Jag är inget att hålla i när åskan går

Idag råkade Joanna och jag ut för en lite rolig incident när vi skulle cykla in till stan. Vi blev stoppade av en man i yngre medelåldern som frågade oss om hjälp. Vi stannade snällt och lyssnade på honom. Han började prata om att han och två till var med i en skattjakt, och sen läste han upp en beskrivning på en plats. Platsen skulle ligga hundra meter från en avrättningsplats, och den skulle senast vara ombyggd år -99. Vi blev ungefär lika förvirrade som han av den beskrivningen, men sa iallafall åt honom att avrättningsplatsen låg precis utanför Söderport. Vi cyklade vidare, men fick stanna vid ett trafiklyse. Väl där kom dom ikapp oss, och precis då åkte en polisbil förbi. Då skrek gubbarna, AAAH, SNUUUTEN! och hoppade av cyklarna. Sen kom dom på att det var vi som "hjälpt" dom, och började genast prata intresserat med oss. De frågade om vi ville ha något att dricka, ett glas champange kanske? För vi var väl över femton? Då var det tydligen helt okej. En av dem började böja sig bak mot deras cykelväska, men Joanna försäkrade att det var lite väl tidigt för champange, klockan var bara ett. Han undrade om vi var riktigt säkra, och det var vi. Sen blev det grönt, och vi cyklade vidare. Sånna där små men roliga saker kan göra ens dag, som till exempel att tärffa på några småroliga och småberusade turist-cyklister på skattjakt.


And now it seems I'm falling, I'm falling

Idag är verkligen min dag! Började med att gå upp tidigt, vid 7. (Dagens enda minus hittills). Åt frukost och cyklade ut till älsklings-Cloé och tog hand om henne lite. Sen cyklade jag in till stan för att jobba, och nu börjar det verkligen märkas att turisterna har kommit. Lunchrushen gick av bara farten och det kändes som jag sålde hur mycket som helst. Blev backad av Anna som gjorde ett superjobb! Efter en liten stund blev jag ivägdragen av Mimmie som berättade att jag hade sålt mest av alla under en lunch den här månaden (!!) och så gav hon mig en Sverige-tröja som pris. Jag fick en liten chock, men det var ju väldigt roligt! Tror jag hade sålt för 3100 på en timme! När jag kom hem invigde jag tröjan genom att sticka ut och springa i den tillsammans med Joanna. Vi klarade femman på 26.40, en kilometertid på 5.20 om jag inte är helt ute och cyklar. Det tyckte vi var väldigt duktigt av oss, för det är bara 1.40 från vårt sommarmål!

Väl hemma serverades det tacos, inte helt fel. Ikväll blir det bara myskväll här hemma, skönt ska det bli. Nu ska jag kolla upp spelschemat tills morgon, då Joanna och jag hade tänkt kolla på Julia som spelar final i mixed. Sen blir det ut och äta tillsammans med mamma och Anton också, vi ska till Effes, det blir kul. Plus att jag har morgonfodringen också. Fullt upp med andra ord! Men roligt ska det bli. Ha en bra kväll allihopa, det ska jag ha!

Watch when the skye falls down

Det finns ett stort problem i mitt liv just nu. Jag kan inte hålla reda på vilken dag det är. Det är verkligen jättejobbigt, jag har noll koll. Idag är det... torsdag? fredag? Det måste nog vara torsdag, för igår fyllde Odil år (GRATTIS GRATTIS GRATTIS, igen) och jag tror att hon fyllde år på en onsdag. Jo, så måste det vara. Alltså, god torsdagskvääll, kära läsare.

Igår var jag ute och sprans tillsammans med Julia. Vi övervägde om vi skulle ta milen, men sen kom vi på att hon skulle tävla idag. Alltså var det inte så bra om hon hade träningsvärk. Plus att det skulle hinna bli mörkt. Och att vi skulle vara typ stendöda när vi kom fram. Det var på det hela taget ganska mycket som talade emot att vi skulle springa milen, så det blev så att vi gick två, sprang tre och gick två igen, sju kilometer sammanlagt alltså. Men nästa gång, då fasen ska vi allt ta milen!

Idag var det stall, jobb, stall igen och friskis som stod på schemat, men tyvärr var friskis inställt när jag kom dit. Jag hamnade här istället, det var ju ganska trevligt det också i och för sig. Imorgon är det också jobb, och på söndag med. Efter det är jag ledig i fyra dagar, det ska bli så himla skönt. Jag hoppas inte att dom ringer och frågar om jag kan hoppa in något, för när dom gör det har jag så svårt att säga nej... Jag vill ju ställa upp, men samtidigt vill jag ha lite ledigt...

Nu ska vi visst äta våfflor, yummie. Tjohej.


Då kommer din hamburgare om två min. Var ligger du någonstans?

