Dumt internet.

Hej! Tänkte bara säga att mitt internet är nästan pajj, så kan inte riktigt blogga klokt. Skriver igen när det har kommit igång!

På tal om Mamma Mia...



...så kom jag att tänka på den korta karriär vi hade som huvudrollsinnehavare i den musikalen. Vi övergav dock snabbt rollerna, då vi kände att vi var redo för de lite större scenerna...

Tills allt sjunger din melodi

Vi ska vara fria
Men varför och från vem?
Vi ska spela svåra
och aldrig längta hem
Jag gör ett misstag
och jag gör det med flit
jag spelar chanslöst
och ber dig komma hit


Vem vill ha stolthet
när man kan få den man vill ha?
Vad ska jag med värdighet
när jag kan ha det bra?
Integritet
vad har den nånsin gjort för mig?
Och tryggheten byter jag med glädje
ut mot dig

(Emil Jensen - Så får du mig ändå)


To-do-list.

Dagens "vila" resulterade i några timmars pluggande, storstädning av stugan, tre maskiner tvätt och en tacopaj till veckans matlådor. Inte så mycket vila med andra ord. Nu är dagens to-do-list nästan avklarad i alla fall. Saknar min dator! Har alla mina filmer på den, på den som jag har nu finns inga filmer alls... Eftersom TVn inte funkar än finns det inte så mycket att göra förutom att sitta vid datorn när jag slappar. Ligga på sängen och stirra ut i luften känns inte så lockande...

Helgen.

Vilken hysterisk helg!

Fredag: Åkte till skolan på morgonen och var med på basgruppsmöte. Åkte sedan med Amanda hem till henne och köpte godis och pluggade. Letade upp en buss till centralen, åkte vidare med en buss till Ekebybruk och fick springa i full fart för att hinna till fuegopasset. Lika roligt som vanligt! Duschade i racerfart och sprang till bussen som jag missade. Fick vänta en kvart i minusgrader. Varmt och skönt var det. Åkte bussen till centralen och bytte till bussen som åkte hemförbi mig. Duschade en gång till och kastade på mig kläder. Hittade en matburk som jag åt samtidigt som jag packade väskan med sminkgrejer. Hann precis med bussen som tog mig till Amanda. Fixade iordning mig där och förfestade lite. Gick till V-dala och köade i EN TIMME! Dåligt V-dala, mycket dåligt. Det var inte särskilt varmt kan jag tala om. Kom såsmåningom in på V-dala och hade jättetråkigt. Tog bussen hem och diskade och städade upp kaoset i stugan. Däckade i sängen runt tre.

Lördag: Upp innan nio, gjorde mig iordning och tog bussen till stan. Hoppade på tåget till Stockholm och mötte upp kusin Annie och Ellinor där. Åt lunch på Hermans och gick lite på stan. Tog tunnelbanan till lägenheten där dem bodde för att vila en stund. Åkte vidare till Globen och såg musikalen Mamma Mia! Såg den i London för några år sen, men jag tyckte faktiskt att den var bättre igår! Grymma musiker, dansare, skådespelare och sångare på samma ställe! Kan inte bli allt annat än bra ju. Tog tunnelbanan tillbaka till lägenheten och sedan vidare till centralen. Hoppade på tåget till Uppsala och fick reda på att det bara skulle gå till Knivsta. Suck. Fick åka buss från Knivsta till Uppsala. Fick världens magkatarr på väg till tåget, så det blev inte en jätterolig resa. Tog sedan bussen hem till stugan och däckade nästan med kläderna på i sängen.

Söndag: VILA!

Återbjudning

Hejåhå.
Borde plugga, men sittern vid datorn istället. Ovanligt. Idag jag har varit inne i stan med lite brudar och letat utklädningskläder till återbjudningen som vi ska ordna för Senioramöborna och Veternitas (tvåorna och treorna) i november. Temat är hemligt, men jag kan bara säga en sak; vi kommer vara GRYMT snygga. Så det så. Avslöjar vilket tema det blir någon gång, inom en oviss framtid.

