Puss

Mammsi har köpt fyra liter jordgubbar. Då leker livet! 

Varför luktar alla brun utan sol så konstigt?

Hu vad jag mår illa. Kanske beror på att jag smörjde in mig med brun utan sol förut, och att jag känner att jag luktar precis som den. Eller så beror det på den otroliga värmen. Förmodligen är det en kombination. Uäk!

Ikväll blir det utgång med kära Odil. Vi ska leta igenom alla krogar/barer i hela Visby tills vi hittar någon vi kommer in på, så det så. Fick reda på igår att jag får nattligt besök senare idag av en viss man från Östergarn som ska kalasa i stan och inte har någonstans att sova. Jag erbjöd honom madrassen som ligger kvar i mitt rum sen Odil sov här på midsommar och han tackade jag. Tänkte att ska jag vara uppe och vänta på honom kan jag lika gärna partaja lite jag med, och på den vägen är det. Hoppas på en bra kväll och att vi kommer in någonstans iallafall! Annars kan vi ju alltid sätta oss på stället-som-inte-heter-vinäger-längres uteservering och mysa med filtar. Well, letar ni efter mig ikväll finns jag i stan. Det går bra att joina! Puss på er.

Jag säger bara extra delight!

Nu har jag jobbat alla mina sex dagar och ska vara massor med ledig! Jobbar inte lör-sön-mån, men ska in några timmar på tis. Sen är jag ledig ons, jobbar tors-fre och är ledig helgen. Helt underbart! Även om jag älskar mitt jobb tar det verkligen på krafterna. Det är de lediga dagarna som gör att man orkar jobba, som kära Sofie uttryckte det idag! Igår och idag har vi haft FOR, vilkiga dagar för oss då allt kollas. Men alla har varit helt super och vi klarade vårt mål och lite till. Jag har lekt i matsalen hela tiden, det  har varit superjobbigt... Inte det roligaste tycker jag, men det funkar helt klart! Älskar att dela ut ballonger, alla ungar är ju för söta... Men nog med jobbsnack!

Eftersom jag är ledig hela helgen ska jag försöka ta mig till någon strand, kanske Sandviken eller Sudersand? Är det någon som vill hänka är det bara att höra av sig då jag inte hört mig om efter sällskap. Nästa helg ska vi förmodligen till Östergarn iallafall, Li, jag och kanske Annie och Lovisa. Grilla, bada och mysa ska vi göra. Underbart! Jag har verkligen lärt mig uppskatta kvalitetstiden med vännerna. Puss på dom! Och puss på er andra med, nu ska mamma och jag kolla en tjejg film och äta jordgubbar och sockerfria karameller! 

Tips!

Nu kära vänner ska jag berätta lite om mina Second Hand-fynd som jag har gjort på senaste tiden. Jag har verkligen förändrats på den punkten, förut tyckte jag bara att det var ofräscht att kolla på gamla kläder, men nu tycker jag det är hur kul som helst! Finns så mycket man kan sy om och fixa med, så det blir personligt. Ingen annan har något liknande! Jag har iallafall köpt:
En blekt jeansjacka, randig i vitt och blått högst upp
En hög jeanskjol i stentvättad denim
Ett par Crocker jeans, också höga och stentvättade. 
En vit blus med fina blombroderier
Ett kort vitt linne med blommor
Ett par träkilklacksskor med remmar i jeanstyg
En stor och mysig stickad vit tröja

Gissa vad allt detta kostade tillsammans...? Svaret är 200 kronor! Det  är ganska sjukt faktiskt, i affär hade jag fått betala säkert det tiodubbla för så mycket kläder. Och allt är i jättefint skick. Så jag vill bara tipsa alla om att handla på Second Hand, finns bara fördelar. Billigt, miljövänligt och framförallt superkul!

En liten kort uppdatering

Massor av jobb. Sålde en riktigt bra lunch idag så det var skönt. Men nu är jag trött, som alla andra kvällar. Ledig imorgon iallafall, ska se till att få Barcelonaresan bokad då så att biljetterna inte försvinner. Hoppas ni har det bra i sommarvärmen, puss på er!

Gla misumma allihoupen!

DAGENS VILL HA: Fint väder utan blåst...  Så man kan fira midsommar rejält!
DAGENS KLÄDSEL: Rosa mjukisbyxor, ett linne från HM som jag fick av pappsi i julklapp och en gammal Gina-kofta. 
DAGENS SMINK: None än så länge.
DAGENS FRISYR: Knut så det blir lockigt när det har torkat efter duschen!
DAGENS HÄNDELSE: Karolina gick upp och sprang (?!?!?!?!) direkt på morgonen.
DAGENS LÅThttp://www.myspace.com/multicarmayhem de ni!
DAGENS PLANER: Fiira midsommar hos mamma först, sen hos pappa och så Lillebror med Odil ikväll tror jag!
DAGENS SAKNAD: Den samma gamla vanliga.
DAGENS DUMMASTE: BLÅSTEN! Blä. 
DAGENS SJUKA: Hm, det har nog faktiskt inte hänt ngt än så länge. Skulle återigen vara joggingturen isf, haha.
DAGENS DROG: Tuggummi...
DAGENS ROLIGASTE: Min bror som spelade in musik hela natten och kom hem vid 9 imorse. Nu ligger han på soffan och sussar sött. 
DAGENS FAVORIT: Mammut.
DAGENS KÖP: Inget faktiskt. Men de senaste dagarna har det varit ganska många däremot...
DAGENS GODIS: Inget! Eller, det är vår mackadag idag så marmelad till frukost om det räknas?
DAGENS HUMÖR: Happyface
DAGENS ORD: CHILLA

