår så mycket, men när julkalenderns skurkar ger mig rysningar är det något som är fel.
Var tog Greveholm, Pelle Svanslös och Sunes jul vägen? När vi var små var julkalendrarna roliga och spännande. Inte som idag. Numera handlar dem inte om något speciellt, man vill bara visa upp specialeffekter och snygga utklädnader. Nej hu, det var bättre på den gamla goda tiden!

Dånkis.

Nu har jag tryckt i mig diverse grejer för att bli frisk. Halstabletter, Kan Jang, C-vitaminbrus och gurgelvatten mot infektion i halsen. Jag tror nog att det har hjälpt med, för jag känner mig ganska pigg och kry idag! Ska snart iväg till jobbet, det ska bli kul. Var flera veckor sedan jag var där sist och idag ska jag utbilda en förstadag för första gången. Johanna har skrivit en bra lapp till Josefin och mig med saker vi ska tänka på, så det ska nog rulla på fint tror jag.
Dags att rota fram Donkenkläderna ur garderoben och äta lite innan bussen in till stan går. Puss på er!

En liten hyllning till Gotland

Jag är så glad att jag bor på Gotland. Visst, ibland känns ön för trång på något sätt, som att man inte riktigt får plats. Visst kan det vara jobbigt att inte kunna gå på stan utan att träffa minst fem personer som man känner, och visst kan man bli trött på att allt jämt är samma gamla vanliga. Men det är samtidigt ganska tryggt, allt det där vanliga. Jag är inte rädd när jag är ute om kvällarna. Det är ganska skönt att ha cykelavstånd till i stort sett allt och underbart att slippa trängas på tunnelbanan tillsammans med tusentals andra människor varje dag. När jag tänker efter vill jag inte alls härifrån, som jag sagt många gånger förut.
Såklart kan det vara skönt att åka över någon helg, bara för att komma bort ifrån allt och slippa tänka på vardagen. Men i mitt fall har det inget att göra med att jag bor på en ö. Jag tror att man, var man än bor, behöver komma bort från den trista vardagen ibland. Man går där och längtar och suktar efter att få åka, och när man sitter där på båten är man alltid lika förväntansfull. Men sen ramlar man in där på centralen med hundratals och åter hundratals av människor i rörelse omkring en. Ingenstans kan man hitta ett ställe för sig själv, för överallt där man går finns det redan någon annan. Att få sitta på ett nästan tomt café och prata i timmar eller strosa runt i affärerna utan dunkande hög musik och människor som trängs och knuffas finns inte på kartan. Just det där lugnet tror jag är väldigt viktigt, i alla fall för mig. För när man inte går i skolan, jobbar eller tränar måste man få slappna av. Det finns säkert människor som jag göra det i en storstad, men jag är inte en av dem. Jag är en av dem som behöver gå på tomma gator, höra fåglarna kvittra och bara vara, utan att känna pulsen av människor runtom mig. I vissas öron kanske det låter tragiskt, men jag skulle inte ha något emot att bli kvar här hela livet. För det är trots allt här jag trivs som bäst, på min kära lilla ö!

Sick.

Nu är jag sjuk. Igen, kanske ska tilläggas. Det här är tredje eller fjärde gången jag är sjuk inom loppet av en månad. Det är ju kul. Har varit precis samma sak hela hösten, förstår inte vad som jag hänt. Jag brukade ha ganska bra immunförsvar men det har tydligen försvunnit. Urk!

RSS 2.0