Annars rullar livet på här i Uppsala. En månad kvar till den muntliga examinationen på histologi, cellbiologi och biokemi (eller något sånt där...). Usch, det vill jag inte tänka på. Känner ändå att jag hänger med ganska bra, det är skönt! Så det är väl bara att hoppas på det bästa. Kom även på att vi ska få reda på resultatet på första tentan inom fyra dagar. Nervöööööst!

Dags att återgå till Biochemistry-boken. PÖSS.

Vänner

Ikväll är jag glad och lycklig för att jag har så fina vänner. Dem är verkligen helt otroliga. Lisa har varit här hela eftermiddagen och åkte hem för ett tag sen. Vilken tjej alltså. Så jäkla smart och grym på alla sätt. Nu när hon åkte hem började jag fundera lite på hur lyckligt lottad jag egentligen är. Dels har jag kvar många vänner från gymnasietiden, och jag vet att var än i världen vi befinner oss kommer vi alltid att hitta tillbaka till varandra. Li till exempel, som är i Indien, och Lovisa som är i London. Någon gång kommer vi ses igen, det är jag bombsäker på. Andra vänner bor kvar hemma på ön, så dem träffar jag ju från och till i alla fall. Vissa har flyttat med upp hit till Uppsala, vilket är kul! Hinner inte träffa dem så mycket som jag önskar bara. Har även fått massor av nya vänner i klassen, min lilla Amandapanda till exempel! Alltid finns det någon att tillbringa en ledig stund med, och det är så skönt att veta att man alltid har någon att prata, skratta eller gråta med. Eller bara vara med. Så ja, ni är bäst! (Ta åt er!).

Nye grajja.

Pappa är världens snällaste och har gett mig en TV, en skrivare och en stor skärm till datorn. Bland annat. Lite dumt är att TVn inte hittar några kanaler, datorn inte ville starta när vi försökte koppla in skärmen och färgen i skrivaren är slut. Teknik samarbetar ju aldrig. Tror att jag ska få hjälp av min hyresvärd med TVn imorgon, och datorn tog pappa med till ön för att se om han får ordning på den. Hoppas, hoppas.

Själv är jag lite trött och hängig idag, har haft ont i halsen i två dagar och det känns som att jag har lite feber med. Orkar inte bli sjuk, snyft. Därför ligger jag i min säng och gör absolut ingenting, och hoppas att bli frisk. Borde plugga, men det får bli imorgon! Nu ska jag fortsätta att se på Idol-reprisen. Puss!

Filmkväll

Min käre far är här. Vi har ätit kycklingkorv och nu ska vi se på film. Puss på er!

Rosa bandet.


Lugnt.

Hej på er!
Jag har bestämt mig för att ha minst en timme om dagen då jag (utan att få dåligt samvete) får göra ingenting. Hur stökigt det än är i stugan eller hur mycket jag än har att plugga ska jag få sitta ner i en timme och bara andas och vila. Sounds like a good plan. Jag har så lätt att bara köra på och stressa sönder, så lite lugn och ro kan vara på sin plats. Just nu har jag alltså min lugna timme, ligger i min säng med datorn och en an mina nyttiga muffins som jag bakade häromdagen, helt utan socker! Mmm. Ska strax kolla... SATC! Surprise va...
Förresten, igår hände en lite rolig grej på en föreläsning... Vi ska få börja pyssla med getter (yes, ett djur som lever!!!) och hon som kom och berättade om getterna sa att dem vanligtvis går i flock. Även när dem föder går dem i flocken. Det roliga var att hon sa att dem "killar" (=föder killingar) i flock, men det lät precis som chillar. Alltså:
"Våra får går i flock och chillar även med flocken". Låter som ett rätt soft liv, gå och chilla med flocken liksom. Veterinärhumor? Ohyes.

Ur arkivet, -06.

Odils.
Odils.
Odil.
Kransjävel...
Vovvi.
Haha...
Lillebrur.
Julle och Engdahlaren på en av de många badmintonlägrena.
Födelsedagskalas hemma hos Li!
Jules.
En av tusen gånger som Odil stylade och fotade mig.
Strike a pose.
Bakade pepparkakshus på Puma...
Jour i Södervärnskolans cafeteria...
Pokerkväll utan spelregler, eftersom ingen kunde dem...
En uppochnerodil.
Saftkalaset!
Små pluttar!
Älsklingen!

