Finbesök.

Jag råkade laga lunch som hade räckt till en mindre armé, och sen åt jag upp alltihopa för jag tänkte att mat är bra. Nu gör magen nästan ont för den är så full... Men gott var det! I eftermiddag får jag kärt besök. Joanna kommer nämligen hit! Vi har inte setts på rätt många månader, för hon var varit ute i den stora vida världen. Men nu är hon hemma i lilla Sverige igen, och från ikväll till och med torsdag befinner hon sig här hos mig. Tjoho! Passar på att bjuda på några mer eller mindre vackra bilder på oss genom åren...
London -08



Medeltidstjejer, -08 tror jag...



Barcelonabrudar på världens bästa klubb Bikini -09



Lost in Dublin, -10

Sen tänkte jag visa bilder från Londonresan förra året, men mystiskt nog så verkar dom ha försvunnit. Nu ska jag i alla fall ut och gå med Alice. Hejdo!

Ge mig.


Wrangler.

Som jag skrev tidigare köpte jag i somras ett par Wrangler-shorts på second hand för 45 kronor. Ett riktigt kap, då man kan få betala många hundralappar för ett par såna shorts på second hand här i Uppsala. De satt dock som påsar, och ramlade av om jag inte använde dem med ett jättespänt skärp. Väldigt fult... Jag var osäker på om de skulle gå att sy in, men igår provade jag i alla fall. Jag sprättade först sömmen mitt bak och tog in dom några cm där. Det blev bra, men de var fortfarande för stora. Då sprättade jag även sömmarna i sidorna, och sydde in dem där med. Sen blev det alldeles perfekta! Jisses vad nöjd jag är. Avslutade med att klippa av nederkanten, och sätta på några döskallenitar vid fickan. Jag har tyvärr inga förebilder, men tänk er ett par fyra storlekar för stora shorts...

Vovven.

Jag syr och Casco kollar på Så ska det låta. En bättre söndagkväll alltså!

Baugette.


Ego.

Jag vill verkligen göra något åt mitt hår, men jag vet inte vad. Färga hårtopparna rosa? Bli rödhårig? Klippa page? Hjääälp! Finns det möjligtvis nån som har tips på vad jag kan göra?! Beslutsångesten är inte så liten just nu. SÄG NÅTT SNÄLLA!!

Filippa Bark och Benjamin.

Energin fullkomligt sprudlar! Idag har jag orkat gå långis med Casco alldeles själv. Snart är rummet helt städat, och jag har hunnit sammanfatta dagens föreläsningar. Jag har egentligen inte så mycket mer att säga än att friskhet gör en lycklig och att man borde uppskatta den mer än vad man gör! Sen tänkte jag även bjuda på ett litet klipp såhär på kvällskvisten. Det här, mina vänner, det här är humor på hög nivå!

Piggis.

Peppar peppar ta i trä, men jag tror att jag håller på att bli frisk! Jag känner mig piggare än på länge och har inte sådär hysteriskt ont i halsen som innan. Jag har till och med lyckats äta mer än ett par mackor under dagen, bara det är en vinst! Energibrist gör ju inte en piggare direkt.
Badrummet är nystädat och dagens plugg är gjort. Nöjd!
Bjuder på en bild på älskade, finaste Casco.

Tusen hjärtan.

Alla är så snälla mot mig så jag blir helt rörd! Jag får hjälp med både mathandling och hundpromenader nu när jag är sjuk. Nyss kom min granne Hultan hit med en jättestor krya-på-dig-muffins, samtidigt som hon hämtade Casco för en långpromenad. Jag vet inte hur jag ska återgälda all denna snällhet. Det är fantastiskt att ha så fina människor omkring sig. Tack, fina ni! ♥

Save tonight.

