Bodybuilder.

Nu har Victoria och jag varit och biffat på gymmet. Beach -14, här kommer jag! Det är nog ungefär så lång tid det kommer ta för mig att bli vältränad tror jag. Dock flyttar vi snart båda två, och då kommer vi bo cirka två minuters gångväg från Friskis. Då finns det inga ursäkter... Fram tills sommaren ska vi i alla fall gymma minst två gånger i veckan. Grymt!

Laddning inför lördag.

Snart ska det firas Valborg här i Uppsala, jag längtar! För er som inte vet hur det går till ska jag dra det traditionella firandet lite snabbt. Häng med nu:
  • 8.30 champagnefrukost, i vårt fall hemma hos Amanda
  • 10.00 kolla på flottränning i Fyrisån. Andreas och hans vänner är med så självklart ska vi dit och heja på dem!
  • 12.00 picknick-lunch i Ekonomikumparken
  • Mösspåtagning vid okänd tidpunkt. Det enda problemet med det här är att mössan är på Gotland... Tusan också.
  • 15.00 champagnegalopp på någon nation. Jag är lite osäker på vad det går ut på men jag antar att man helt enkelt sprutar champagne på varandra
  • 20.00 öppnar nationerna sina dörrar och då ska vi dansa natten lång!
SMHI lovar halvfint väder, så det är bara att hoppas på att solen håller sig framme. Jag ska dokumentera hela dagen i bilder och dela med mig på bloggen!

Närhet.

Saker som gör mig lycklig:
  • vitsippor
  • hyde park
  • prat hela natten
  • värmen av en killing
  • känslan efter en springtur
  • solsken
  • lillebror
  • en garderob fylld av nya vårkläder
  • en lurvig liten schnauzer
  • shorts
  • galoppera på skogsstigar
  • smoothies
  • pussar

Alive.

Jag har haft världens bästa lov och totalt bortprioriterat bloggen. Jag har massor att berätta, känner att jag får ta det lite i taget. Ikväll är jag trött, och klockan ringer tidigt imorgonbitti. Tänkte hinna med en springtur innan skolan nämligen... Bjuder därför på två bilder tagna i världens bästa stad, och bloggar mer imorgon.

Jalla jalla.

Här kommer en snabb hälsning från tjejen som är bäst på att planera. Eftersom jag var lat igårkväll och såg film med tigern blev  det automatiskt att jag skjöt på allt som behövde göras till idag. Jag tänkte alltså att jag på tre timmar skulle hinna:
  • packa
  • vika tvätt
  • plugga klart (skriva sammanfattning av två föreläsningar)
  • diska (hela köksbordet, bänken och diskbänken var översvämmade)
  • dammsuga och städa undan
  • äta frukost, laga lunch och packa iordning lite matsäck
  • ladda upp alla mina elektronikgrejjer, gå ut med soporna och lite andra småsaker
På något mirakulöst sätt har jag lyckats med det mesta på listan inom loppet av två timmar. Nu ska jag bara extrakolla allt hundra gånger (Är passet med? Har jag verkligen fört över pengar till rätt konto? Är det säkert att väskan inte väger för mycket? Har jag nu kommit igår vägbeskrivning till hotellet? osv...) och sen ska jag ta buss/tåg till huvudstaden för att möta upp Joannie. London, ikväll ses vi!

Veterinär.

Idag har jag fått påsklov och dessutom köpt världens finaste tröja på Ultunabutiken. Eller... Världens finaste kanske var lite att ta i, men jag är så stolt över att läsa till veterinär och vill gärna visa upp det för omvärlden. Det lär inte vara något problem efter idag...

Ett soligt London.

AAAH, imorgon åker vi! Jag längtar som få, och idag är första dagen sen förra söndagen jag inte vaknade upp med fruktansvärt ont i halsen. Det måste ju vara ett bra tecken, riiight? Snart sitter vi i en park med solen i ögonen! För SMHI säger faktiskt en stor sol i London nästan hela tiden vi ska vara där, precis som förra gången (då enda gången det regnade var kvällen på bilden). Regnet ska inte komma förrän på tisdag och det är då vi åker hem, ha!

Sweet as sugar.

