Sunshine.

Jag är verkligen hela isolerad här i min lilla stuga! Vaknade klockan 10 och har suttit och pluggat utan paus sen dess. Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar, sen tänkte jag ta en jättelång promenad i det fina vädret! Jag tror att jag har upptäckt promenadspår lite längre bort på gatan utanför stigen där jag bor, dem ska utforskas. Brukar jämt stå massor av bilar där, så antar att det är någon stor friluftsanläggning där också. Ska bli så skönt att komma ut och röra på mig lite!
Igår var jag förresten på stan med Victoria och Amanda. Råkade shoppa lite, oops. En kofta med jättestor och härlig krage från H&M, en grå tröja med tryck av ett halsband (H&M), ett linne med döskalletryck (H&M) och ett militärmönstrat linne från Gina Tricot. Till mitt försvar var allt utom tjocktröjan på rea. Jag får helt enkelt leva på nudlar om pengarna tar slut, för jag klarar mig inte utan shopping! Tänkte försöka fota grejerna och lägga upp här, men det gick sådär... Nåja, koftan och linnet finns med på bilderna som jag la upp från H&M's hemsida för några inlägg sen.
Just nu räknar jag mest ner tills på fredag, när jag ska åka till Gotland! Vet inte riktigt om Gotland eller Uppsala är hemma nuförtiden... Båda ställena känns som hemma. Hoppas på att hinna med tidiga båten, så att jag kommer till ön innan åtta istället för efter elva... Vill ha så mycket tid som möjligt när jag väl är där. Så många som ska träffas och så mycket som ska göras! Vill hinna med att träffa alla vänner och släktingar, men det får jag nog bara inse är helt omöjligt. På knappt två dygn går inte att trycka in hur mycket som helst. Ska först och främst se till att träffa familjen!
Nu verkar tvättmaskinen vara klar, så nu ska jag bege mig ut i sooolen. Puss!

Otursdag.

Idag blev inte middagen lika lyckad... Eller ja, själva maten blev väl okej. Det var mest matlagningen som inte gick så bra. Kom hem från stan lite för sent och var jättehungrig så skulle svänga ihop något lite snabbt. När jag skulle hacka löken hackar jag mig i tummen istället. Inget litet hack direkt... Springer iväg till badrummet och håller handen under vattnet medan jag funderar över vad jag borde göra. Kommer på att plåster är en bra uppfinning. Alltså, lindar in hela handen i papper och försöker hitta plåster. Fröken Engdahl äger inga plåster. Gör mitt eget lilla förband av pappet och tejp, och kommer på att jag har mat på spisen. Springer tillbaka och fortsätter hacka lök. Börjar steka löken och då blir det mörkt. Proppsatan gick. Springer mellan proppskåp och kök och försöker få igång det igen, men den bara slår av. Kopplar ur/stänger av alla elektronikprylar i hela stugan och försöker igen. Den slår fortfarande av. Väntar ett tag och försöker igen. Proppen samarbetar och maten blev tillslut klar. Den middagen tog längre än planerat...

Salem al Fakir - I'm so happy

I'm so happy, 'cause you are gone
You are gone, it makes me happy
I've been waiting for so long
I thought this day would never come
When I could wave and say good bye
I'm so happy, do you know why?
Do you know what makes me happy?
A whole day is going by
Without a single thought of you
And I can smile, 'cause you're not near

Brunsås.

I MADE IT! Så skönt! Det var inte alls så farligt som jag trodde. En grej mindre att plugga till!
Tänkte bara tillägga att jag idag gjorde en mycket god middag; ris, kycklingköttbullar och brunsus. Mmm! Dock blev det en del brunsås över... Närmare bestämt så mycket att den kommer räcka hela min tid här på veterinärprogrammet om jag ska äta upp den själv. Ni är så välkomna att ta med er lite köttbullar (mina tog nämligen slut) och komma och äta brunsås med mig. (Ja, jag är sällskapssjuk. Det är lite dåligt med gotlandsbesök här i Uppsala tycker jag.)

Muntlig tentamen.