Jag älskar mitt jobb, så är det bara. Stressen sporrar en att jobba snabbare, och alla andra som jobbar där peppar en och är väldigt trevliga. Är så glad att jag sökte dit! Sen är det klart att alla har dagar då stressen bara känns jobbig, men för det mesta är det bara roligt. Från och till händer det att man säger lite snurriga saker  när man har fullt upp, bland annat slank rubriken till detta inlägg ut min mun igår... Jag fick till svar att han låg hemma i sängen, det var ganska roligt faktiskt. 

Midsommar firades hemma hos Victoria, vi sov i hennes flygel och hade det allmänt trevligt. Det fick bli en lugn och tidig kväll eftersom jag skulle upp och jobba på midsommardagens förmiddag. På dagen var jag nere på Paviljongsplan med min kusin, min farbror, faster och min farmor och farfar. Var någon form av midsommarfirande med dans och grejer där nere, men det enda som var värt att se var när Ville, Herman och två till spelade, dom var verkligen grymma!

Nu är det snart dags för Friskis, jag har blivit världens latmask nu... Får väl skylla på att jag har jobbar när passen har varit, och att jag har haft ont i halsen och varit hängig den senaste veckan. Men ikväll har jag inget att skylla på, så jag ska masa mig iväg till Säves gympasal och hoppa och skutta lite. Det ska bli väldigt skönt faktiskt. Kanske kan ta och övertala Joanna om att vi ska ut och springa imorgon också, eller kanske snarare övertala mig själv om att höra av mig till Joanna och fråga.

Jaha ja, jag sluddar på som vanligt om absolut ingenting märker jag. Nu ska jag ta och byta om och ge mig iväg. Later, darlings.

And tell me you love me

Come up to meet you, tell you I'm sorry
You don't know how lovely you are.
I had to find you, tell you I need you,
Tell you I set you apart.


Av hjärtat fattas det en bit

God morning. Himla skönt det är med sommarlov. Nästan lite långtråkigt till och med. Jag är expert på att få tråkigt när jag inte har något inplanerat på någon timme. Som nu till exempel, och ska ut och springa med Joanna vid 11, och klockan tre är det jobb. Det är precis så att man inte hinner ut och rida emellan, men det är för lång tid för att bara sitta här hemma. Det kan hända att jag får något av mina städ-ryck och börjar röja runt i hela huset med dammsugaren. Nackdelen med det är at jag lägger av när det är halvklart, det är inte särskilt bra. Jag börjar liksom städa i alla rummen samtidigt, och när jag inte orkar mera är det ofta mer tillrört överallt än vad det var innan... Suck. Så det blir nog inget städryck heller. Fast sitta här och lyssna på musik är ju inte helt fel det heller, så jag blir nog kvar här ett tag.

VIlket himla innehållsriks och intressant det här inlägget blev då. Men jaja, man kan inte lyckas jämt. Puss på er.

Slutkörd

Just nu sitter jag bara och stirrar ut i luften. Jag är så trött, jag förstår faktiskt inte riktigt varför. Jag menar, visst, jag har jobbat tre timmar och fyrtiofem minuter idag, men det borde man inte bli helt slut av. Tydligen har jag blivit det iallafall. Skulle egentligen ha åkt ut och ridit Glimmen idag, men det orkas inte. Blir fotbollskväll hos Erica med en massa brudar vid halv 6 iallafall, det blir roligt. Förmodligen kommer jag att somna, men det är väl en annan sak. Det här blev en kort update, för nu måste jag fixa lite innan jag ska iväg. Puss på er, väl.

För trött för att dölja

Då var det då sommarlovets andra dag. Jag har nog fortfarande inte förstått att det är lov, men jäklar vad skönt det är att kunna ta det lite lugnt. Idag har jag varit duktig och städat ur klädkammaren. Lite belöning för det fick jag, då jag längst in hittade en grå skjorta som varit mammas, men numera är den min. Fint blev det iallafall, även om hela hallen nu är full med lådor som ska upp på loftet i förrådet. När jag nästan var klar med städningen fick jag ett samtal från en viss hultsfredare, men hans mobil ville inte samarbeta, så jag hörde ungefär vart tredje ord han sa... Omöjlig konversation, alltså. Förresten så har mamma fått något prova-på-grejs på lovefilm.se. Man kan hyra hem filmer gratis, och det är ju bra. Lite jobbigt är bara att när jag väl ska säga någon film jag vill se kan jag inte komma på en enda. Så filmtips tas tacksamt emot.

Vilket osammanhängande inlägg det här blev. Nu ska jag iallafall strax cykla ut till stallet. Ska ut i skogen med några tyskar, det blir nog intressant. Ha en bra dag, people.

If you were here right now

Ett under har just skett. Jag uppdaterar en gång till på samma dag! Har det inträffat någon gång förut eller!?