Eftermiddagen har spenderats på en filt i solen tillsammans med fina människor och ett överflöd av sötsaker. Det är kvalitetstid det! Vi har även fått tillbaka fysiologitentan och jag kan stolt säga att jag klarade alla delarna med väldigt god marginal. Ute är det varmt och imorgon får vi påsklov. På lördag sitter Joanna och jag på ett flyg till världens bästa stad. Man kan ha det sämre!

Typ påsklov.

Igår avklarades anatomitentan och tentaperioden är ÄNTLIGEN slut för denna gång. Den inleddes den 17 mars med histologitenta och sedan nån vecka innan dess har tentastressen konstant funnits där. Idag är jag ledig och det firar jag med att ligga i sängen och slappa. Det finns inget bättre än att efter en stressig period ha en dag då man inte har några måsten alls. En sån dag är det idag.
Igårkväll firade vi tentan med en liten pubrunda. Jag hann bara gå på tre pubar innan vi drog till Snerikes för dans. På Värmlands körde vi silent dancing, alla veterinärer som var med smet in på det stängda dansgolvet på undervåningen och dansade förr fullt, men utan musik. Det var tvunget att vara jättetyst för att ingen skulle komma på oss... Inte det lättaste när fyrtio glada och småberusade personer hoppar runt som galningar... Sen började alla skrika så högt de kunde och sprang ut därifrån. Det var roligt. På Snerikes var det i alla fall jättehög och dålig musik, så vi stannade inte så länge. Efter att ha blivit hemskjutsad av världens snällaste busschaufför stupade jag i säng vid halv ett. Det var verkligen inte världens bästa utekväll, men det var skönt att för en gångs skull inte bara sitta hemma ensam med böckerna.
Jag tänkte nog ändå försöka hinna med en storstädning av stugan under min lediga idag. Jag ska försöka börja flyttpacka lite smått samtidigt, för nu är det inte alls långt kvar tills jag flyttar till studentrum! När jag kommer tillbaka till Uppsala efter påsk är det bara dryga två veckor kvar tills pappa och Anton kommer hit för att hjälpa mig med flytten. Vilket projekt... Men det blir nog bra tillslut. Jag kommer verkligen sakna stugan, men det ska bli skönt att ha nära till skolan och slippa åka buss hela tiden. Friskis kommer också ligga mycket närmare, så nu kommer jag inte ha några ursäkter att skippa träningen... Det är ju bra. Något som är dåligt är att jag kommer behöva köpa massor av möbler, precis efter jag kommer hem från Londonresan. Precis som att jag kommer ha överflöd på kontot då liksom... Well well.
Förresten, i eftermiddag får vi resultaten på fysiologitentan. Nervöst är bara förnamnet. Wish me luck!

Sunshine.

Våga-vägra-plugg. Ta istället med dig en kär gammal vän och sätt dig på en brygga i solen, prata och njut. Vårkänslorna flödar och snart är det påsklov. Livet är ganska härligt trots allt.

Vårkläder.

Jag tillbringar minst lika mycket tid på plugget som jag spenderar på att kolla runt på alla möjliga webshoppar för kläder. Jag har inte shoppat på jättelänge! Min garderob skriker åt mig att den behöver fyllas med nya vårkläder. Jag har mycket svarta och gråa kläder, så nu behöver jag tillökning i form av lite färg. Höga jeansshorts, jumpsuits, blommiga klänningar, linnen i oversize-modell... Inköpslistan kan göras lång. Det här kommer bli dyrt... Men värt. Den som säger att lycka inte kan köpas för pengar har fel. Inget gör mig så lycklig som ett par nya klackar (som jag aldrig använder, men de är fina att kolla på) eller en klänning. På söndag, då jäklar. Oxford Street, here I come!
Siss och moi, -08.

Göteborg.

Snart är det påsk och det känns lite sorgligt att bryta åka-till-Göteborg-traditionen som vi har. Jag vet inte hur många påsklov vi har varit där men det är rätt många. Jag får se om jag hinner dit en sväng i maj kanske...
Påsk i Göteborg -09.

Vilse i skogen.

Jag är kalassugen! I nästa vecka efter tentan, då jäklar! Vi har varit ute ganska mycket i vår, och det brukar vara jätteroligt! Förutom att jag slutar varje kväll med att gå hem och vara arg, men det är en annan historia. Ingen kväll har än så länge slagit återbjudningskvällen. Hoppas på en lika rolig kväll när vi blir återbjudna av de nya amöborna i höst!
Fullt ös medvetslös.