Jisses vad jag har sytt, hela helgen faktiskt! Har varit lite dålig på att fota, men tänkte lägga upp efter-bilder (även om jag inte orkade ta några före-bilder) senare i veckan. Att ha en symaskin är bäst! Nu har jag bara kvar att sy in ett par shorts från Wrangler som jag hittade för 45 kronor på Katthemmets second hand i somras. De var stora redan då, och nu har de blivit ännu större... Måste köpa en symaskinsnål för jeanstyg, min vanliga böjdes när jag hade sytt cirka 2 cm... Jag är verkligen envis, jag vet innerst inne att man inte kan sy i tjockt jeanstyg med en vanlig nål men ändå var jag helt övertygad om att det skulle gå bra. Se där hur det gick...  Jaja, nog om mitt syende.
Annars då? Halsontet hänger kvar. Jag har skurat köksluckorna i köket. Bytt lakan, duschat, gjort hårinpackning. Haft jättetråkigt. Nu är det så ska det låta. Godnatt!

Fade into darkness.


Projekt.

Idag har jag flyttat mig från säng till skrivbord! Tänkte passa på att sy om lite kläder, vilket aldrig blir av annars. Har tagit lite före och efterbilder:
Tråkig skjorta i nattlinnemodell
Klippte och grejade lite, samt satte på nitar. Mycket bättre!



Gammal klänning som jag nog aldrig använt. Gillar överdelen, men inte underdelen.





Därför klippte jag av underdelen! Tänkte ha överdelen under en transparent skjorta och med höga shorts till.

Jag har ungefär 100 grejer kvar att sy om, så fortsättning följer...

Framtidsplaner.

Saker jag ska göra när jag blivit frisk:
  • gå på massa roliga friskispass
  • motionera och aktivera Casco mycket varje dag
  • sy om kläder och vara kreativ
  • åka till IKEA och fixa fina grejor till korridoren
  • gå ut och dansa
  • träffa mina kompizar
  • styra upp matlagningen
  • städa rummet
  • bli fräschare än jag är nu, efter cirka två veckor i horisontellt läge
  • hitta en fin soffa på blocket/IKEA och låta den bli min nya sambo
  • sälja min nuvarande soffa så att hela mitt rum slipper tas upp av soffor om jag köper en ny

Jeans.

Om nån har lite pengar som ligger och dräller nånstans får denna person gärna spendera dem på nått av följande par shorts (och ge dem till mig såklart).

Less.

Idag har jag varit hos farbror doktorn igen. Nu har jag haft feber i två veckor, och det börjar bli lite tröttsamt. Har även fått superont i halsen... Först trodde han att jag hade halsfluss och sen trodde han att jag hade körtelfeber. Dock var alla prover negativa så jag fick gå hem tillslut (efter att ha väntat, väntat och väntat jättelänge). Blir jag inte frisk tills på måndag vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Dagens inspiration.


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Jag skulle ta en fin liten bild på min nya klänning. Det slutade såhär:
Eh... Ja. Så kan det gå.

MTWTFSS


Du vet ingenting om mig.

Hallihallå.
Jag åkte in till Närakuten idag, för nu är jag trött på att vara sjuk. Feber för nionde dagen på rad... Kalaskul. Sköterskan sa i alla fall att hon inte kan avgöra om jag håller på att bli frisk eller om jag håller på att få lunginflammation. Jag ska avvakta lite och åka in igen om ett par dar om jag inte är bättre då. Well well.
Gick en sväng på stan med Linda efteråt. Hittade en fin klänning på H&M för endast 60 kronor. Jag har egentligen köpstopp på kläder i januari men jag har tittat på den här klänningen länge och nu när den var nedsatt kunde jag inte stå emot. Om jag blir trött på att plugga senare kanske jag visar den!

This is it.

Okej, jag kände bara för att klargöra att jag äntligen har en bild på färgen (typ rätt färg i alla falll):
Den är från Facebook, jag bara zoomade in massor och kopierade. Därför är det sämst kvalitet... Men ni fattar grejen i alla fall. Sjuuukt snygg färg! Kom gärna med kommentarer om det här är något jag bör spinna vidare på eller om jag totalt håller på att tappa vettet (och tack för lånet av håret Hultan).

Hair color.