Idag gäller det! Muntlig tentamen står på schemat och jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Jag vill tro att jag kan det, och det känns faktiskt ganska bra. Var på skolan igår eftermiddag/kväll i några timmar och gick igenom allt igen. Det är jättebra att vi får vara på skolan på helger och kvällar, vi har fri tillgång! Perfekt om man behöver kolla upp något som man har glömt eller så. Sen blir materialet ju inte så mysigt av att ligga i flera dagar/veckor, men det får man stå ut med. Efter igår har jag bara en sak att säga; kom inte och säg att du har känt något som luktar illa innan du har luktat på gammalt, härsket kattfett. Vidrigt var det! I alla fall, nu orkar jag inte plugga mer. Det får gå som det går, och om ryktet stämmer är lärarna rätt snälla och vill att man ska klara sig. Hoppas, hoppas, hoppas. Kanske skriver lite senare och meddelar hur det gick!
Förkylningen hänger i och jag hostar som bara den, usch. Försöker kurera mig, jag vill bli frisk så att jag kan få träna igen! Saknar det... Vågar inte ens gå ut och gå nu för vet hur det brukar bli. Helt plötsligt "glömmer" jag bort att jag är sjuk bara för att det är så skönt att komma ut och går alldeles för långt och alldeles för snabbt och sen kommer jag hem och blir sjukare igen. På så sätt blir man ju aldrig frisk...
Nu ska jag värma pizza som jag gjorde i helgen och kanske ändå kolla igenom alla organsystemen en gång till... Puss på er!

Hyde Park.

Soft skön mysig härlig lördagkväll tillsammans med anatomiböcker, dissektionsfilmer och chokladbollssmet. Nästan lika soft skön mysig härlig som dagen då den här bilden är tagen var. Då var vi och strosade i Hyde Park. Jag längtar till Looondooon! Funderar på att åka dit på jullovet tillsammans med mamma. Ska bara berätta det för henne först, hehe...

Handla.

GOD MOOORNIIING!
Jag ska strax sätta mig på bussen för att upptäcka det ökända Gottsunda centrum! Det går så mycket rykten om allt som försigår där, så jag måste se hur det ser ut tänkte jag! Ska även veckohandla, det behövs... Nu när jag har varit sjuk har jag verkligen inte alls varit sugen på att äta! Och när jag väl har blivit sugen på något har jag såklart inte haft det hemma... Det senaste tre dygnen har jag typ ätit:
- lite ris
- två paket snabbnudlar
- lite paj
- två knäckemackor
- två morötter
Ja, typ det. Och popcorn. Det är ju inte jättelite, men om man jämför med vad jag brukar äta så är det det, hehe... Så nu behöver jag ha hem något jag är sugen på, så jag slipper tvinga i mig saker! Hoppas aptiten kommer tillbaka snart. Gud vilken innehållsrik blogg jag har. NOT. Hoppas jag inte tråkar ut er alltför mycket... Men, ni läser ju frivilligt så något får ni väl ut av det hoppas jag.
Här är en liten skitunge som jag saaaknar!

H&M.

Min belöning nästa fredag, för att jag (förhoppningsvis) har klarat tentan, är att få beställa från H&M! Det tycker jag att jag får unna mig! Så, här är lite av det jag vill ha:


H&M

YEEEES!!

Osteologi-tentan klarad, YES! Nu är det bara muntlig, embryologi-datortest och skriftlig del kvar... Men det vill jag inte tänka på nu, nu är det helg! Ska nog bädda ner mig i sängen och kolla SATC, inte helt kry än och vill inte att det ska bli värre igen. Puss på er!

GRATTIS!

Grattis på födelsedagen älskling! Saknar dig, finaste, bästaste kompis!

Sjuuuuk.

Japp, sämre blev det. Åkte hem igår eftermiddag och kände mig lite lagom svimfärdig. Däckade i sängen så fort jag kom innanför dörren och har legat där tills nu. Somnade inte förrän fyra i natt av ren utmattning, innan dess vaknade jag ungefär var tionde minut av hemska feberdrömmar. Vi läser embryologi (=fosterutveckling) i skolan, så varje gång jag slumrade till drömde jag att jag var ett foster som höll på att utvecklas, alla stadier repeterades i huvudet. Det var hemskt, hatar verkligen feberdrömmar! Värre än mardrömmar, helt ologiska.
Imorgon har vi osteologitenta (=skelettet) och jag måste skriva den. MÅSTE. Sen har vi basgruppsmöte också, med ett fallavslut, men det tror jag inte att jag kommer orka gå på om jag inte blir jättemycket bättre helt plötsligt. Man kan ju alltid hoppas... Nä, nu ska jag plugga lite och ladda inför en stor kraftansträngning: koka makaroner. Har inte ätit sen lunch igår och känner på mig att svält inte kommer göra något bättre direkt. Puss!