Middag.

God kväll bloggen!
Idag gjorde jag en riktigt god middag, som ändå var väldigt lättlagad och framförallt nyttig! Hackade potatis, en gul lök och morötter och ställde det i ugnen. Gjorde brunsås (eller ja, tinade brunsås som jag gjorde för ett tag sen...) och stekte kycklingbullar och champinjoner. Klart! Mums. Nu ska jag nog fortsätta med "ur arkivet" innan jag tar tag i kvällens plugg. Puss!

Ur arkivet, -05.

Fick en önskan av käraste Odil att visa lite bilder ur arkivet, visst kan jag göra det! Tänkte dock dela upp det lite, annars blir det så många bilder på en gång... Så, börjar med -05, here we go:
Tofta med Agnes och Odil! Om jag minns rätt var det rätt blåsigt och kallt?
Agnes och Karolina. Brukar aldrig tycka att jag ser någon skillnad på mig själv nu och på gamla kort, men här ser jag fasen liten ut alltså... Och Agnes med, så söt!
Frida och Karolina (ja mormor, jag tror nog att du har sytt dem där hattarna!)
Agnes och Frida. Fråga mig inte vad vi gjorde den kvällen...
Karolina, Frida, Hanna och Agnes
Gullungar!
Pusspåörat.
Charmigt.
Sleepy.
På gården.
Annie, Julia, Pernilla, Karolina.
Kalas med fina flickor.
Emilia, Li, Pernilla, Karolina.
Erica, Pernilla, Odil.
Karolina och Li! Fina, fina du!
Den minen alltså...
Har man inget bättre för sig kan man ju alltid göra en pyramid...
Fjortizzar...
Haha!
Pernilla och Karolina
På skogspromenad!
Små!
Fina, haha...
Odil.
Hug a tree.
Vi trodde att det alltid skulle vara vi... Tänk så liten och naiv man var.
Carro, Karolina, Odil och Pernilla.
Så, då var -05 avverkat, puh. Väldigt utrensat såklart, skulle jag ladda upp alla skulle det ta flera veckor... Enjoy, kanske fortsätter med -06 imorgon!

Bra dag.

Idag har varit en mysig dag. Vaknade ju ganska sent med tanke på utekvällen igår. Åkte till stan och gick runt med Elin. Käkade lunch och bara pratade. Härligt att träffa henne igen! Sen mötte jag upp Frida och gick på aerobics. Aerobics i mitt hjärta säger jag bara! Riktigt roligt att ha någon att träna med, det ger så mycket mer energi och man blir peppad till tusen! Imorgon kanske det blir träning igen, den som lever får se...
Nu mår jag lite sådär, har ont i magen och mår illa. Det beror förmodligen på att jag drack någon kaffegrej med mjölk inne i stan. Kaffe, som jag inte tål, och mjölk som jag inte heller tål. Bra tänkt där Engdahl, NOT. Ska kolla lite serier och hoppas att det går över snart. Puss!
Frida och Karolina a la -04. Jättecooooola tyckte vi nog. Nu tycker jag mest vi ser sura ut, haha...

Norrlands.

Igårkväll blev det utgång för första gången här i Uppsala! Norrlands nation blev det, och en mycket intressant kväll blev det också. Den började med förfest hos Amanda, och på vägen till Norrlands träffade vi spanjorer som tyvärr märkte att Victoria pratar spanska. Två stycken följde efter oss, och en av dem pratade med Victoria. Amanda som inte pratar spanska slapp dem. Skönt för henne... Den andra spanjoren märkte nämligen att jag i alla fall förstår spanska ganska bra, och sen var han igång. Han berättade att han var i Uppsala för att leva sitt liv och träffa en tjej och att ingen skulle få säga åt honom vad han skulle göra och blabla. Sen sa han att jag var snygg på femtiotvåtusen sätt så att jag säkert skulle fatta det. Sen ville han ha mitt nummer men så smet jag. Jag har dåliga erfarenheter av att ge bort nummer till spanjorer.
Sen stack vi in på Norrlands i alla fall, och väl där spelade Hästpojken (hästhundmarsvinspojkvännen, hihi). Dem var jääääättebra! Särskilt Caligula. Topp! Sen dansade vi och tappade bort varandra efter hand, men det verkar som att alla tog sig hem vad jag fick höra över sms. Själva eller inte... Haha.
Idag får jag finbesök från Gotland! Elin kommer hit vid ett, så då ska vi luncha  på stan. Blir mysigt! Nu ska jag laga mat, så jag slipper det ikväll. Vi hörs! Pusspåer.
(Om någon undrar hur vi såg ut igår så såg vi ut såhär. Från vänster: Linda, Amanda, Karolina, Victoria)

