Postcards from far away

Jag är lite dum, för så fort jag hittar en låt jag tycker om så fullkomligt lyssnar jag sönder den. Den går på repeat flera timmar i sträck, tills jag känner att jag aldrig vill lyssna på den mer i hela mitt liv. Jäkligt klantigt egentligen, för nu har jag tröttnat på nästan all min musik och inte kan jag ladda ner något ny heller på grund av den där dumma nya lagen... Tur att Spotify finns!

Av längtan till dig


I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du ändå nära, så underbart nära
Och jag trodde jag fann dig, men du var nån annanstans
Varenda gång jag funnit nån så såg jag att drömmen inte var sann

Tänk alla famnar jag lämnat
Av längtan till dig
För jag trodde att du fanns, och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat, så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Det var enkelt och vackert, du sa att du väntat mig
Jag kunde ana att det fanns en himmel på jorden
Jag såg den
Och du bad mig att leva mitt liv, alltid nära dig
Jag följde dina steg och allt jag någonsin drömt om fanns där för mig

Det finns ingen som lockat mitt hjärta så underbart
Med all din ömhet får du sorg och smärta
Att sakta försvinna
Alla skuggor, allt mörker som förr var så uppenbart
Det skingras, och tillsammans ser vi ljuset
Som stiger med solens fart

Sången spelades på min pappas bröllop, finns nog ingen finare.

Hon är nöjd nöjd nöjd nöjd, tjejen här är väldigt nöjd.

Mitt humör är verkligen en berg&dal-bana, men just nu är jag glad, för:
- det är helg, tjoho! jag ska jobba massor med vafan, det är fortfarande helg!
- det har ordnat sig med bal och baldejt på bästa möjliga sätt
- jag ska träna snart, första gången sen i måndags
- magkatarren har hållit sig borta hela dagen
- vi lunchade på dessan och det var gott
- spotify är bästbäst
- ikväll blir det idol, favoritprogrammet!
Så jag är så nöjd så. Nu ska jag sitta upp på den gröna faran (mammas cykel) och bege mig i en svindlande fart mot friskis. Puss på er ♥

Treadag

Idag blev jag förresten halshuggen och brutalt mördad av en galen slaktare... Ajajaj.

Here you come again

All you gotta do is smile that smile
and there go all my defenses
Just leave it up to you and in a little while
You're messin' up my mind
and fillin' up my senses

Två ord...

HATA MAGKATARR.
(tack för mig)

Ännu mera nörd...

Nu har jag blivit beroende av Super Mario på Game Boy med. Suck...

Datanörd.

Det skrämmer mig att jag nog håller på att bli dator-beroende. Så fort jag inte har något annat för mig hamnar jag liksom här. Inte sunt... Borde sätta upp en regel eller något, högst 30 minuter datatid om dagen. En sån man hade när man var liten. Annars får jag väl fyrkantiga ögon tillslut som det sägs. Jag kan försöka hota mig själv med det i alla fall, hihi.

Viva la vida

Det blev visst något av den här dagen med tillslut! Jag ringde jobbet men chefen var inte där. Jag försökte iallafall! Sen begav jag mig iväg till Second Hand med massor av gamla kläder, fick mer än väntat för dem så jag slapp ta ut pengar för att köpa treakort imorgon utan kan ta dom pengarna istället. Schysst tycker jag! Sen var jag duktig och tränade andra aerobicspasset för idag! Har även kört ett styrkepass och så ett kort pass på skolans gym. Träningsnarkoman? Nejnej, aboslut inte... Hehe.
Imorgon ska jag vara ännu bättre och åka iväg till kupan med resten av alla kläderna. Så ska jag försöka ta mig i kragen och ringa körskolan med, så jag kan börja med dem där jäkla lektionerna någon gång! Vill ju verkligen kunna ta det där lilla kortet när jag fyller, eller där i krokarna ungefär. Till allas lättnad kan jag iallafall säga att ja, jag har blivit bättre sedan videon på Facebook spelades in, oroa er inte. Nu vet jag att man startar på ettan och motorstoppen kommer väldigt sällan. Framgång!

Måndag.