Getingar.

Nu är jag trött på att plugga. På måndag måste jag hälsa på hos småknattarna - de är ju oemotståndliga!

Elller.

Ibland kan man sakna sin lillebror som gör konstiga bilder i ens telefon och bara är allmänt knäppiknas men ändå bäst.

It takes a fool to remain sane.

Gissa vilka som kommer till peace i sommar?! Jag är en lycklig människa!!
Bild

Drowning.

Le Love.

Omplaceringshund.

Jag är så himla sugen på att skaffa hund! Till nästa sommar så kanske (om jag på något mirakulöst sätt blir rik så att jag inte behöver jobba under sommaren...). Jag vill inte skaffa valp, utan vill ha en omplaceringshund. Kollar på lite olika sidor för omplaceringshundar nu, och jag vill ta hand om allihopa! Hur ska jag någonsin kunna bestämma mig för vilken jag vill ha? Jag har ju varit inne på saluki ett tag, men jag gillar ju grand danios också. Schnauzer gillar jag såklart med eftersom vi har en hemma, och sloughi är jättefina. Eller varför inte en boxer eller en dalmatiner? En rhodesian ridgeback kanske? Eller så tar jag bara en av varje helt enkelt. Så får det bli!

Återfall.

Trots att jag skulle ta det lugnt gjorde jag det vanliga misstaget att inte vila tillräckligt. Jag kände mig lite piggare efter lunch så jag åkte iväg till skolan och lyssnade på en föreläsning. Sen när jag kom hem pluggade jag några timmar och bakade en banankaka (mmm...) av några gamla skruttiga bananer. Nu fryser jag och känner mig lite lagom halvdöd. Imorgon får jag inte göra någonting, punkt. Wish me luck.

En liten vecka och lite till.

Önskade att jag kunde säga att jag mår bättre men... nä. Borde gå på föreläsning imorgon, men jag tänker fasen ligga platt tills jag känner mig helt frisk. Vill inte på något sätt riskera att vara sjuk nästa tisdag när det är tenta, och ännu värre, nästa helg när det är London! Jisses vad fort tiden går. Snart är vi där! ♥
Små turister överlyckliga över att Joanna var gammal nog för att köpa Breezer i affären... -08.

Utloggad.

Jag har blivit sjuk under natten, buhu. Började få ont i halsen igårkväll och nu har jag både halsont och lite feber. Jag har inte tid att vara sjuk! Eller ja, det har man väl aldrig egentligen... Jag har kurerat mig med glass som jag hittade längst in i frysen och nu är det väl bara att vila. Booooring.

"Smygdansaren"

Scenario: Du står på ett dansgolv tillsammans med en eller flera vänner. Plötsligt börjar någon eller några av vännerna lite diskret dra i dig. Du fattar inte vinken och står kvar. Efter upprepade försök får de tillslut dig att flytta på dig. Du vänder dig om för att se vem de drog iväg dig från och där står den: den berömde och ack så vanlige "Smygdansaren". Denna art finns på de flesta dansgolv runtom i världen och ägnar kvällen till att stå och dansa/stirra/jucka tjejer i ryggen. Dock med lite avstånd så att tjejen inte själv vet att "Smygdansaren" är där. På så sätt ser det ut som att "Smygdansaren" står och dansar med en tjej medan tjejen är helt ovetande. Alla nöjda och glada så långt. Det hela blir dock jobbigt när ingen annan vill dansa med tjejen i fråga, eftersom de tror att hon redan dansar med en kille.
Igårkväll hade jag två av denna art som följde efter mig HELA kvällen. Varje gång jag vände mig om stod de där bredvid varandra och log lite fånigt. Creepy...

Musculus extensor carpi radialis

Fredag, yes! Trots risigt väder och halvtråkig skoldag känner jag att det här är en toppendag! Laddar för utgång ikväll, det var några veckor sen sist. Värmlandzzz, here we come! Ska förkalasa lite hemma hos Johanna vid åtta, och innan dess borde jag städa, plugga och laga mat. Vi får se hur det går, mycket mysigare att ligga i sängen och läsa bloggar ju...

RSS 2.0