Gott nytt år!

Jag firar nyår på ett mycket festligt sätt: framför datorn! Är inte alls sugen på att gå ut, brukar bara bli besviken varje nyår... Känns bättre att vara hemma med familjen. Vi har ätit god mat och sett på film, mycket mysigt.
Nyss insåg jag hur mycket jag längtar till sommaren! Tänk att kunna gå upp på morgonen och bara dra på sig en klänning innan man går ut. Inte behöva packa in sig i långkalsonger, tjocka jackor och halsdukar. Kunna ta promenader på kvällarna utan att det är iskall snöstorm, kolsvart och minusgrader. Kunna åka och ta ett dopp när man vill, och kunna ha mysiga picknickar på strandpromenaden. I sommar blir det (som det ser ut nu, man vet aldrig vad som händer) jobb på McDonald's, och festival blir det också! Peace&love med bästa tigern, och kanske Lina också. Plus massa Gotlandsfolk såklart! Sen kan man inte sticka under stolen med att det är mycket roligare att köpa sommarkläder än att köpa vinterkläder... Sommaren är bäst helt enkelt!
2011 ska bli ett bra år helt enkelt. Gott nytt år på er nu!

H&M-beställning, igen...

Jag kunde inte hålla mig... Det blev en beställning från H&M ändå. Ramones-tröjan, leopardbyxorna och ett par svartvit-spräckliga leggins på rean. Slå mig, någon. Jag konsumerar för mycket. Får väl se det som att jag shoppar för julklappspengarna så känns det lite bättre. Då kunde jag ju egentligen ha fått grejerna i julklapp... Se här, försvarsmekanismerna drar igång direkt. Bättre att komma till insyn; jag är en shopaholic (och jag är stolt över det).

11 - Mina syskon

Det här med mina syskon har alltid varit lite klurigt... Okej, häng med nu;
Anton är min hellillebror (samma mamma, samma pappa). Han är 16 år och är världens bästa, även om han oftast är dryg som jag vet inte vad... Anton spelar gitarr och trummor, bland annat. Egentligen kan han nog faktiskt spela de flesta instrument... Och han är grym på det! Vi har väldigt kul tillsammans, min älskade bror och jag <3
Martin är min halvlillebror (samma pappa, olika mammor). Han är 7 år gammal, tror jag, hehe... Jo men det måste han väl vara. Eller? Här har ni världens sämsta storasyster som inte ens vet åldern på sina syskon... Jaja, han bor i alla fall hos min pappa, och gillar krig och krigsspel. Typ så. Försöker träffa honom så mycket som möjligt, men det är inte lätt! Igår när jag var där visade han sin uppskattning genom att skjuta mig. Jag tror det var ett tecken på syskonkärlek.
Elin och jag är inte syskon alls (pappas frus barn). Vi hinner inte träffas så mycket nuförtiden tyvärr, det är lite synd. Elin är 12 år gammal och gillar hästar precis som jag. Vi red rätt mycket tillsammans för något år sedan, det var mysigt!
Jonathan är även han pappas frus barn. Han är ett år yngre än Anton, alltså 15.
Bilderna är från Mallorca-semestern -08.

10 - Det här hade jag på mig idag

Idag har jag varit riktigt fashion; en långärmad svartvit-randig tröja, en stor och pösig turkos SLU-tröja och ett par slappa gamla chinos. Lägg till lite halvtaskigt tvättat hår och ett osminkad ansikte på det så vet ni hur jag sett ur idag. Det här hade jag gärna haft på mig istället:

Visit hm.com


9 - Min tro

Om man kan säga att man är oinsatt i religion skulle jag vilja säga att jag är det. Jag är inte intresserad av att tro på något helt enkelt. Började konfrimera mig när jag var femton år, men "hoppade av" då jag kände att det var onödigt. Jag tror ju inte på någon Gud, så varför ska jag då spendera tid på att lära mig om kristendomen? Jag tycker att kyrkor är jättefina, och kan uppskatta att gå på gudstjänst. Inte för att jag är troende, utan för att det är mysigt. Jag respekterar alla som har en tro, men som det är nu kan jag faktiskt inte säga att jag har någon själv (någon religiös tro alltså).

Djursjukhuset.

Idag är jag trött efter en kul och lugn natt på jobbet. Somnade sex imorse och gick upp halv elva, så det blev inte så många timmar alltså. Nu ska jag ha Djursjukhuset-maraton. Har upptäckt att det finns 10 nya avsnitt, som jag inte har sett. Lycka!!!

Frugen.

Hittade en söt bild från i somras. Vi skulle handla lite mat till vårt hus, men istället blev det mest ballerinakex. Hmm...

Mellandagsrea

Julen har varit bra och mysig! Fick massor av fina presenter, och de grejer som jag gav bort verkade också uppskattas! Idag har jag knatat lite på stan, och kikat på rean. När man är van att shoppa i en större stad märker man hur begränsat utbudet är här... Hittade i alla fall lite underkläder (som alltid) och några burkar till te. I natt blir det jobb igen, så nu ska jag bara slappa i soffan tills dess...