Ah, jag kände bara hur luften gick ur mig när jag kom innanför dörren efter skolan, så jag hamnade i soffan med min lilla dator. Ska snart vara duktig och ringa min chef för att prata lite skatt. Misstänker att det blivit något fel och jag vill INTE betala in restskatt. Jag tycker inte om att prata i telefon, inte alls. Särskilt med personer som inte är inom min närmaste umgängeskrets. Sissel och Lovisa är okej, vi kan prata i timmar utan att ha något att säga. Därefter tar det stopp. Jag har alltid avskytt att ringa och till exempel boka klipptid, jag vet egentligen inte varför. Nu börjar det bli bättre. Någon som har samma problem?
Well, dags att cykla till träningen snart. Puss på er!

Kissekatt

Förresten funderar jag på att köra katt-stilen på Trea-festen i veckan, vad tror ni om det? Jag har redan varit katt en gång, men vafan, jag har ju grejerna till det så lika bra att vara det igen. Får ju inte komma in på festen eftersom jag inte ärr 18 än, så jag får satsa på att vara snyggast utklädd i skolan!

Stalltjänst.

Idag har jag varit ute i skogen med Sissan och Iron. Jag red på nissen som ni ser här nedanför, han var så duktig så även om han hoppade stooooort över dikena. Det kryllade av svampplockare mellan träden som pållsen inte riktigt tyckte om, men vi överlevde! Det är riktigt kul att rida, funderar på om det är värt att börja igen... Svårt beslut såklart!
Courus, sötnosen!

Proov.

Idag blev det Högskoleprov för hela slanten, det varade mellan 8.30 och 16.10. Inte roligt... Vi fick med oss ett svarspapper hem, och jag har rättat det mot det som finns på deras hemsida. Mitt mål att få över 1,0 och det verkar jag ha lyckats med! Tror jag fick någonstans mellan 1,2 och 1,4, känns bra för att vara första gången jag skrev det! Hade tänkt gå ut med 20,0 från gymnasiet så får väl hoppas på att det räcker för att komma in på veterinärutbildningen. Hinner ju skriva provet minst en gång till innan jag ska söka in i alla fall, så det känns skönt.
Nu tycker jag att jag förtjänar att mysa i soffan med en massa filtar hela kvällen. Kanske kommer Sisslan hit också, om jag lyckas övertala henne. Great!

Jag har ropat allt jag orkat, allt jag orkat, efter dig

i den långa vinterns spår
trampas frusna blommor ner
och där ensamheten går
biter kylan alltid mer
ändå har jag aldrig tvekat
mellan mörker eller ljus
för när månens skära bleknat
har allt pekat åt ditt håll
från mitt håll
kan vi nå varandra?

Det gamla gänget.

Åh, efter att jag träffade Sahra och var ute på besök i Traume igår blev jag helt nostalgisk! Tänk allt kul vi fyra, Sissel, Joanna, Sahra och jag har haft tillsammans! Alla ridturer, bad i gropen med pållarna, filmkvällar, middagar, skratt, tävlingar... Jag saknar oss. Här kommer lite bilder från några av alla våra galna upptåg.

Nyklippt.

Nu har jag klippt luggen och det blev helt snett. Som vanligt. Varför finns det ingen frisör som är duktig nog att klippa en RAK lugg? Suck.

Inlåst

Åh, nu har jag nästan blivit rörd till tårar av TV4:as program Inlåst, där kriminella unga killar får prova att sitta i fängelse. Där bor även före detta kriminella som vet vad killarna har framför sig om de fortsätter som de gör. Idag fick de träffa sina föräldrar (eller ja, bara mammor, flera har pappor som sitter inne...) och det var så himla fint! Man såg verkligen hur flera av killarna nästan började gråta när de såg sina mammor. Kan tilläggas att de knappt hade någon kontakt med dem innan de fick komma in i fängelset. Tänk er en femtonårig kille med tårar i ögonen som kramar om sin mamma och sen inte vill släppa hennes han under hela tiden hon är där.
Jag tror verkligen att det där är bra för killarna, att prata med gamlingar, som de själva kallar dem. Det får dem att inse vad de är på väg emot om de inte ändrar på sig. Hoppas verkligen på att de orkar stå emot när de kommer ut, och inte faller tillbaka i sina gamla vanor. Många av dem verkar vara så himla fina killar som bara hamnat helt snett. Vissa har knarkat länge och är inte ens sexton fyllda. Det är så hemskt att  det kan gå så fel för en person, och jag önskar verkligen dessa  killar all lycka till i livet. De förtjänar en andra chans, allihopa.