Halsont.

Åh, vaknade med halsont... Typiskt. Känner mig inte febrig eller så, i alla fall inte just nu, men jag borde nog ta det lugnt så att jag inte blir det... Funderar på att stanna hemma idag. I och för sig går vi bara till klockan 12, så känner att jag egentligen borde vara i skolan. Men, att klara tentan kan inte hänga på en föreläsning. Jag bestämmer helt enkelt att det inte kan det, bäddar ner mig i sängen igen och hoppas på att vakna upp frisk och kry. God natt.
_____________________________________________________________________________________________
Ändring. Tentan kan visst hänga på en föreläsning, man vet aldrig... Upp och iväg.

Tentaångest.

Hej bloggeeen.
Nu skulle jag egentligen vara på ett träningspass inne i stan, men efter skolan kände jag bara att jag verkligen inte orkade. Fick jättemagknip och kände mig väldigt stressad, så åkte hem och la mig i sängen istället. Ska börja plugga lite alldeles strax, har sista delarna av hundens bakben kvar att lära mig. Tenta på fredag, så det är dags nu... Usch och fy, tentaångest gånger tusen. Jaja, bara att börja!

Valvaka.

God kväll!
Tänkte att jag skulle strunta i att valvaka och sova tidigt istället, men nu sitter jag ändå här och förundras över hur siffrorna sjunker och stiger. Eftersom jag inte har någon TV så kollar jag siffrorna på Aftonbladets hemsida. (Just nu slog det mig att jag inte har varit i närheten av något som liknar nyheter de senaste tre veckorna. Har inte läst en enda tidning, inte sett något nyhetsprogram och inte heller lyssnat något på radio. Shame on me.) Det som gör mig mest förvånad är att SD just nu har 5,8%, om siffrorna på Aftonbladet stämmer. Det betyder att dem är inne i vår riksdag och till och med har fått fler röster än Vänsterpartiet och Kristdemokraterna såhär långt. Såklart kan det ändras, men nu är det inte så många distrikt kvar att räkna så så mycket kommer inte kunna hända. 5,8 procent, det betyder ungefär att var 20 person röstar på SD. Rent statistiskt skulle det betyda fem personer i min klass. Och när man talar allmänt om SD och deras dumheter så håller alla med om att usch, SD kan man inte rösta på. Då skulle vi gå bakåt i tiden och förlora demokratin osv. Ändå har dem 5,8% röster. Personerna som röstar på dem finns mitt ibland oss, och det är det som är så skrämmande.
Jag hoppade själv till när jag såg SDs valsedel (heter det så?) när jag skulle rösta. Jag visste ju att partiet fanns, men det kändes så nära på något sätt när den där lilla lappen låg framför mig. När jag gick därifrån fick jag nästan tvångstankar om att jag av misstag skulle ha tagit fel lapp, tagit den med SD på istället. Usch, tanken skrämmer mig fortfarande. Nej, inget SD i min regering. Punkt.

Singing my song.

Le love.

felsms.com

Till: Ett gammalt ex
Sms: Du vet väl att idag är det dags för ultraljudet för våran lilla bebis, ses vi utanför?
Svar: VAD SA DU NU?

Förklaring: Haha, gud så roligt det blev. Helt sjukt att han trodde att jag skickat rätt. Detta var en kille jag dejtade för ca 3 år sedan. Killar har verkligen ingen koll på hur länge en bebis ligger i magen :) Stackars kille. Mitt meddelande skulle såklart till min sambo.

/Magdalena

Felsms.com

I love the way you lie

Now I know we said things
Did things
That we didn't mean
And we fall back into the same patterns, same routine
But your temper's just as bad as mine is
You're the same as me
But when it comes to love, you're just as blinded
Baby, please come back
It wasn't you, baby it was me
Maybe our relationship isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano
All I know is
I love you to much
to walk away

Life.