GOD JUL!

Mamma visade precis en bild i tidningen, det är totalt snökaos och massor av tåg har inte lyckats ta sig dit de skulle. Vilken tur jag hade som lyckades ta mig hit! Var bara tvungen att sätta på datorn och se det sista avsnittet av julkaldendern. Den slutade lyckligt, som tur var! Nu väntar julfrukost med varm choklad och nybakat julbröd. God Jul på er allihopa!

"Giant Slides Should be Obligatory In Every University and School Building"

Hittade den här bilden på en blogg och blev så himla avundsjuk! Snälla, snälla SLU, bygg några sånna här innan jag kommer tillbaka.
Källa.

Tentan klaaaaar!!!!!!

Tentan är äntligen avklarad! Eller ja, klarad vet jag inte, det får jag inte reda på förrän om några veckor. Den är skriven i alla fall, tjoho! Så HIMLA underbart att inte ha den att tänka på! Nu ska jag slappa en liten stund till, och sen packa ihop det sista. Efter det blir det bussen in till stan, tåg till Stockholm, buss till Nynäshamn och båt till saknade familjen på Gotland!

KC hela dagen.

Dagen på KC (veterinärordlistan fortsätter, kc = klinikcenter = universitetsdjursjukhuset på Ultuna) blev lång! Först fick Bona en rotfyllning, det såg ut att göra så ont! Tur att hon hade bedövning. Hon var så söt när hon stod och blev tröttare och tröttare av det lugnande hon fick, men ändå försökte gå därifrån så fort ingen höll i henne. När hon var klar fick hon piggna till medan vi satte oss och pluggade i ett väntrum. Jättemysigt! Till lunch serverades tre koppar varm choklad, så klockan tre var jag HUNGRIG och bestämde mig för att åka hem.
Nu borde jag hänga tvätt men jag är trött. Jag borde också läsa om VLDL, LDL och HDL. Och lite om cancer, diabetes och benbildning också. Fortsättning följer!

Stoppa minkfarmarna!

Gå in här och se filmen om hur minkarna behandlas på våra svenska minkfarmar. Det gör ont i hela hjärtat när man inser att det finns så sjuka människor som behandlar djur på det här sättet. Skicka sedan mailet lite längre ner på sidan, till våra politiker. Jag förstår inte hur man kan ha päls på sig, helt ofattbart. Jag önskar jag kunde göra något direkt för att hjälpa dessa stackars, stackars djur. Det minsta man kan göra är att se filmen, för att i alla fall förstå situationen och inte stödja farmarna.

Veterinärbesök.

Igårkväll bestämde jag mig för att ställa klockan tidigt och följa med Amanda & Bona till veterinären nu på morgonen. De har tid vid halv nio, först tänkte jag att det var för tidigt men sen insåg jag att jag ska upp tio i sex imorgon för att hinna till tentan, så det är nog bara bra om jag är trött ikväll så jag kan somna tidigt. Det var jobbigt att gå upp tio i sju, så vet inte riktigt hur det ska gå imorgon... Får be någon annan amoeba att ringa mig tidigt så jag kommer upp, livrädd för att försova mig.
I nättras hade jag första tentadrömmen. Jag drömde att jag fick göra hemtenta, men jag var tvungen att skriva den samtidigt som jag fikade med farmor och farfar. Det var svårt att koncentrera sig på tentan och samtidigt inte vara osocial mot dem. Vidare var jag tvungen att skriva den på en disktrasa, så det jag skrev bara sjönk in i den och gjorde massa svarta fläckar. Texten bara försvann hela tiden. Inte nog med det, tentan kom inte från skolan utan det var mig chef på McDonald's som hade skrivit den. Herregud, jag tror det här betyder att tentaångesten nu officiellt har börjat.

Städdag.

Kände att jag var tvungen att passa på när jag vaknade full av energi, så nu är stugan storstädad! Har torkat ur kylen, dammtorkat hyllor och skafferi, städat badrummet (förutom duschen, får göra det imorgon) och dammsugit. Nu ska jag bara köra några tvättmaskiner till, och packa väskan såklart. Sen bär det av till ön på onsdag, wihoo!

Tjejkväll.

Morning!
Hade julfika med tjejerna igår, så mysigt! Hade bakat blåbärspaj som jag bjöd på, och de hade med sig chokladmuffins, godis, läsk och saffranslängd. Vi försökte plugga men började bara prata om en massa andra saker. Ibland måste man nog bara släppa böckerna, man orkar inte sitta hela dagarna!
Idag vaknade jag pigg för första gången på länge. Redan klockan åtta till och med! Vaknade dock av att sänglampan var tänd, och jag vet att jag somnade med den släckt igår så jag måste väl ha tänt den i sömnen... Creepy.
Är jättehungrig (kan bero på att jag missade middagen igår, som vanligt) så det får nog bli mat istället för frukost... Så får man göra om man bor själv, hihi!
Dags att se julkalendern!