I will sing for you

Bra dag! Har tillbringats med min lilla fru som jag tycker så mycket om. Faktiskt typ mest i hela världen! Vi har ridit, pysslat i stallet, lagat mat och kollat på Bonde söker fru.
Har även hunnit med att träffa Sahra, det var så längesen sist så det var helt galet. Vi kom inte ens ihåg när vi sågs senast... Det var roligt, jag fick se hennes lilla prins till häst som var så söt så. Vi hade massor att prata om, och inte minst Dublin!
Såhär såg vi ut sommaren -07, kul va? Så små så...

HEMMAAA!

Hej och hå.
Nu befinner jag mig på Gotland igen efter en fin tripp till Stockholm med lilla Lovisan. Söndagen spenderades tillsammans med Joanna på Titanic-utställning, jag med alla mina myror i benen blev helt rastlös och orkade inte lyssna, men mina flickor gillade den iallafall så det var great! I måndags gick vi på stan lite, inhandlade en tröja på second hand och två par leggins. Första gången jag har shoppat måttligt kanske? Bra att köpa saker man vill ha och inte bara handla för saken skull. Jag borde prova det oftare, hehe... Igår var vi på Naturhistoriska en timme eller två, det var ganska lagom med utställning för mig. Jag är verkligen som en liten unge, HATAR att lyssna på eller läsa info, titta på tavlor eller föremål osv... Här ska det vara drag hela tiden, annars kan det vara!
Imorgon blir det en hästig dag för en gångs skull! Ska upp tidigt och åka med Sissan ut och stalltjänsta i Traume, mysigt. Sen ska vi rida ut, jag ska skutta runt på Ivan Vildhingsten, ska bli kul att rida igen för det var så längesen! På eftermiddagen ska jag möta upp Sahra, vi ska ut och hälsa på hennes lille Sam som jag aldrig har träffat. Ska försöka komma ut och hälsa på min Chiwas i helgen med, hoppas verkligen att det funkar för jag saknar honom så. Om jag kommer dit kommer han få fler pussar än han fått i hela sitt liv. ♥
Nej nu låter det som att min hund håller på att kvävas eller något, får kika till henne och se om hon bara snarkar högre än vanligt eller vad problemet är. Tihi. Puss på er sötaste ni ♥

Snabbis

Och förresten, jag drar till Stockholm imorgonbitti! Om jag inte hittar något trådlöst nätverk någonstans som jag kan snylta på så uppdaterar jag mer på onsdag! Hör gärna av er via mobilen om det är något. Puss på er, ha det fint ♥

Life.