Jag har färgat håret!!!
...okej det har jag inte. Jag har lekt i en dålig app på telefonen där det bara fanns konstiga hårfärger. Fast jag är sugen på att göra något med det, jag vet bara inte vad. Det är egentligen väldigt slitet så jag borde klippa av det, men är inte så sugen på det... Funderar på att färga i någon spännande färg. Jag gillar den röd/lila som Rihanna har på bilderna här nedanför, mest den till höger då den till vänster är lite väl matt och tråkig... Fast jag skulle vilja ha lite mörkare färg, något mer åt det lila hållet, och lite starkare. Svårt att förklara, det låter säkert jättefult när jag beskriver men färgen jag tänker på är faktiskt snygg. Har suttit hela förmiddagen och försökt hitta en bild så jag kan visa hur jag menar, men inte lyckats. Fast jag kommer aldrig våga när det väl kommer till kritan, men ändå...
Bild.

Uttråkad.

Stackars lilla Casco, idag har han verkligen haft en jättetråkig dag. Tur att han inte har jättemycket emot att sova större delen av dagen. Den enda aktiveringen han har fått idag förutom rastningsrundor är en promenad på 45 minuter, sen orkade jag inte längre. Gömde lite godisar här i rummet också, men han är så galet snabb på att nosa rätt på dem så det håller han inte sysselsatt särskilt länge. Han vill inte leka själv utan bara när jag är med, och jag orkar inte just nu... Försvinn feber, försvinn!

Disease.

Jahopp, tillbaka i Uppis då. Jag var verkligen i valet och kvalet igår, åka eller inte åka? Bestämde mig i alla fall för det första alternativet och efter cirka sju timmars resa var jag äntligen framme. Skönt! Idag mår jag mindre bra... Hade hög feber i nättras igen, men nu har den sjunkit ganska mycket. Har dock en riktigt sprängande huvudvärk, aldrig varit med om något liknande innan. Plus en hals fylld av lymfknutor i size tennisboll. Tur att jag har sånna snällisar till vänner i alla fall, Amanda köpte lunch till mig, Linda går långis med Casco nu och Victoria ska handla lite till mig senare. Jag har egentligen rätt mycket mat i skåpen, men inget jag är sugen på. Aptiten är liksom inte den bästa, en dag som denna. Nu ska jag läsa ut min spännande bok och försöka bli frisk.

Onsdag.

Eh jo, influensa it is. Låg däckad större delen av gårdagen, och natten har varit gräslig. Nu känner jag mig lite piggare, men det kan bero på att jag tryckte i mig några alvedon när det var som värst runt femsnåret. Jag hoppashoppashoppas att jag mår bättre imorgon, för då bär det av till Uppis igen. Annars har Victoria lovat att bära mig, mina väskor och Casco hela vägen. Det blir nog bra, det här.

Fina grejor.

Ny Look

Ny Look - från H&M

http://www.hm.com/se/s/02GP1M

Products in this look:

Body, Skor, Jeans, Blus, 2-pack armband, Glasögon, VäskaH;amp;Mwww.hm.com

Lilla varg.


Influensavarning.

Idag mår jag sådär. Jag vet egentligen inte riktigt vad som är fel, men något är det. Har ont i varenda muskel i hela kroppen och huvudet känns tungt. Började tro att jag höll på att få influensa, men jag har inte blivit sämre sen igår morse, så det är nog ingen influensa ändå... Hoppas jag blir bättre snart för det vore jobbigt att resa till Uppsala när jag inte är på topp. Ska hänga i soffan hela dagen så är jag nog piggare imorgon!

McDonald's.

Idag var jag och gästspelade lite på jobbet. Jag hade egentligen bestämt mig för att inte jobba något det här lovet, utan bara ta det lugnt och vila upp mig. Igårkväll kände jag dock att vilandet hade gått lite till överdrift, och att det kunde vara trevligt att göra något annat än att läsa, promenera eller stirra in i väggen. Därför tackade jag ja till att jobba några timmar idag. Det känns alltid lite som att komma hem när jag kommer till jobbet. Jag började sommaren det år jag fyllde 16, det är alltså 3,5 år sedan. Då var jag rädd för killarna i köket och råkade fråga en gäst i kön var han låg och väntade på mig... (dog lite då). Det har gått väldigt mycket upp och ner under åren. Oftast har jag tyckt att jag har världens bästa jobb, men i perioder har det såklart varit kämpigt. Det som fått mig att stanna kvar så pass länge är alla grymma kollegor. Ni är BÄST!