Jobbet gick mycket bättre idag! Nu börjar jag få mer koll, och även om jag virrade till det ibland så föll allt bättre på plats än vad det gjorde igår. Nu hade jag till och med en egen kassa! Fast jag ska erkänna att jag fick hjälp av snälla Johanna, utan henne hade det nog inte gått sådär himla bra... Ser fram emot att jobba igen på lördag, då under lunchrushen. Nu har jag fått mina super-skor också, så då ska jag förhoppningsvis ha lite bättre grepp på det otroligt hala golvet. Just nu halkar jag mest omkring på mina egna skor. Nog prat om jobbet.

Nu är det förresten sommarlov! Det glömde jag till och med bort att nämna i mitt förra inlägg, då jag var så nervös inför jobbet. Jag har nog inte riktigt förstått att det inte är någon skola på ungefär hur länge som helst nu... Gick nyss in och kollade tjelvar, liksom på rutin. Sen kom jag på att man faktiskt inte behöver kolla tjelvar på ungefär två månader, för det finns inga läxor, inga arbeten som ska lämnas in och inga prov inskrivna på NV-portalen. Det är så himla skönt, och så otroligt lättande! Ska verkligen försöka träffa alla mina underbara vänner under lovet. Det är så lätt att man bara tar varandra för givet, men det vill jag inte göra. Dock tror jag att dem som betyder allra mest för mig kommer finnas kvar vid min sida, oberoende av hur längesen det var vi träffades. Min kära odil till exempel. Vi har faktiskt bestämt att vi ska ringa varandra när vi är 30 år, om vi har tappat kontakten då. (Minns du det, älskling?) Henne kommer jag nog aldrig kunna släppa. Samma sak är det med Li, vi kommer nog alltid att hitta tillbaka till varandra på något sätt. Li är en underbar person som är jättebra på att peppa andra, och man mår bra av att vara med henne. Hon är alltid positiv och glad, och därför tycker jag om henne jättemycket! Nu tappade jag visst spåret och babblade bort mig lite från ämnet, men jaja. Mina vänner (inte bara Annie & Li, utan allihopa) förtjänar verkligen en stor eloge för att de står ut med mig vilket humör jag än är på. Det kommer jag alltid att älska er för! ♥

Time to sleep soon. Inget partaj för mig ikväll inte, för nu har jag fått lära mig hur det känns att vara verkligt trött. Jag ska stupa i säng. och kanske längta lite till måndag också. Puss och kram på er, darlings.


Happy Meal blir snart min vardag

Igår var alltså min första jobbardag på McDonalds. Det var fullt upp även om det inte alls var mycket folk, och jag fick nog en liten chock. Jag trodde inte alls det skulle vara så svårt att lära sig kassan och att ta upp beställningar! Jisses vad mycket det var som skulle hållas koll på. Från och till stod jag bara där rätt upp och ner och såg ut som ett frågetecken. Hoppas inte att jag avskräckte några kunder genom att vara en dålig personal. Ikväll är det jobb igen, och jag hoppas att det kommer gå bättre då. Har iallafall suttit och kollat på hamburgarna på hemsidan nu, för att försöka lära mig alla namn. Jag tror nog ändå att det kommer bli riktigt roligt när jag väl har lärt mig allting! Såhär i början är det nog bara att kämpa på och göra sitt bästa, I guess. Det försöker jag iallafall att göra.

Nu ska jag ta mig en cykeltur på sisådär en mil ut till Cloé, som har ett sår som ska tvättas. Ha en bra dag allihopa! (trevlig måltid, välkommen tillbaka!) 

Fröken svår

Idag är inte min dag någonstans. Allt bara går fel, och vad som än händer känns det bara otroligt jobbigt och tungt. Det blåser för mycket, det är först för kallt och sen för varmt, det var jobbigt att fixa lunch, jag börjar jobba imorgon och är nervös inför det, jag har insläppet i stallet, cloé är skadad... Listan kan göras lång, med saker som egentligen inte är några problem alls, men just nu känns de oöverstigliga. Plus allt annat som händer just nu, det tynger ner. Jag tänker inte skriva om det här i bloggen, då jag inte vet vilka som läser. En favorit i repris av det som hände för några år sedan vore ju inte alltför trevligt. Men ja, ni vet ju hur jag är. Ena sekunden på topp, andra på botten. Det är tur att jag har mina flicks iallafall, som kan dra upp mig när jag vinglar på kanten. Usch vilket internt, deprimerande och känslosamt inlägg det här blev då. Suck. Just nu skulle jag verkligen behöva ett riktigt hårt träningspass, så att jag får tankarna på annat håll ett tag. Eller eventuellt en filmkväll med massor av choklad och Titanic. En tycka-synd-om-sig-själv-kväll, gärna tillsammans med någon av mina lovers. Någon som är på?  