För fem år sedan: För fem år sedan hade jag ganska nyss börjat sjunde klass på Södervärnskolan. Kände väl mig som störst i världen kan jag tro, att börja på ny skola där alla var så gamla var något stort för mig. Umgicks mest med Frida och Elisabeth från min förra klass och var ute hos ponnyn jag hyrde varje eftermiddag. Förmodligen hade jag börjat hänga på Puma där jag sedan började jobba. Tyckte såklart att detta var jättehäftigt, jag beundrade alla de äldre där och ville bli som dem. Blev blixtförälskad i en kille som var två år äldre än mig. Detta stannade vid en förälskelse då jag aldrig ens pratade med honom. Tolv år och osäker på mig själv kan man väl sammanfatta mitt liv för fem år sedan med.
För tre år sedan: För tre år sedan gick jag näst sista terminen i nian och hade vuxit ganska mycket i mig själv. Vi hade vårt järngäng; Annie, Agnes, Li, Pernilla och Karolina. Vi hängde verkligen ihop i vått och torrt och hade många fina stunder tillsammans. I skolan hängde jag fortfarande med Frida och Elisabeth och strävade alltid efter att få högsta betyg i alla ämnen vilket jag lyckades med bortsett från idrott där jag bara lyckades få VG. Jag har aldrig varit expert på varken löpning eller längdhopp och kommer aldrig bli, hur mycket jag än försöker. På fritiden bodde jag praktiskt taget i stallet ute i Traume vid mitt livs kärlek, Chiwas. Såhär i efterhand kan jag säga att jag var lycklig som fick ha honom i mitt liv. Det låter klyschigt men han var verkligen allt för mig, och jag saknar honom otroligt.
För ett år sedan: För ett år sedan befann jag mig i en galen period av mitt liv! Jag som aldrig hade rest utanför Europa i hela mitt liv reste plötsligt utomlands två gånger på samma månad. För exakt ett år sedan skulle jag om några dagar bege mig till London med mina älskade vänner Joanna och Sissel, samtidigt som jag var nyhemkommen från världens underbaraste vecka med min familj på Mallorca. Jag har nog aldrig haft så nära kontakt med min pappas familj som jag hade på Mallorca, det var en väldigt fin semester på alla sätt. För ett år sedan blev jag tillsammans med min första pojkvän Oscar. Det höll i några månader och det var en erfarenhet för mig.
För tre månader sedan: Då var det den 17 juli och jag jobbade supermycket. Det gjorde mig inget, jag älskar mitt jobb och framförallt mina härliga jobbarkompisar. Jag sparade ju pengar till att åka till Spanien!
Idag: Idag har jag jobbat med mina fina jobbarkompisar som jag trivs så bra med. Efter jobbet var jag på Friskis för första gången på jättelänge, jag som brukar spendera mer tid där än hemma! Aerobics med Marina blev det, hon är jätteduktig men jag föredrar Frida eller Jacob. Jag borde börja packa då jag åker med morgonbåten till Stockholm imorgon, men jag orkar inte. Det får bli ens senare fråga. Nu ska jag äta äppelkaka!
Om ett år: Om ett år har jag gått ut gymnasiet. Vad händer då? Ingen aning faktiskt. Skulle jag spontant säga vad jag hoppas på så är jag i London med Joanna. Vi jobbar på något mysigt café och bor i någon liten lägenhet vid Notting Hill. Kanske har jag träffat någon trevlig ung engelsman som Joanna kommer få dras med, hon är väl fortfarande tillsammans med Prins Edvard kan jag tänka mig. Världens sötaste par! Jag hoppas iallafall att jag trivs med min tillvaro och att jag har hunnit slappna av efter den sjuka sommaren med massor av jobb, och framförallt massor med fest! Jag har ju i princip kört (med min egna bil) fram och tillbaka mellan jobbet och hemma hela sommaren och behöver nog slappna av lite. Vad kan då vara bättre än att bo i världens bästa stad med en av världens bästa brudar liksom?!

Brudar med power

Jag är verkligen imponerad av brudarna i Idol måste jag säga! Iallafall tre av fyra, hehe. Mariette, Tove och Reza är ju helt super! Dem är verkligen proffsiga och har en helt egen stil. Jag hoppas, hoppas att någon av dessa tjejer tar hem hela tävlingen, för ingen av killarna har ens hälften av deras talang!

I sagornas värld

Häromdagen satt jag och tittade på saker man kan göra när man är på besök i Stockholm och kom då på Junibacken. Jag var tvungen att direkt gå in och kolla på deras hemsida och blev helt nostalgisk. Jag vill verkligen, verkligen gå dit i helgen! Jag vill knacka på hemma hos Alfons Åberg, klä ut mig i Villa Villekulla tillsammans med Pippi, laga mat i Muminmammans kök och åka Sagotåget. Jag vet att jag skulle bli precis lika rädd för den stora Råttan i Nils Karlsson-Pyssling som jag blev när jag var liten. Och jag minns hur spännande och mysigt jag tyckte det var att sitta där i den lilla vagnen medan man till Astrids lugna röst färdades genom alla hennes sagor.
Disney i all ära men det kommer alltid vara Astridfilmerna som rullar om och om igen på TVn när jag ligger hemma och är sjuk. Det är inte Snövit och Aladin jag kommer visa för mina barn utan Madicken och Lotta på Bråkmakargatan. Mina personliga favoriter är Ronja Rövardotter, Saltkråkan, Barnen i Bullerbyn och Madicken. Alla Astrids sagor har något som gör att man trots jättedrakar och råttor större än en själv alltid känner sig så trygg.
Nu när man är äldre förstår man också saker man aldrig förstod när man var liten, allvaret i Astrids sagor. Vilken femåring tänker på att Nilsson i Madicken är alkoholist, att Skorpan och Jonatan i Bröderna Lejonhjärta dör i brand och sjukdom eller att Pippi är en föräldralös flicka som bor helt ensam i ett stort och ödsligt hus? Dessa saker upptäcker man inte förrän man själv sitter där och tittar på filmerna tillsammans med sina egna småsyskon. För ett barn är dessa personer hjältar, tänk att vara lika stark som Pippi eller kunna hitta på lika många bus som Emil. För mig är dessa personer också hjältar, men på ett annat sätt. De är hjältar eftersom de alltid kommer inge mig lugn och trygghet, och varje gång man ser de gamla filmerna som man sett miljoner gånger förut förundras man av Astrids förmåga att sammanfläta lek och allvar. Hon kan verkligen skildra en verklighet där både lycka och sorg förekommer utan för den sakens skull göra filmerna hemska. Hon är nog lite av en idol för mig, och en sak är säker, hon var allt en riktig stålmormor den där Astrid.