Petter - Tuff brud i lyxförpackning


8 - Ett ögonblick


Snyft.

Snälla någon, ge mig JULLOV! Jag orkar inte plugga mer nu, vill bara få den där dumma tentan avklarad. Det får gå som det går. Jag vill bara komma till Gotland och få chansen att slappna av och bli frisk. Vaknade med halsmandlar stora som golfbollar och har gått runt i en suddig bubbla hela dagen. Somnade när jag kom hem och känner mig lite lagom mosig i hela huvudet nu. Försöker ändå banka in lite benbildning och blodceller i huvudet. Det går trögt.

7 - Min bästa vän

Jag tror faktiskt inte att jag har någon bästa vän. Eller så kanske jag har väldigt många bästa vänner, det beror på hur man ser det. Visst kan en bästa vän vara bra, men jag tycker inte om att vara så låst vid en person. Helt plötsligt händer det något som skiljer en åt, och vad har man då kvar om man bara hade varandra innan? För mig passar det bättre att ha många olika personer att umgås med. Dessutom blir jag lätt irriterad på personer som jag träffar för mycket.
Nissen på bilden här nedan däremot, han var verkligen min allra, allra bästa vän under lite mer än två år. För vissa kan det tyckas konstigt att ett djur kan betyda så mycket, men det kan dem verkligen. Finaste, finaste Chiwas!

6 - Min dag.

Vaknade upp vid niotiden och kollade på julkalendern på datorn. Jag har kommit fram till att jag gillar den. Lite skum är den, men helt okej! Låg kvar och slappade ett tag, och gick upp närmare halv elva. Åt frukost, och satt sen och pluggade ett par timmar. Införde facebook-förbud mellan klockan 11 och 20, höll det! Duktig! Efter det gjorde jag en god lunch, hackade potatis, morötter, röd och gul lök och ställde in det i ugnen tillsammans med kycklingköttbullar. Gjorde brunsås, och åt med lingonsylt. Bara för att jag skrev jag-kan-inte-laga-mat-inlägget igår lyckades jag faktiskt med en maträtt.
Efter lunchen pluggade jag några timmar till, och sen tog jag en promenad ner till affären för att ta ut pengar. Fortsatte bort till kåren där jag handlade några julklappar. Treorna är jättegulliga och har haft pluggkvällar för oss igår och idag, då de har hjälpt oss att plugga inför tentan. Idag var vi tre stycken som satt med två treor, så det blev som en egen privatlektion. Tack till Moa och Lisa! Satt kvar några timmar med Amanda och pluggade mer, och tog sedan bussen hem för en timme sen. Nu har jag pluggat lite till och äntligen blivit klar med det jag behövde repetera idag. Intressant och innehållsrik dag va?

5 - Vad är kärlek

"När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
när du fnissar som en liten flicka
När man känner något man can't deny
when the eagles fly over mountain high
När all oro är som bortblåst och försvunnen
när Simba återvänder i Lejonkungen
När man bara drar replik för att slippa krångla
min pappa är rik, vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och man tittar bak med huvudet ut
då ser man galen ut!
Det hör egentligen inte hit å höra
det är bara en grej man kan göra
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång
och vi satt på en parkbänk, jag var kär hon drack rom
När Elin sa att jag var den vackraste som finns,
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans
Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv,våga chansa och se hur det går,
Vad är fegt, vad är mod, what is löve?
Baby, don't hurt me, don't hurt me no more.
Från en afton som doftar lite YMCA
tack kära ni
, ni är kärlek för mig!"

- Björn Gustafsson



































+ mormor, morfar, farmor, farfar, annan släkt och fina personer och vänner i min närhet som jag tyvärr inte hade foton på.

Kommer aldrig bli kock.

Nu är det officiellt... Jag KAN INTE laga mat. Sen jag flyttade in hit i augusti har jag inte en enda gång lagat något som jag har tyckt varit gott. Ofta är omdömmet "helt okej" eller "ganska vidrigt men går att få ner ändå". Antingen är det bränt, eller så är det inte färdigt. Suck.

Luciatåg.

Var lite ledsen för att jag inte skulle få se något Luciatåg i år, men så tågade plötsligt Veternitas (treor) in på föreläsningen med en manlig lucia, labrockar och egenskrivna veterinärjullåtar. Jisses vad fint (och roligt) det var! Här är exempel på en av de mindre barnvänliga låtarna, med Staffan Stalledräng som melodi:
"Staffan var en vet-student
vet-student, vet-student
Ville ligga nästan jämt
nästan jämt, nästan jämt
Stutisflickan dansar på kåren
tänder hopp mellan Staffan-låren
En gång blott om året så
en fröjdefull natt han får
Flickan tar allt som hon får
allt hon får, allt hon får
Trots att Staffan har ett sår
har ett sår, har ett sår
Såret blöder, varar och slemmar
stutis har så ont om lemmar
En gång blott om året så
en flicka syfilis få
Flickan går till ULS en dag
ULS en dag, ULS en dag
Söker finna sig en karl
sig en karl, sig en karl
Överallt syns agronomer
som har glömt att köpa kondomer
En gång blott om året får
en ULSare Staffans sår"
Ordlista för er som ej går på Ultuna:
stutis - skolan Ultuna och området den ligger på ungefär
ULS - Ultuna studentkår
Hoppas nu texten blev rätt, skrev av den från en filmad version så lite halvsvårt att höra vad dem sjunger ibland. Filmen finns förresten på Facebook, kolla in den!

