Feber feber.

Hej och hå - imorgon går tåget mot Göteborg och här sitter jag med massa feber. Vi får se om jag lyckas komma iväg eller om jag får skjuta på det. Jag ska i alla fall försöka komma över någon billig biljett ner på onsdag på Tradera senare, för säkerhets skull. Det är verkligen konstigt alltså, jag är i princip sjuk varje gång jag ska till Göteborg. Förra gången blev jag matförgiftad, och nästan alla gånger innan dess har jag legat feberdäckad minst ett par dagar. Visst kan jag stoppa i mig några febernedsättande tabletter och åka ändå, men frågan är hur bra jag kommer må när jag kommer fram. Fortsättning följer... 

The only one.

Vips så var ett första utkast av kandidararbetets litteraturöversikt färdigt. Det känns bra, eftersom jag i princip inte kommer ha tid att skriva något i veckan som kommer. Måste dock knåpa ihop en introduktion, en sammanfattning och en diskussion också, så ett helt första utkast blir inte klart än på ett tag. Mitt ämne (miljöberikning för delfiner) är väldigt intressant, så det är faktiskt kul att läsa artiklar och skriva! Trodde det skulle vara mycket jobbigare och framförallt ta mycket med tid än vad det har gjort. Har nog suttit och skrivit kanske 15-20 timmar under de tre (?) veckor som kursen hållit på. Vi har i och för sig haft några föreläsningar också utöver det, men antalet timmar i veckan som ägnats åt skolan har ändå varit färre än vanligt. Lite mer ledig tid än vanligt tackar man inte nej till inte!

I'm in love.

Sjuk och bortskämd som få! Har fått hjälp med hundpromenad av fina Linda och Victoria, och runt lunch kom min man hit med sushi och halstabletter. Sen kollade vi på film och sov en stund. Bli ompysslad känns fint ♥ Önskar dock inte att jag vore sjuk oftare för det, för det är så förbannat tråkigt. Känner mig lite piggare nu i alla fall, så imorgon borde jag vara fit for fight igen. Godnatt!

Happyland.

Bra dag idag. Hittade precis en sån där bild med en massa bokstäver huller om buller åt olika håll på en blogg. De tre första orden som man hittar bland alla bokstäver ska tydligen beskriva en som person. Det första ordet jag hittade var ful... Sen gav jag upp. Vaknade med halsont och känner mig lite febrig. Det är bara att hälsa immunförsvaret lycka till för nästa vecka ska jag till Göteborg och då tänker jag fasen inte gå runt och vara hängig, SÅ DET SÅ!

Men plutten då.


 
När man inte orkar skriva mer för dagen kan man alltid kolla på gamla bilder. Ibland känns det skönt att konstatera att vissa saker blivit bättre med åren. Jag menar, på bilden nedan... HUR TÄNKTE JAG?! Skorna, solglasögon, frysiren?! Tant Agda på semester typ. Mår lite psykiskt dåligt nu... 

Ett stort problem.

Öppet brev till alla som tillverkar mjukisbyxor:
Hej!
För det första, tack för att ni tillverkar världens kanske bästa plagg. Passar utmärkt till min skriva-kandidatarbete-outfit (rufsigt hår, hoodtröja, tofflor). Nu till mitt egentliga ärende. Häromdagen fyllde jag år och fick då världens gosigaste mjukisbyxor av min pappa i present. Jag har i princip bott i dem sen dess. Jag har dock stött på ett inte så litet problem, och jag har varit med om det många gånger för... LUDD! Varje gång jag drar på/av mig byxorna följer en ström av små puffiga tussar med ut och sprider sig över precis hela rummet. De verkar ha en speciell preferens för att gosa ner sig i min långhåriga matta. Vid det här laget har det lossnat så mycket att det är ett under att det finns några byxor kvar alls. 
 
Och ja - det kanske hjälper att tvätta byxorna. Men
1. det gosiga, mjuka på insidan försvinner då
2. allt annat i samma tvättmaskin kommer efter tvätten att vara fullt av ludd och jag orkar inte tvätta mjukisbyxorna i en egen tvättmaskin (jobbigt när man måste boka tvättid och knata till tvättstugan bara för det).
 
Finns det någon lösning på mitt problem? Skulle bli ytterst tacksam.
MVH Frustrerad_mjukisbyxanvändare92

Bra dag.

Alltså ÅH vad lättad jag känner mig just nu! Idag har jag fixat en massa saker som jag har haft hängande över mig de senaste dagarna. I förmiddags satt jag på ett café tillsammans med bruttorna och skrev klart en totalt onödig men obligatorisk skoluppgift i ett par timmar. Sen åkte jag hem och gick direkt till skolans IT-stöd för att få hjälp med min vpn-uppkoppling. Jag vet egentligen inte riktigt själv vad vpn är mer än att man får tillgång till universitetsbibliotekets databaser när man kopplar upp sig mot det. Jag har bråkat med programmet i flera timmar och inte fått det att fungera. Väl där tittade tre datasnubbar på det innan det löste sig. Jag fick någon slags ny vpn, och jag är tydligen den första studenten på hela SLU som använder den. Verkar fungera i alla fall, superskönt eftersom jag inte behöver gå ner till skolans datasal varje gång jag ska artikelsöka hädanefter. 
 
