Hard workwork.

Nu har jag jobbat i drygt en vecka och börjar komma in i rutinerna. Idag hade jag ansvar för egna patienter och hann under mina åtta arbetstimmar timmar känna
  • att jag är bäst i världen
  • att jag är sämst i världen
  • att jag har stenkoll på arbetsrutinerna
  • att jag måste sovit under mina första arbetsdagar för att jag inte kan något alls
  • totalt lugn
  • total panik
Det vänder ganska snabbt alltså. Hoppas att det stabiliserar sig lite efterhand. Kul är det i alla fall, och det är ju huvudsaken!

Götlaborg.

Nu är Casco och jag framme i Göteborg och håller på att bekanta oss med vår nya lägenhet. Den är jättefin och ligger centralt, så bättre kunde det inte bli. HIttills idag har vi "provgått" till jobbet, det tog exakt 45 minuter så jag tror det blir promenad dit i alla fall en av sträckorna varje dag. Enligt min gps skulle det finnas två promenadvägar dit, varav den ena visade sig gå på motorvägen i en tunnel... Så jag tror jag håller mig till den andra. Åkte spårvagn hem, det tog ca 20 minuter så det var inte så farligt långt det heller. Tydligen ska det gå en buss direkt härifrån också men jag hittade inte busshållplatsen så den ska jag fortsätta leta efter. Planerna för resten av dagen är att fixa ett periodkort till kollektivtrafiken samt cykla bort och utforska Friskis&Svettis som ska ligga ca 1 km härifrån. Jag tänkte köpa ett sommarkort där, det verkade inte vara särskilt dyrt. Jag vet inte hur mycket jag kommer orka träna när jag jobbar, men tydligen tjänar man in den där kortet rätt snabbt så det känns ändå värt det. Mycket nytt att upptäcka, men jag gillare!

Grattis finaste lillebror!


Sista spurten.

Den här helgen spenderas instängd tillsammans med skolböcker, hundar och sjuhelvetes mycket kolhydrater. Jag har i princip bara lämnat rummet för hundpromenader, tvättstugebesök och plugg hemma hos Linda igår. Snart ska jag bryta mig ut ur mitt lilla plugg-fängelse och bege mig till Asis för att kolla på lite hovar, hästben och sånt där. Känner mig faktiskt väldigt förberedd inför tentan nu, har lite muskelfästen kvar att banka in men annars sitter nog allt där det ska faktiskt. Det ska bli SÅ SKÖNT med sommarlov!
 
(Idag är förresten min lillebror på studentbal. Det betyder att det är tre år sen jag tog studenten. Börjar bli gammal... Andra tecken på att jag börjar bli gammal är att jag känner sug efter att ha ett trädgårdsland, att jag har börjat tänka på att köpa bekväma skor för första gången i livet och att jag hellre har hemmakväll framför TVn än går ut på nation. Nu kommer det bara gå utför). 

RSS 2.0