Du kan bo hos mig om du vill.


Göteborg.

Hej på er!
Tänkte bara meddela att uppdateringen här inte kommer bli den bästa under helgen, eftersom jag åker till Göteborg och hälsar på farmor, farfar och mina kusiner med familj! Ska bli jättemysigt. Håll tummarna för att SJ klarar av att köra tågen utan förseningar... Jag vågar inte hoppas på för mycket.
Vi hörs på måndag!

4 - Det här åt jag idag.

Frukosten bestod av yoghurt, müsli, hembakat bröd och fruktsoppa. Köpte cirka 100 liter fruktsoppa när jag var sjuk eftersom det var det enda jag fick i mig. Idag lyckades jag till slut göra slut på den, hatar att slänga mat!
Till lunch gjorde jag soppa med morötter, potatis och purjolök. Jättelätt, bara att hacka, hälla på en liter vatten och slänga i två grönsaksbuljongtärningar. Sen kokar man i 20 minuter, mixar och voila, mycket god soppa! Till det blev det knäckemacka med ägg.
Till middag som jag åt nyss blev det yoghurt. Igen. (Jag brukar faktiskt försöka äta klok middag men idag blev det inte så). Till yoghurten serverades en mycket delikat tabell av doxycyklin. Sista dagen med antibiotika idag och lunginflammationen verkar ha försvunnit, tjoho!
Något jag helst hade velat utelämna är kolasmeten som slank ner när jag gjorde kola för en stund sen. Jag skyller på att man måste provsmaka. Man kan ju inte ge bort kola utan att veta vad den smakar! Och för att få reda på hur den smakar räcker det inte med att äta en utan... många. Mitt kolakonsumerande börjar bli riskabelt, eftersom jag inte tränar. Ajaj Engdahl...

Buuhuu.

Nu är jag lite ledsen i hjärtat. Det är nämligen så att jag låg jättebra till med pengarna den här månaden. Jag hade cirka 2000 över på studiemedlet för några dagar sen, och då hade jag ändå redan fört över 1000 kronor till sparkontot. Men då... PANG så skulle kurslitteraturen för våren betalas. Hejdå 1500 kronor och hej 500 kronor kvar att leva på den här månaden. Det var bara att föra tillbaka pengarna från sparkontot det. Snyft.

3 - Mina föräldrar.

Jag har haft turen att få världens bästa föräldrar. Det kan låta som en klyscha, men det är faktiskt sant.
Min mamma och jag är väldigt lika, till sättet och enligt andra också till utseendet. Det är såklart både på gott och ont. Vi har båda väldigt nära till skratt och det finns inte mycket bättre än att sitta i köket och fika, skratta och umgås tillsammans med mamma och lillebror. Samtidigt är vi likadana när det kommer till att bortprioritera oss själva. Att alltid sätta andra före sig själv och att alltid vara alla till lags är inte bara en bra egenskap. Ibland behöver man lyssna på sig själv, även om det är svårt. Det tror jag både mamma och jag behöver träna på. Även om vi båda har nära till skratt har vi också ett rätt häftigt humör båda två, särskilt när vi är hungriga. Sånna tillfällen bör alltså undvikas!
Mamma är någon som kan allt. Det är faktiskt sant! Ibland har jag fungerat på om hon har fler timmar på sina dygn än oss andra, eller om hon faktiskt kan befinna sig på flera ställen samtidigt. Det finns nämligen inga situationer som hon inte kan lösa! Har man problem är det bara att gå till min mamma. Hon har svaren på allihopa, jag lovar.
Min pappa och jag är rätt så olika, om jag får säga det själv. Pappa tar allt lite som det kommer och stressar aldrig upp sig över något, medan jag gillar att veta exakt när saker kommer ske och ofta stressar runt som en tok. Ibland skulle jag nog behöva lite av pappas lugn. Något jag inte kan sticka under stolen med är att min relation med pappa inte alltid varit en dans på rosor. Som jag skrev ovan har jag ett häftigt humör och kan lätt bli upprörd över saker. Jag är en diskussionsmänniska som gillar att prata ut om saker, till skillnad från pappa som inte alls tar konflikter på samma sätt som jag. Under några år var vi rätt svåra att kombinera, eftersom jag blev arg på det mesta och våra sätt att vara krockade helt. Nu har jag växt upp och lärt mig kontrollera mina känslor, vilket har gjort vår relation lättare.
Pappa är även en liten tekniknisse som styr upp otekniska fröken Engdahls teknikprylar. Tur är väl det, annars skulle inget fungera! Det bästa jag har ärvt från min pappa är min förmåga att se positivt på saker, vilket också pappa brukar göra. Det verkar även som att jag har ärvt hans immunförsvar, eftersom vi båda är sjuka hela tiden. Haha...
Det är svårt att sammanfatta mina föräldrar och min relation till dem i ord. Dem har alltid funnits där för mig, och stöttat mig vad jag än har velat göra. Samtidigt har jag fått vara fri, inte haft några "måsten" hängande över mig. Jag säger bara, stackars dem som hela tiden måste uppfylla massor av krav för att göra sina föräldrar stolta. Det har aldrig jag upplevt. Att själv få göra sina val i livet, utan föräldrar som lägger sig i, tror jag gör en till en säkrare person. Att samtidigt ändå veta att man har sina föräldrar som hjälper en då man tar sina snedsteg gör en ännu säkrare. Mina föräldrar är helt fantastiska, och jag saknar dem varje dag nu när jag inte träffar dem så ofta. Jag älskar er! ♥
Lelove.