Hej på er!
Jag tänkte delge er lite, vad ska man säga, insyn i hur det är att vara student på veterinärprogrammet. Hur mina dagar ser ut och sådär. Studentlivet är verkligen annorlunda än "livet innan". So, here we go:
  • Först och främst kan jag bara säga... FIKA! Något man gör så ofta och så mycket som möjligt. Och är det något som lärare/andra personer vill att man ska gå på är det bara att bjuda på gratis fika så kan man räkna med att de flesta kommer dyka upp. Gratis fika slår faktiskt högre än gratis mat, för är det gratis mat vet man aldrig vad man blir bjuden på... Men gratis fika kan inte gå fel. Många kakor blir det.
  • Plugga. Som ni säkert har förstått har vi VÄLDIGT mycket plugg, så många timmar om dagen går åt att nöta latin, gå på föreläsningar och ha basgruppsmöten. Där man fikar. As always.
  • Dissekera, som vi ägnar oss åt flera gånger i veckan. Det kan låta konstigt men det är faktiskt ett ganska trevligt sätt att umgås på (okej, det låter verkligen sjukt när man säger det, men så är det). Framförallt är det intressant, och mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara.
  • Cykla. Sen jag flyttade hit har det liksom blivit cykeln och jag. Eller, cykeln, jag och uppförsbackarna kanske man ska säga... Hej, benmuskler!
  • Åker buss, när man haft nog med mjölksyra i benen för den dagen.
  • Träna! Ett kort på Friskis har inhandlats och sen i fredags har jag lyckats träna fyra gånger, way to go! Två gånger på gym, en gång på Dansafro igår och så aerobics idag. Jätteskönt!
  • Hoppa över att laga mat. Varje gång när jag är på väg hem på cykeln funderar jag över hur god mat jag ska laga när jag kommer hem. Kanske tortellini med ädelostsås eller varför inte en god wook med massa olika grönsaker? Men när jag klivit in genom dörren och ställt mig vid spisen kommer jag alltid på att vafan, orka laga mat. Så blir det spaghetti, gröt eller nudlar. Som nu till exempel, pasta och ostsås för fjärde gången den här veckan. Sjuuukt gott.
  • Leta efter klänningar längre än knälånga men inte hellånga. Nej, det finns inga klänningar i hela Uppsala som är både snygga, billiga och lagom långa. Ska man på sittning med klädskod kavaj måste man nämligen äga en sån här klänning. Helst flera stycken, om man inte vill ha samma på varje sittning. Jakten fortsätter...
  • Gå på sittningar/fester. Alltid lika galet, alltid lika roligt. Alltid lika o-roligt att gå upp dagen efter.
Ja, det är väl på ett ungefär såhär mitt liv ser ut just nu. Rätt så trevligt alltså!

Havanna mamma

Kass kvalitet men mycket bra låt!

Slutklagat!

Förresten, fasen vad jag klagar hela tiden! Skriver bara om hur jobbigt allt är och hur trött jag är. Jag kan även berätta att jag har SKITKUL! Jag känner att jag har hittat hem här i fina, fina Uppsala. Utbildningen jag går är helt fantastisk, jag kan inte riktigt förstå att jag har fått den här chansen. Och även om jag är trött och tycker att alla ben i hundens skelett kan gå och ta sig ibland så skulle jag inte byta bort det här för något i världen. Jag blir nästan lite rädd för mig själv från och till. Jag trodde till exempel aldrig att jag skulle tycka det var spännande och intressant att stå med händerna nergrävda i en flådd minks tarmar medan blodet rinner och luften i rummet knappt går att andas på grund av stank. Men det gör jag, konstigt nog. Som sagt, I'm home.
Avslutar med en liten fin bild från personalfesten. Sleep tight!

Lååååång dag.

Idag har jag varit i skolan mellan 9.15 och 19. Det var tungt. Nu har jag i alla fall en pluggfri kväll, kände att det behövdes. Ska borsta tänderna och sen hoppa ner i sängen och se någon mysig film. Sova tidigt känns lockande! Hoppas ni är piggare än jag ♥

Latin.