Det finns bara en sak att säga...

HÖSTLOV! ! ! ! ! ! ! ! !

"Min man betalar allt... Toppen!"

Jag bara älskar Maria Montazami! Hon säger ju så otroligt positiv och glad, och ROLIG, hehe... Gå in på tv3 och titta säger jag bara! Svenska Hollywoodfruar for the win...
"Utan läppstift känner jag mig exposed, rädd, nervös..."

Dumt.

Ah, jag blir så trött på allt vad projektarbete heter. Vad vi än kommer på för frågeställning så duger den inte! Jag blir galen! Just nu känns det som att ge upp är det bästa alternativet. Suck.

SNÖÖÖ

Idag är jag gladare för jag fick reda på att kemi-provet gick bra! Det gjorde min dag kan jag säga. Gick hem tidigt från skolan eftersom jag fortfarande är trött och hängig, och för att jag skulle vara pigg på jobbet. Det var jag, roligt att vara tillbaka framme vd kassabönorna (haha, internt) igen.

Nu är det bara tre ynka dagar kvar till lovet, men det känns redan som att jag har tagit lov. Borde egentligen plugga på matteprovet vi ska ha på fredag men jag bara skjuter fram det. Jag orkar inte! Nu ska jag iallafall vara duktig och rita lite i Paint, ska fixa ihop en fysiklab och då måste jag ha en massa fina bilder. Det är faktiskt ganska kul att greja med.

Puss på er söta ni!

(Har förresten fått mer kommentarer än vanligt i bloggen, det är roligt, fortsätt med det!)

Free Fallin'

Häjj.
Astronomiprovet idag gick uselt. Jag är inte "någonstans mellan vg och mvg", jag är mvg! Jag är arg och besviken på mig själv och hoppas verkligen att kemi-provet gick bättre än så. Är helt nervös och vill få reda på resultatet nununu, måste springa direkt till Sture imorgon och fråga. Får jag lika dåligt på det är mitt lov förstört, punkt slut.
Vidare skulle jag ut med min vovve i regnet när jag kommit hem från skolan. Jag gick in för det med inställningen: inte en droppa regn på mig. Alltså på med regnbyxor, tjockisjacka, vantar och framletade stövlar. För att inse att det slutat regna när jag väl kommit ut, suck. Går med hunden som är helt tramsig och inte gör det hon ska. Går hem igen när tålamodet hade tappats. Middag med kalkonköttbullar och potatis och brunsås som visade sig inne hålla mjölk = inte bra, ont i magen nu kan jag säga. Jag har verkligen blivit jätteallergisk mot det, hu. Finns det några tabletter man kan köpa kanske? Idag skulle jag nog behöva lyckopiller i allmänhet, dålig dag. Blä.
Tja, återkommer jag imorgon gick förmodligen kemiprovet bra. Återkommer jag inte ligger jag och gråter i något hörn och funderar på vad jag ska ta mig till med mitt liv. Typ. Jag vill ha jullov och Dublin. Herrå.

Måndagssjuka

Jag skulle gå upp tidigt för att hinna plugga men vad gör jag? Jo sätter mig vid datorn. Bra jobbat bruden. Dags för skärpning, jag ska ha två prov vid klockan nio och det är dags att kolla att allt verkligen sitter. Önska mig lycka till!