Unga föräldrar. Är vi lika? (Bilden är inte tagen -05 utan snarare på 80-talet. -05 fotade jag bilden med digitalkamera ur ett fotoalbum, därav datumet)

Antooooon!!!

Haha, den här kommentaren på förra inlägget gjorde min dag! Jag har världens bästa lillebror!
hejsan hejsan! jag tog mig friheten att svara på de där frågorna jag också:

1 – Presentera mig själv. 
Hej, jag heter Anton.

2 – Min första kärlek.
Hermione G

3 – Mina föräldrar.
Heter Mats och Mamma

4 – Det här åt jag idag.
Lite olika.

5 – Vad är kärlek.
Rött

6 – Min dag.
Spela och sjunga

7 – Min bästa vän.
heter Fredrik

8 – Ett ögonblick.
...va

9 – Min tro.
inte

10 – Det här hade jag på mig idag.
Kläder

11 – Mina syskon.
har olika namn

12 – I min handväska.
GAY

13 – Den här veckan.
är bra

14 – Vad hade jag på mig idag.
DET HAR JAG REDAN SVARAT PÅ EPIC FAIL

15 – Mina drömmar.
Spela gitarr

16 – Min första kyss.
det där är privat, vad vill du mig

17 – Mitt favoritminne.
orkar inte tänka efter

18 – Min favoritfödelsedag.
tror du på allvar att jag kommer ihåg alla 16 och kan välja någon av dem?

19 – Detta ångrar jag.
det tänker jag inte på

20 – Den här månaden.
är bra

21 – Ett annat ögonblick.
...VA

22 – Det här upprör mig.
ja

23 – Det här får mig att må bättre.
musik (haha, jag svarade seriöst på en fråga)

24 – Det här får mig att gråta.
INGENTING, JAG ÄR FÖR MANLIG

25 – En första.
...va

26 – Mina rädslor.
HAHAHA

27 – Min favoritplats. 
hemma

28 – Det här saknar jag.
karolina

29 – Mina ambitioner.
vet inte riktigt

30 – Ett sista ögonblick.
...va

Livsfarlig dag på stan.

Idag skulle jag handla julklappar. Det gick dåligt... Kom hem med ganska mycket grejer, mer än hälften till mig själv. Ungefär som det brukar bli med andra ord. Man kan inte släppa ut mig på stan, det är livsfarligt! Pengarna försvinner av sig själv, behöver knappt öppna plånboken... Lyckades i alla fall hitta en julklapp till Martin, så nu är båda småbröderna plus mammas julklappar så gott som färdiga. Pappas är delvis klara, men inte helt... Det är svårt det där med julklappar. Jag älskar att ge bort saker, mer än att få nuförtiden, men jag vill samtidigt inte ge bort något bara för att. Det ska betyda något också! Får ta en sväng på stan senare i veckan och hoppas på att hitta lite fler presenter då.
Nu: sängen. God natt!

2 - Min första kärlek.

Vad räknar man egentligen som första kärlek? Jag vet inte ens om jag har upplevt den ännu. Tror dock att jag kan räkna en förälskelse i början av gymnasiet som min första kärlek. Jag var sexton, naiv och trodde väl aldrig att någon skulle vilja ha mig. När det visade sig att det fanns någon som ville det föll jag handlöst. Att ha någon som tycker om en är ju en fantastisk känsla. Personen i fråga tog inte lika allvarligt på det som jag gjorde, och fanns för mig främst när det passade för honom. Många gånger tvivlade jag på kärleken, och om den verkligen fanns. Nu vet jag bättre. Man är inte förlorad om man inte har hittat sitt livs kärlek vid arton års ålder, och inte vid tjugo eller trettio års ålder heller för den delen. Och även om min allra första kärlek slutade i två års velande fram och tillbaka så lyckades jag tillslut ta mig ur den och gå vidare. What doesn't kill you makes you stronger. Visst var det jobbigt, men någonstans inom mig finns den hopplösa lilla romantikern kvar. Den som hoppas och tror på en kärlek som kommer dyka upp när jag minst anar det och vända hela min värld upp och ner. Som sagt, jag är bara arton år. Jag har hela livet på mig att finna mitt livs kärlek, och jag är säker på att jag en dag kommer göra det.
LeLove.