Oh No!


Tjockisar.

Sissel och jag bestämde oss för att prova det nya fuegopasset på Friskis idag. Dock kom vi dit för sent, så det var fullt... Då bestämde vi oss för att hänga på McDonald's istället. Lika nyttigt som att träna, typ. Ikväll ska vi äta på Surfers, det ska bli spännande! Jag har aldrig gjort det, men har hört att det ska vara jättegott. Längtar!
Rödögda och fina.

I follow rivers.


En himmelsk drog.

Igår lekte jag lite i mamis garderob. Hon har minst lika mycket kläder som jag har, och därför märks det inte så mycket om jag snor litegrann... Hittade ett par jeans, en jacka, en skjorta, och så kläderna på bilden nedan. Toppen har ett jättefint blommigt spetsmönster, och byxorna är lite 70-talsaktiga. Jag har köpstopp på kläder hela januari, men nu har jag ju skaffat massa nya grejer utan att spendera en krona. Tummen upp!


Finis.



South Park.

Kolla här förresten. Såhär mycket fritid har jag haft de senaste dagarna:
Ja, ni ser rätt. Jag har gjort pärlplattor av gubbarna i South park. De är egentligen en present till Amanda, men jag kunde inte hålla mig så hon har redan fått se en bild på dem...

Ny dator.

God eftermiddag allihopa.
Det här blir min första uppdatering från min nya dator! Jag har suttit i flera timmar och fört över filer från min gamla lilla dator, tror äntligen det är färdigt nu. Fläkten på den lilla började nämligen låta som ett mindre sågverk för några veckor sedan, så jag tänkte att det kunde vara en god idé att önska sig en ny dator innan den lilla skulle gå i graven helt. Nu verkar den dock ha repat sig igen, men det kan ändå vara skönt att ha en större dator när jag ska se på film eller jobba med skolarbeten (min lilla är kanske 10 tum, och den nya 15,5 tror jag).
Annars händer det inte så mycket. Det känns som det enda jag gör är att äta... Ska bli skönt att komma tillbaka till Uppsala och få lite rutin på mat och träning. Imorgon ska i alla fall Sissel och jag gå på danspass på Friskis! Alltid något. Vi ska förresten umgås ikväll också, Kronjuvelerna börjar gå som serie och vi tänkte se den. Jag såg filmen på bio i somras och tyckte den var bra!
Nu tar det här otroligt intressanta och innehållsrika inlägget slut. Ha en bra kväll ♥

2012.

Jag känner på mig att 2012 kommer bli ett bra år! Några roliga saker som ska hända under året:
  • fylla 20, här ska firas!
  • gå ut på nationer hela våren
  • åka till Paris
  • förhoppningsvis fira midsommar på Smögen
  • åka på Peace&Love för tredje sommaren i rad
  • börja trean och hålla i nollningen för alla nya små amöbor
  • gå på massa roliga sittningar hela hösten
  • vara hundgårdsansvarig för VMFs hundgårdar
  • ha Casco HELA ÅRET ♥♥
...plus tuuusen andra saker!

Heartbeats.

Jaha, gott nytt år till er alla då! Själv tycker jag att nyårsafton är lite överskattad... Så jag firade hemma med familjen och två skotträdda hundar. Sippan satt under bordet och skakade större delen av kvällen, och Casco låg under täcket med huvudet i min halsduk och morrade lite. Jag kan verkligen inte förstå det fina med fyrverkerier, när djur blir så himla rädda för dem. Okej att skjuta precis vid 12-slaget, men det smäller ju hela dagen... De små rackarna som piper och sedan smäller är klart värst. Stackars hundar. Anton och jag ägnade kvällen åt att spela in en akustisk version av Foo Fighters låt Everlong. Han mixade den lite efter att jag gått och lagt mig, så nu ska det bli spännande att höra hur den verkligen blev! Om det inte låter alltför jäkligt kanske vi lägger upp den på Facebook sen, vem vet!

RSS 2.0