Dublin

Tjolahopp.
Idag har jag fått sällskap av lilla Sisslan, första gången jag träffat en person utanför familjen på nästan en vecka. Det var nice! Vi promenerade och såg på TV och förhoppningsvis smittade jag inte ner henne med svininfluensan.
Mitt förslag om en weekend på jullovet har blivit nappat på! Vi (Sissel, Joanna, Sahra och jag) åker förmodligen till Dublin någon gång strax efter nyår. Shoppa lite, sitta på någon pub och dricka öl (hahahahahaha, bara för att) och typ mysa! Jag ser fram emot det mycket mycket. Det kommer bli mysigt!

Drömmar...

Jag vill ha mormorskängor, en tjock dunjacka, massor av garn så jag kan sticka vantar och tröjor, stora koftor, massa mysiga leggins, strumpor och benvärmare... Vill ha, vill ha, vill ha! Åh, det riktigt kliar i mina fingrar. Jag är så shoppingsugen så det finns inte! Nu när vintern knackar på dörren finns det inget bättre än att köpa nya kläder... Och jag som är så frusen av mig fullkomligt älskar att burra in mig i stora stickade, mysiga plagg. Detta vill jag ha i höst:
Blandat från herr och dam-avdelningarna på H&M.

Hej hälsar spelnörden själv

Iklädd Sverige-tröja vunnen på jobbet förra sommaren och spelandes Super Mario på lillebrorens gamla Game Boy. Lägg till Ben & Jerry's och en lillebror som tv-sällskap. Finns det något bättre sätt att tillbringa en lördagkväll?

Kom hem!

Jag tycker synd om min stackars mami som bor lika mycket på sjukhuset som hemma. Det får vara slut på det snart och jag hoppas att hon får komma hem imorgon! Massa hjärtan och krya på dig mammut! ♥

And you jerk it out

Idag mår jag bättre, det är skönt. Nästan ingen feber och halsontet börjar så smått gå över till förkylning. Förhoppningsvis är jag frisk till på måndag och kan gå till skolan och skriva proven jag har missat!
Det enda negativa med att vara friskare är att jag orkar plugga, och därför måste göra det. Inte lika roligt... Fast kemi är faktiskt kul, lite krångligt med alla estrar, aldehyder, kentoner och arener, men jag börjar få kläm på det! Om en liten vecka är det lov och då ska fröken Langenstam och jag bege oss till Stockholm, jag längtar! Det kommer bli helt uuunderbart.
Nej, back to business. Inte blogga för att glömma plugget, hehe. Puss på er!

Svininfluensa

Blä, jag vill bli frisk nununu. Jag har inte tid med det här. Det gör ont överallt och äta är ju inte att tänka på. Hu och usch!

Give me a call

Everytime I see your face it's clear to me that you're all i need
But still I walk away
I wish I knew how to make this change

Old times

Åh, jag läste att det är tävling idag, och då kom jag på att jag saknar min lilla skrutta! Även om jag inte var expert så var det mysigt att rida in henne, hon var så duktig och snäll, den lille bebisen. ♥
och den här bebisen saknar jag varje dag. chiwas, min älskling

Och det är kallt som i stenhus

Rör mina händer
du måste förstå
Jag orkar inte förklara
försök och se det ändå
Det gnager mitt sinne
det är som overklighet
I varje blinkande fönster
en korrupt profet
Och jag har varit i templet
där månglarna står
Dom sa "allt är till salu"
jag sa "kom älskling vi går"

Tänk vad några få ord kan få en på bra humör

This made my day:
"Du gör verkligen ett jätte bra jobb på McDonalds, Karolina!
Ville bara säga det :)

Kram!"
Tack sötnos!

lalalalasse.

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut


Idol

Jamen nämen jag har nog gått och blivit kär i en tjej. Och det är jag visst inte ensam om. Kolla här bara, hon är ju helt sjukt jävla skitbra. Tänk att göra en låt bättre än originalet. Lägg till att Killers som gör låten egentligen är ett av världens bästa band. Otrolig är hon, Tove!
http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1235278&renderingdepartment=2.34558
Ikväll hejjar vi på Moa som är tvåa på min kärlekslista just nu. Hon måste få en plats!
Tack för mig

RSS 2.0