1 - Presentera mig själv

Vi kan ju börja med något som jag tror de flesta vet. Mitt namn är Siri Karolina Engdahl, men Karolina har alltid varit mitt tilltalsnamn. Den första frågan som oftast kommer då är "Går det bra att kalla dig för Karro?". Svaret på den frågan är att det går bra, men jag ser inte mig själv som någon Karro. Innan jag började rida på Traume har jag faktiskt aldrig heller varit någon som kallas för Karro. Där fick jag dock vänja mig vid det, och i somras blev jag även Karro på jobbet. Otroligt förvirrande, då det redan fanns en Carro där. Nåväl, en liten parantes där. Har genom åren haft lite andra smeknamn som jag mer eller mindre har tyckt om. Exempel på dessa är KarrKarr, Karris och så Odil såklart. Smeknamn är inget för mig, jag är döpt till Karolina och det trivs jag bra med.
Jag växte upp i Lummelunda, som ligger någon mil strax utanför Visby, på Gotland. Där bodde jag tills jag var fem år gammal, då min familj flyttade in till stan. Jag minns att jag mest var ledsen för att jag skulle få lämna min allra bästa vän, Fredrica, som jag umgicks med i stort sett varje dag under mina första år. Jag fick även en lillebror under den tid vi bodde i Lummelunda, då jag var två år gammal.
Sagt och gjort, vi flyttade in i ett hus på Östra Sömmerskestigen på Terra Nova, strax utanför Visby. Perfekt plats för en barnfamilj, precis bredvid lekplatsen och nära till massor av andra barn. Leka pirater, tävla om vem som kunde hoppa längst från gungorna och klättra i träd var bara några av de saker vi hade för oss om dagarna.
Jag har alltid varit en djurfantast, och efter mycket tjat lyckades jag tillslut få två kaniner, Evelina och Ronja. Någon som förmodligen inte var lika förtjust i kaninerna var min lillebror, som försökte köra över dem med sin gräsklippare. Som tur var var den tillverkad av plast, och kaninerna överlevde. Jag lyckades även tjata till mig två marsvin, Teddy och Freddy. De där stackars djuren var roliga i några veckor, sen svalnade intresset och mina föräldrar fick snällt mata, städa och klippa klor. Jag hade ju kommit på att det var en häst jag ville ha! Jag började min ryttarkarriär tidigt, i en knattegrupp på ridskolan Dalhem, och sen dess har jag fortsatt med ridningen.
Skolan gick lätt, och efter tre år tyckte min fröken att det var dags för lite större utmaningar. Jag fick därför flytta upp en klass, och gick därmed direkt från tredje till femte klass. Det var inga större problem, och jag fick snabbt nya vänner i den nya klassen. För mig har det alltid varit självklart att vara ett år yngre, och att hoppa över en klass har aldrig känts som något konstigt. Skönt som tusan var det att ta studenten ett år tidigare än alla andra i min ålder, det kan jag lova!
Under lågstadiet någon gång skiljdes mina föräldrar, något som jag tyckte var jättejobbigt. Det är klart att det blev en stor omställning, bo på två ställen, packa väskor, flytta fram och tillbaka. Det tog ett tag innan vi hittade ett sätt att få det att fungera, men slutligen hade min bror och jag två familjer och trivdes ganska bra med det. Även om det var jobbigt skulle jag aldrig kunna tänka mig mina föräldrar tillsammans idag. För mig är det så naturligt att dem är skiljda, och det är inget jag ser som negativt av idag. Snarare tvärtom!
Låg- och mellanstadiet gick jag på Terra Nova-skolan, och när högstadiet skulle börja var det Södervärnskolan som gällde. Klass 75 blev till 85 som blev till 95, och helt plötsligt var det dags för gymnasiet. Mycket tokigheter hann vi med under högstadiet, det järngäng som vi var. Fem-sex tjejer som på något sätt hittade varandra och höll ihop i ur och skur. I nuläget har jag tappat kontakten med nästan alla av dem, vi har växt ifrån varandra helt enkelt.
För mig var Naturvetenskaplig linje ett naturligt val. Jag hade redan under högstadiet satt ribban; bli veterinär. Därför pluggade jag därefter, och gick ut högstadiet med MVG i alla ämnen utom idrott. Totalt värdelöst att plugga på högstadiet, dem betygen ger absolut ingenting. Gymnasiet gick i samma stil, det fanns inget annat än MVG i alla ämnen, och jag lyckades gå ut med de bästa betygen som går. Det kändes riktigt stort att stå där på studentdagen och ta emot ett stipendie på scenen inför alla studenter. Värt allt slit, absolut. Studentdagen ja, ett enda lyckorus! Tusen fjärilar i magen samtidigt som en liten sorg smög sig på. Vi skulle ju lämna varandra, underbara NvNv07a. Jag kommer alltid minnas gymnasietiden som en mycket bra tid i mitt liv. Jag var omringad av massor av fina människor, så så mycket bättre kunde det inte bli!
Och nu, här är jag idag. I en liten stuga i Uppsala en natt i december. Jag går veterinärprogammet, min stora dröm i livet. Sökte in och kom in på första försöket. Lyckan var total såklart. Snart är första terminen avklarad, och jag har bara en sak att säga; jag har hamnat helt rätt.
Så ja, mitt liv i korthet. Hoppas någon orkade läsa!