Vidare lyckades jag registrera mig på Endnote, som är ett referenshanteringsprogram vi kan använda för att underlätta skrivandet av vårt kandidatarbete. Det visade sig att programmet inte var kompatibelt med den version av Word som jag hade, vilket gjorde att jag fick skaffa ett helt nytt Office-paket. När jag fixat det lyckades jag tillslut koppla ihop programmet med Word, samt lägga in alla mina referenser i programmet. Hejdå sitta-med-tusen-papper och hej smidig-hantering-av-allt-i-datorn. NÖJD TJEJ!

Sommar skulle sitta fint.



Baktips.

Hejhejhej!
Idag har jag bakat goda baugetter, och därför tänkte jag bjuda er på receptet. För 2 större eller 3 mindre baugetter behövs:
  • 6 dl vatten, ljummet
  • 25 gram jäst
  • Nån nypa salt
  • Lite honung, nån matsked kanske. Jag ersatte med socker för jag hade ingen honung hemma
  • Valfria mjölsorter, ska totalt bli ungefär 13 dl men häll i tills degen inte kladdar. Jag brukar ta grahamsmjöl och vetemjöl, men slängde i lite vetegroddar och vetekli idag också för jag hade det hemma.
  • 2 dl rågflingor eller havregryn
  • Havssalt och linfrön
Blanda jäst med vatten och tillsätt sedan resten. Rör ihop allt, låt jäsa i två timmar. Ta upp degen ur bunken och knåda den lite. Dela i delar och rulla till baugetter. Pensla dem med vatten och smula över havssalt och linfrön. Låt jäsa nån kvart till. In i ugnen, 15 min på 225 grader och sedan 15 min på 175 grader. Klart och supergott!

Lights.

Helg! Så himla skönt. På dagens schema står hundpromenad, springa på gymmet, städa rummet och skriva på kandidatarbetet. Hittills har jag lyckats bocka av de två första punkterna och nu däckar jag lite i soffan innan jag ska fortsätta. Gårdagskvällen spenderades på släpp efter herrmiddagen på kåren, och det blev ganska sent så tröttheten börjar smyga sig på nu. Casco har varit ute och busat med Abbie så han är minst lika trött som jag är. Lille skrutten då. 
 

En kärleksförklaring.

Tant Engdahl är fortfarande vaken minsann! Födelsedagen blev fantastiskt fin. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på hur mycket kärlek jag har runt omkring mig. En omtänksam familj, fina grannar, alldeles underbara vänner och världens finaste pojkvän som står ut med mig dagarna i ända. Mer lyckligt lottad än jag är går nog inte att bli. TACK TACK TACK för att ni finns, ni är värda er vikt i guld och mer därtill ♥

Last day.

Jahapp, nu är sista dagen som 20-åring kommen. Jag ser faktiskt inte alls fram emot att bli 21, 20 känns som en väldigt bra och jämn ålder. Födelsedagen ska firas här hemma, på förmiddagen måste jag plugga och träna men på eftermiddagen kommer Amanda hit. Vi ska kolla serier och slappa tror jag, och förbereda inför kvällen. Då har jag nämligen bjudit in en herrans massa fint folk på fika! Jag har knåpat ihop chocolate chip cookies, kärleksmums med kaffeglasyr och cupcakes med rosa frosting. 
 
Ikväll ska jag ta bussen in till stan och gå på ett boxningspass på Friskis. Känner att jag har mycket energi som behöver pumpas ut, så det blir perfekt. Innan dess borde jag nog läsa igenom ett par artiklar, sååå... Herrå!

Last day.

Jahapp, nu är sista dagen som 20-åring kommen. Jag ser faktiskt inte alls fram emot att bli 21, 20 känns som en väldigt bra och jämn ålder. Födelsedagen ska firas här hemma, på förmiddagen måste jag plugga och träna men på eftermiddagen kommer Amanda hit. Vi ska kolla serier och slappa tror jag, och förbereda inför kvällen. Då kommer nämligen lite fint folk på fika! Jag har knåpat ihop chocolate chip cookies, kärleksmums med kaffeglasyr och cupcakes med rosa frosting. 
 
Ikväll ska jag ta bussen in till stan och gå på ett boxningspass på Friskis. Känner att jag har mycket energi som behöver pumpas ut, så det blir perfekt. Innan dess borde jag nog läsa igenom ett par artiklar, sååå... Herrå!

Köpbegär.

Får man köpa födelsedagspresenter till sig själv? Jag har hittat en hemsida med sååå fina saker och jag vill ha allt... Frågan är om det ens är någon idé att börja köpa vårkläder när det fortfarande är 30 cm snö. Men äh, snart måste det väl ändå bli vår och då är det bra att vara redo med vårkläder!

Gravitation.

Godkväll!
Hemtenta och redovisning (som jag slapp, puh) i försöksdjursmedicin avklarat och nu väntar ett kandidatarbete som håller på fram till april. Vi ska göra en litteraturstudie, och jag har valt ämnet etologi. Min tanke är att skriva om miljöberikning för något djurparksdjur, men jag har inte riktigt bestämt vilket än. Det lutar åt elefant eller delfin... Imorgon ska vi ha träff med vår handledare så jag får se vad hon säger. 
 
Helgen har spenderats på IKEA, gymmet och i famnen på min sjuka (stackars, stackars) man. Tiden rullar på snabbt och om jag inte misstar mig helt så har våren så smått börjat komma till Uppsala. Har varit ute på långpromenad med vovvis i 1,5 h både lördag och söndag. Njuter till max av att solens strålar faktiskt värmer lite! För en stund sen var min fina vän här och hade photo shoot med min lille prins. Nedan ser ni resultatet. Nu ska jag kolla Gossip girl, det var sååååå längesen. Herråå.

RSS 2.0