Keeping it inside is killing me

Nu är det verkligen sommar! Badade med US idag, och det var faktiskt ganska varmt i vattnet! Efter en stund iallafall. Då hade kroppen domnat bort, och då var det helt okej. Vi var vid kalkbrottet och hade sommaravslutning, det var mys. Efteråt cyklade Joanna och jag hem i full fart, och ja, nu sitter jag här och gör ingenting. Ventilerar lite kärleksproblem med diverse brudar via sms. Just nu verkar alla ha problem med pojkar som är mer eller mindre på gång. Kan sommarvädret ha väckt romantiken till liv tro? Hmm...  



'Cause all I ever want, it comes right down to you, to you
I wish that I could find the words to say
Baby I would tell you every time you leave
I'm inconsolable

Dream a little dream of me

There's still a little bit of your taste in my mouth
There's still a little bit of you laced with my doubt
It's still a little hard to say what's going on

There's still a little bit of your song in my ear
There's still a little bit of your words I long to hear
You step a little closer to me
So close that I can't see what's going on

Kaffet är klart i per... park... äsch, i permobilen!

Idag var det studenten med Joanna som gällde. Först gick vi på stan för att leta present till Sahra, som numera är vuxen på riktigt då hon gick ut trean idag. Vi hittade ett fint halsband och en urgullig chockrosa  gosedjurs-dinosaurie som vi köpte till henne. Nere vid Wisbystrand hittade vi henne tillslut, och hon fick en kram och sin present. Efter det satte vi oss för att bada fötterna på bryggan, men det var så långt till vattnet att vi knappt nådde ner. Fick träffa älsklings-odil en stund, det var välbehövligt, henne hade jag inte träffat på länge!

När Joanna och jag cyklade hem bestämde jag mig för att cykla förbi Joakim och säga hejdå, för han ska åka till Hultsfred och vara borta i lite mer än två veckor. Skulle bara vara där en liten stund, men jag blev visst kvar där i några timmar. Sen cyklade jag hem och sen vidare till friskis, där jag knappt orkade med medel för jag var så trött. Det blev ju inte så mycket sömn i natt inte... Och det är med gråten i halsen jag tittar på schemat och ser att det inte finns ett endaste intensiv på hela sommaren, det är sorgligt! Får väl nöja mig med medel, tråk...

Förresten, kika in detta och få ett gott skratt, folks:

http://www.youtube.com/watch?v=xcGqB-Taesc

Och vill ni skratta lite till kan ni ju kolla in Benjamin på svt´s hemsida, I adore him. Det ska jag nog göra lite nu. Puss på er, darlings.


Summerlove

Sitter i biblioteket med Victoria och Virginia, de skriver klart sin spanskauppgift. Eftersom jag är klar med den tänkte jag att jag kan passa på att köra en liten uppdate här. Idag är en bra dag, jag går runt med ett leende på läpparna och njuter av att det är soligt och varmt. Fast inte lika varmt som igår såklart, jag som passade på att ta shorts idag.

Igår hade vi vårt sista prov i ettan, ett matte B-prov. Det kändes bra, men man vet ju aldrig. Jag hade inte hunnit plugga någonting, så jag blev positivt förvånad. Efter provet var det dags att gå på en liten stadsvandring med vår kära Ing-Marie-religionslärare. Vi var i Domkyrkan och vid några runier, och sedan gick vi ner till Almedalen och fikade och solade. Det var mysigt, men jag kan ju säga att jag inte vet ett dugg mer om Visby nu än vad jag gjorde innan. Efter Almedalen följde jag med Joakim hem och solade. Efter en stund kom även hans kusin och joinade oss, men då var jag tvungen att gå. Skulle åka med Joanna ut till våra kära pålls, och hoppa lite. Det går bättre och bättre med Glimmen, även om jag flyger runt som vanligt så känns det inte som att jag ska flyga av iallafall, och det är ju bra.

Den här veckan är vi förresten lediga både onsdag, torsdag och fredag, det ska bli så skönt! Det är verkligen sommarlov snart! På onsdag ska vi bada, jag längtar dit. Andra badet utomhus i år, men förhoppningsvis i havet den här gången. Badade i söndags med mina kusiner, då i en smutsig iskall insjö full med ölburkar och glassplitter. Hade förresten trelvligt i Stockholm, shoppade massor och det var såklart roligt. Lite segt att åka buss och båt upp själv bara, särskilt eftersom båten alltid lyckas visa världens sämsta filmer när jag åker. Jag tror att den som gick när jag åkte upp hette A good night, men jag är inte säker. vad den än hette, så se den inte, den var verkligen jättedålig. 

Nej nu ska jag försöka skynda på V & V lite, jag vill ut i solen och bli brun ju! Puss på er.  


RSS 2.0