En liten lista.

Jag har sett den här listan cirkulera runt på jag vet inte hur många bloggar i väldigt många olika versioner. Jag som alltid har älskar listor har bestämt mig för att göra den jag med! Versionen jag väljer hittade jag på Annie/Odils blogg. Då jag har fått lite nya läsare här på bloggen tänkte jag att det kan vara en kul grej att lära känna mig lite bättre! Förhoppningsvis blir det inte helt jättetråkigt för er trogna som följt mig länge att läsa heller. Så, ett inlägg för varje rubrik.
1 – Presentera mig själv.
2 – Min första kärlek.
3 – Mina föräldrar.
4 – Det här åt jag idag.
5 – Vad är kärlek.
6 – Min dag.
7 – Min bästa vän.
8 – Ett ögonblick.
9 – Min tro.
10 – Det här hade jag på mig idag.
11 – Mina syskon.
12 – I min handväska.
13 – Den här veckan.
14 – Vad hade jag på mig idag.
15 – Mina drömmar.
16 – Min första kyss.
17 – Mitt favoritminne.
18 – Min favoritfödelsedag.
19 – Detta ångrar jag.
20 – Den här månaden.
21 – Ett annat ögonblick.
22 – Det här upprör mig.
23 – Det här får mig att må bättre.
24 – Det här får mig att gråta.
25 – En första.
26 – Mina rädslor.
27 – Min favoritplats.
28 – Det här saknar jag.
29 – Mina ambitioner.
30 – Ett sista ögonblick.

Rubrik.

Pust! Nu har jag äntligen lyckats lyssna mig igenom tre timmars föreläsningar som jag missade när jag var sjuk! Snälla Amanda-tigern har spelat in föreläsningarna på sin iPod, så att jag kan lyssna på dem. Mycket bra! Något som är mindre bra är min koncentration. Tappade den ungefär trehundra gånger och fick spola tillbaka hela tiden, vilket gjorde de tre timmarna till närmare fyra. Jaja, nu är jag klar i alla fall. Det ska jag fira med att unna mig en dusch och ett julkalenderavsnitt. Sen är det sova som gäller! Börjar kvart över ett imorgon, så först blir det sovmorgon och sen en sväng på stan för att leta julklappar. Tjo!

Hemmafrun Engdahl.

Dagen har tillbringats framför spisen! Då jag inte har lagat någon mat de senaste två veckorna kände jag att det var dags. Har äntligen fått tillbaka aptiten, och orken med för den delen. Sagt och gjort, lagade en jättegod tomatsoppa till lunch! Direkt efter det ställde jag mig och gjorde lasange till veckans matlådor. Skönt att ha det klart. Efter det svängde jag ihop lite chokladkola också, när jag ändå höll på. Jisses vad god den blev! Resten av dagen har jag bara pluggat. Insåg igår att jag verkligen ska försöka undvika tenta-ångest genom att plugga lite varje dag. Insåg imorse när jag kollade igenom allt vi tenta av att det inte kommer räcka. Så, nu är strategin mer: plugga som en GALNING alla lediga timmar om dygnet. Hoppas att den strategin funkar, för tentan ska klaras, så är det bara!

Världens finaste jullåt.


Några små veckor.

Jag insåg en sak alldeles nyss. Det är bara 2,5 veckor tills jag är hemma på ön igen (och bara 2,5 veckor till sluttentamen på BMB-kursen, men det vill jag inte tänka på just nu)! 2,5 veckor kvar tills jag får träffa mamma, pappa och Anton igen! 2,5 veckor kvar tills jag kan vakna på morgonen och gosa in ansiktet i en liten svart och lurvig vovves päls. 2,5 veckor kvar tills jag kan kila över till mormor&morfar och prata om allt och inget och 2,5 veckor tills jag får sitta på finaste Teos rygg igen. Jag längtar! Jag har inte haft hemlängtan sen jag flyttade hit till Uppsala på det sättet att jag har gått och tänkt på hur skönt det hade varit att vara på Gotland, men däremot ser jag väldigt mycket fram emot att åka dit varje gång jag ska göra det!
En mamma på den snöiga Korgmakargatan -08.

Lördag.