God kväll.
Jag tänkte bara berätta att pungsäckens serösa hinna, parietala blad, mot pungväggens insida och i sädessträngskanalen (canalis vaginalis) som är kontinuerlig med parietala peritoneum heter Tunica vaginalis parietalis. Bara en av de cirka 600 latinska "kroppsliga termer" som ska sitta som en smäck i huvudet om sisådär två veckor. Förstår ni varför det är svårt att hinna med att blogga? Pust.

Slutkört.

Att börja plugga på universit innebär verkligen ett helt nytt liv, både på gott och ont! Nu har jag bara gått i två veckor så jag antar att jag inte riktigt har kommit in i rutinerna än och jag hoppas att jag kommer göra det snart. Dagarna gör mig nämligen SÅ trött! Jag orkar verkligen inget mer än att gå i skolan och plugga, så fort jag kommer hem på kvällarna slocknar jag direkt... Ikväll har jag i alla fall orkat med att gymma med Maja, det var kul. Gymmet på Friskis är verkligen jättefint! Nu skulle egentligen Sissel och Andreas vara här, men jag känner mig lite hängig och illamående så gör nog bäst i att ta det lite lugnt tror jag... Har bäddat ner mig och ska kolla på Idol nu. Ha en bra fredagskväll! ♥

Time to rest.

God dag vänner!
Nu skulle jag egentligen befinna mig på "Bamba utan spånk och hembjudningar", vad nu det är för något. Istället ligger jag i min säng och myser framför Idol. Är jättetrött och känner mig lite hängig, hela min klass är i princip förkyld så måste ta det lugnt så att jag inte blir det jag med. Nu ska jag baka bröd, laga mat, städa upp, plugga massor och kanske ta en promenad om jag orkar. Ibland måste man faktiskt få vila lite!

Kalas.



Hittade en fin bild på mig och Robin från igår som jag snodde av Virginia.

Personalfest

Det senaste dygnet har varit så galet! Det hela började med personalfest igårkväll som var toppen såklart! Tycker så mycket om min McDonaldsfamilj och kommer sakna allihopen massor... Kom hem runt halv två och försökte sova men det gick sådär. Drömde konstiga drömmar och vaknade hela tiden av någon konstig anledning. När klockan ringde vid fem trodde jag att det var ett skämt... Men det var bara att gå upp och dra iväg till flyget. Själva flygturen gick bra, men när vi kom till Arlanda blev tåget vi skulle åka med inställt efter att vi hade köpt biljetter! Efter många om och men slutade det med att vi fick åka taxi från Arlanda till Uppsala för 650 spänn som vi ska få ersättning för... Får vi inte det blir jag galen! Resten av dagen har varit lite dimmig men bra. Har dissekerat råtta som var betydligt roligare än förra gången! Nu ska jag ut och ta en kvällspromenad innan jag däckar i min säng. Puss!

Sött par.



Varför gör alla söta par slut för? Det här måsten ju klart vara ett av världens sötaste par, Kate Perry och Travie McCoy (han är sjukt snygg). Men, såklart har dem gjort slut. Jag är en frivillig kandidat till att ta över honom.

(Bild hittad här tror jag)

Äppelkaka.

Ah, jag är minst lika trött ikväll som igårkväll... Har även käkat så mycket äppelkaka att jag mår illa, bra där. Tänkte i alla fall slänga upp ett litet inlägg innan jag ska gå och däcka i sängen. Idag har jag klippt mig, mitt hår är så slitet att jag trodde frissan skulle få ett utbrott av allt trassel, men det gick bra. Hon fick nog ta både ett och två djupa andetag för att inte bryta ihop, haha... Nu är det en bra bit kortare tyvärr, men det behövdes nog för jag kunde knappt reda ut den förut. Imorgon ska jag träna och gå på personalfest. Nu ska jag sova. Puss!


Tillbaka!

Hej och FÖRLÅT för världens sämsta uppdatering. Jag är en dålig människa, men jag får nog faktiskt skylla lite på min dator eftersom det så lägligt la av första dagen i Uppsala. Mycket bra. Jag i alla fall säga att jag har haft en toppenvecka! Berättar mer imorgon, för nu är jag så trött att ögonen börjar gå i kors... Puss god natt!

RSS 2.0