Me and you, just us two

Le Love.

Killar, killar, killar.

Idag bestämde jag mig för att jag inte är förkyld längre och cyklade iväg till Friskis och Svettis för att gå på afrodans. Det visade sig att det var fuego istället, som är ett danspass inspirerat av latinamerikansk dans. Okej, tänkte jag och blev glad för jag hade ändå tänkt prova det passet någon annan gång. Såg på schemat att det skulle ledas av någon som hette Robert och tänkte mig då en lång, latinamerikansk halvmörk kille. In i salen kommer istället en kort, platinablond, tatuerad kille med hockyfrilla och piercingar. Passet var det mest udda jag har varit på, men kul var det! På slutet battlade man mot varandra. Det var...en upplevelse. Nåväl, Robert och fuego lär få fler besök av fröken Engdahl.
Det finns vissa grejer som jag faller lätt för har jag märkt. En av dem är killar som kan dansa, eller killar som leder dans/aerobicspass på Friskis. Hur många tusen gånger har jag inte skrivit om Friskis-Jakob och om att jag vill gifta mig med honom? Ganska många tusen... En annan grej jag faller för är killar som kan sjunga och spela gitarr. Det är bland det mysigaste som finns. Killar med bondgårdar är också uppskattat. Helst killar med bondgårdar med massa lammungar, griskultingar och kattungar. Eller i alla fall en hundvalp. Andreas har lovat att presentera mig för mannen i mitt liv på lördag. Det ser jag fram emot!
Nu ska jag natta, puss!

Be mine!

It's a cruel thing you'll never know all the ways I tried
It's a hard thing faking a smile when I feel like I'm falling apart inside
And now you're gone
There's like an echo in my head
And I remember every word you said
But you never were, and you never will be mine

Back in business.

Bloggen har fått lida lite de senaste dagarna, jag ville hellre umgås med familjen än sitta vid datorn. Gotlandshelgen var bra, men nu är det skönt att vara tillbaka i stugan.
Nu har vi börjat läsa en biomedicinsk baskurs. Delvis är den på BMC, som ligger inne i stan, och delvis på Ultuna där vi brukar vara. Alltså måste jag åka mer buss nu. Det är dumt, för det blir dyrt och så missar jag en massa motion som jag annars får när jag cyklar. Mellan min stuga och BMC är det 8 km att cykla, det tycker jag känns för långt. Inte direkt så att det är för långt att cykla, mest att det kommer ta för lång tid. Jag är så seg på att komma iväg på morgonen, så jag skulle jämt komma för sent...
På måndag (tror jag...) händer det en rolig grej. Förhoppningsvis. Om jag vågar, och om Amanda vågar. Det ska vi nog göra. Tills vi har gjort det vi ska är det hemligt... Fortsättning följer.

Gotland.

Tjenahej.
Nu är jag alltså på Gotland, i cirka sex timmar till. Sen är jag på den där förbannade båten på väg till Uppsala (på väg hem?) igen. Jag ska nog sluta att åka hem, för det är så jobbigt att åka tillbaka... Två dygn går verkligen i rekordfart. Eller så ska jag åka hem hela tiden så att jag vänjer mig... Hmm.
Nu vill min lilla vovve gå ut. Puss!

Dagen med stort D.

09.00 Tenta
13.00 Pluggfri helg och Gotland

RSS 2.0