Livet leker.

Hej kompisar.
Snabb uppdatering om vad som händer i mitt liv:
  • Skrev sista tentorna i årskurs två på veterinärprogrammet idag. Imorgon har vi redovisning, och sen väntar ett cirka 3 månader långt sommarlov.
  • För att fira att skolan slutar ska vi gå på Slattpub på kåren imorgonkväll.
  • Pappa kommer hit i helgen och på lördag åker vi till Stockholm för att lyssna på min bror och hans band Anton & Fredrik som spelar i finalen av Livekarusellen på Gröna lund. Oavsett hur det går är jag redan världens stoltaste storasyster.
  • På söndag packar vi väskorna och drar till BARCELONA.
Behöver jag ens säga att livet är ganska fint?

Hey I heard you were a wild one.

Utgång på Värmlands med finaste Amanda, Victoria och Ebba i fredags ♥ Idag kommer Sissel hit, så nu är det hög tid att jag städar upp på mitt rum. Just nu ser det ut som det dragit fram en orkan här...

You're my sunshine.


Kampen om proteinerna.

Hej mina vänner.
Nu var det ett tag sen jag skrev något här! Det beror mest på att jag fortfarande har så galet mycket att göra. Mest roliga grejer dock, så jag klagar inte.
Jag har efter mycket tänkande bestämt mig för att försöka vara vegan. Hittills har jag mest avstått mejeriprodukter och ägg så gott jag har kunnat, men nu blir det skärpning på heltid. Efter allt som vi fick se i Skara känner jag att jag inte vill stödja den svenska djurindustrin alls. Nu är bara frågan... hur får man i sig tillräckligt med protein som vegan? Ät bönor och ärtor, säger de flesta. Men efter att ha undersökt saken närmare innehåller bönor bara 5 gram protein av 100 gram. Jag vet egentligen inte alls hur mycket proteiner jag behöver äta, men jag gjorde ett test på en hemsida och där blev svaret minst 70 gram per dag. Alltså behöver jag äta 1,4 kilo bönor om dagen för att få i mig det... Känns inte så hållbart. Jag köpte i alla fall proteintillskott gjort på soja idag. Det smakar vidrigt men jag tänkter tvinga i mig det ändå. Om det är någon som sitter på en massa goda veganska recept får ni gärna dela med er!
Nu är det sovdags, natti!

Skara.

Hej kompisar!
Nu är vi framme här i Skara. För tillfället sitter jag på en föreläsning om kattens beteende, intressant! Har dock svårt att hålla koncentrationen uppe... Igår var vi på studiebesök på en mjölkgård, och i eftermiddag ska vi till en fårbesättning. Vi ska även hinna med slakteribesök samt besök på en svin- och en slaktkycklingbesättning innan vi åker hem på fredag. En fullspäckad vecka med andra ord! Saknar Casco massor och längtar tillbaka till Uppsala redan...
Nu får vi strax paus! Tjing.

Flytta på dej.

Jisses vad mycket som händer just nu, hinner med mitt eget liv. Igårkväll hade vi ost- och vinkväll hemma hos Ebba, det kändes väldigt... vuxet. Men ost och vin är gott och tjejerna är bäst så inte mig emot. Vi skulle egentligen åka hem och sova efter det, men Amanda och jag pratade lite med världens bästa DJ som satte upp oss på listan på BJ's. Alltså blev det dricka drinkar och dansa istället för att sova! Kvällen fick ett otippat slut och jag är glad att vi gick ut, trots att jag är tröttare än tröttast idag.
Om drygt en timme ska jag vara nere vid VMF's hundgårdar och hålla i en byggdag tillsammans med Lina och Victoria. Det ska bli intressant eftersom vi verkar ha tummen mitt i handen alla tre... Vädret är i alla fall fint så vi slipper stå ute i regn hela dagen. Alltid något.
Imorgon åker vi med klassen till Skara för att bo där fem dagar och göra gårds- och slakteribesök. Jag har inte ens reflekterat över vad jag bör ha med mig... Det är nog dags att ta tag i sitt liv nu!
Ha en bra dag kompisar!

God only knows what I'd be without you.


Dagen efter.

Idag känns det lite såhär. Varför ska allt bra sluta dåligt hela tiden?
Bilder.

RSS 2.0