God dag gott folk.
Idag har jag gjort två saker:
1. Bakat julgodis. Vaniljkola blev det, och god blev den också.
2. Gått till affären. Det är ca 2 kilometer dit och då kan den logiskt lagda personen räkna ut att det är två kilometer hem också. 2 km + 2 km = 4 km. Jag blev helt sluuuut. Snacka om att konditionen försämras när man blir sjuk.
Nu ska jag intaga min antibiotika tillsammans med måltid och sen lägga mig och sova att slag. Puss och hej!

Idoool.

Kämpar på med att orka vara vaken tills Idol är tillbaka i rutan! Mindre än tio minuter kvar nu, kom igen... Måste se vem som åker ut! Heja Olle och Jay!
Jag har bestämt mig för att vara helt frisk imorgon, för jag tänker nämligen baka lite julgodis! Har letat fram massor av recept, så nu ska jag bara prova dem också. Jag kanske äntligen lyckas skapa lite julstämning här i lilla stugan, vem vet! Har hängt upp jättefina röda julkulor i fönstret och har även hängt upp en ljusslinga med stjärnor på spegeln. Vi får se hur länge jag står ut att ha den uppe, eftersom den ramlar ner hela tiden. Minst tio gånger idag jag har tålmodigt gått dit och hängt upp den igen. Jag bara väntar på när den stunden kommer då jag får ett utbrott och slänger ut den genom fönstret. Mitt tålamod är ibland väldigt kort.
Nu börjar det ju snart, I made it! Puss och god natt på er, kära ni!

Julkalender.

Nu har jag gjort en snabbstädning av stugan, för fasen vad det såg ut här! Är nästan klar, men orkade inte riktigt allt på en gång. Får fortsätta senare! Har förresten fullt upp nu, följer inte mindre än tre julkalendrar! Årets julkalender, Sunes jul och Mysteriet på Greveholm. De två sistnämnda plus Pelle Svanslös är min topp tre av julkalendrar. Årets julkalender då, Hotell Knorren eller Hotell Orren eller vad den nu heter. Mitt betyg är än så länge godkänt. Inte lika tråkig som de senaste årens julkalendrar, men den är ingenting om man jämför med min topp tre. Håhåjaja, det var bättre förr!

Flickorna på Klitteholm.

Blev tipsad om den lilla serien "Flickorna på Klitteholm" av Amanda. Den är en del i Cirkus Möller-programmen! Tycker den är rätt rolig faktiskt, känns så typiskt ridskole-aktig så det är inte sant. Det finns dem som snackar skit om andra, dem som till vilket pris som helst försöker bli bästis med barn/vänner till den som äger ridskolan och så finns det dem som är där bara för att de älskar hästar. Och inte att förglömma, den sura ridläraren brukar också finnas på alla ridskolor, haha... Nåväl, här är första avsnittet. Älskar stopp och galopp på slutet! Avgör själva...
Kommer fler avsnitt om dem uppskattas!
Förresten, min morfar fyller år idag! Grattis grattis! Morfar läser inte min blogg, men mormor gör. Mormor, hälsa grattis till morfar! Har inte mått sådär jättekalas så har inte lyckats få iväg ett grattiskort eller ringt, men det kanske dyker upp ett i efterhand, vem vet...

Antibiotika.

Aldrig kan något få gå bra. Det är rätt vanligt att kroppen reagerar på antibiotika, eftersom antibiotika kan slå ut även kroppens egna bakterier. Tror det är det som har hänt i mitt fall, har något som känns som kramp i magen. Usch, hoppas det går över snart.
Nu börjar det bli segt att vara ensam också. Jag har nästan bara legat i min säng konstant i elva dagar. Vill bli frisk nuuuu!

Tillbakablickar.

Morning!
Febern nästan borta nu, heja antibiotikan!
Nu när december har dragit igång har jag börjat drömma mig tillbaka till sommaren! Därför tänkte jag bjuda på lite fina bilder från i somras!
En liten bror i London!
Träffade på en gammal polare från förr.
Schnyggee på Peace.
Andreas i Sisslans och min lille lägenhet/stuga som vi bodde i några veckor i somras.
...och Victor, ockå i vår lilla lägenhet! Inspekterar en av Sissels och mina pärlplattor tror jag... (Miss you homie! Plugget går grymt även om jag har missat massor de senaste veckorna! Vi har -20 här nu, kan tänka mig att ni har det lite varmare där du är...)



Och till sist mina starka vänner som lyfter en jättetung sten (eller?). Vi hade en jättemysig kväll på piren!

Mediciiiiin.

Ytterligare ett besök på akuten gav resultat! Fick med mig antibiotika hem, eftersom läkaren eventuellt trodde att det är lunginflammation jag går runt med. Dock var han inte helt säker, men eftersom mina värden hade försämrats sen jag var där förra gången ansåg han att det nog var bra med lite antibiotika ändå. Tionde dagen med feber idag, hoppas nu att medicinen hjälper för det skulle vara skönt att bli frisk!

RSS 2.0