En liten fundering!

Jag har en undran som jag funderar över. Hur mycket shoppande är egentligen sunt? Jag menar, jag som jobbar ganska mycket tjänar ju pengar, och då måste jag ju få använda dem? Sen sparar jag ju, och jag har faktiskt sparat mer än hälften av det jag har tjänat i år. Den andra hälften har jag lagt på kläder i mängder. Visst, ibland blir jag trött på mig själv när jag bär hem kasse efter kasse med nya inköp, men samtidigt tycker jag att jag måste få unna mig något. Jag spenderar ändå ganska många timmar i månaden på jobbet, på helger och efter skoltid, och kämpar för att få min lilla lön den 25 varje månad. 
Samtidigt kan jag känna att jag borde spara mer än vad jag gör. Pengar kommer alltid gå åt i framtiden, till körkort, resor och fastlandsflytt framöver. Men ändå, jag vill leva i nuet. Hade jag inte vetat att jag skulle kunna köpa kläder och andra  kul saker för min lön hade jag förmodligen inte jobbat, och då hade jag ju inte tjänat några pengar heller. Hmm... Svår fråga helt enkelt! Jag väljer iallafall att tycka att man får shoppa mycket när man väl har ett jobb, för att inte få dåligt samvete själv. Haha!

Och förresten, om jag inte uppdaterar imorgon så glad midsommar på er!

Gullegull <3


I'm only left with used-to-be's and once upon a song

Och så vänds allt upp och ner. Livet är verkligen en berg-och-dal-bana...

Livet leker!

Det känns lite konstigt att säga det, men det är faktiskt så. Det är sommarlov, jag jobbar med ett jobb som jag älskar och jag har helt underbara vänner som jag har otroligt kul med. Och så har jag ju blivit verifierad handledare på jobbet nu, jag är stolt över mig själv att jag klarade det! 

Ska ut till farmor nu med far och småbröder. Min kusin, hans flickvän samt faster och farbror är där, och vi ska hälsa på dem. Så mysigt! Hoppas ni har det lika bra som jag! ♥

Nu är det över...

SOMMARLOV!

I taket lyser stjärnorna

Igårkväll såg jag filmen "I taket lyser stjärnorna". Den började som vilken annan ungdomsfilm som helst, med rollerna som alltid finns med: huvudpersonen som är en töntig tjej, den tuffa festtjejen som hånglar med allt och alla, den snygga killen som den töntiga huvudpersonen vill ha, den töntiga huvudpersonens töntiga kompis som blir sårad när den töntiga tjenen börjar umgås med de med högre status och så vidare. Allt det där som man har sett hundratals gånger förut. Men bakom detta ligger historien om en fjortonårig tjej vars mamma är sjuk i cancer. 

Trots att jag under början av filmen satt och suckade åt alla stereotypiska ungdomar satt jag ändå och skakade med tårarna rinnandes i slutet av filmen. Cancer är en otroligt grym sjukdom som tar så många oskyldiga liv. Det känns hemskt att säga det, men jag tror att man behöver ha haft en nära anhörig som haft denna sjukdom för att förstå. Jag känner igen mig i den fjortonåriga Jenna i filmen, hoppas att sjukdomen ska försvinna om man inte pratar om den. Det starkaste i hela filmen var på slutet. Jennas mamma har dött och begravningen har precis varit. Hon står framför spegeln där massor av kort på mamman finns uppsatta. Där sitter även en lapp som hon skrev i början av mammans sjukdom. Men slutet är överstuket, och istället finns ett nytt.

Om du dör mamma
(då tar jag livet av mig)
då ska jag leva för dig

Godkväll bloggis.

Idag fick jag ledig från jobbet för att jag är sjuk. Meningen var att jag skulle ta det lugnt hela dagen för att bli lite friskare. Har jag gjort det då? Svar: nej. Jag kan inte ta det lugnt. Jag har fixat och grejat här hemma istället, och nu känner jag mest att jag vill lägga mig ner och svimma på stället. Jag ska nog bädda ner mig i min säng och kolla på The Holiday, det har börjat bli en tradition vid det här laget. God natt på er.

För jag vill också ta studenten...

Nu är sista provet skrivet, helt underbart. Än har inte pressen släppt, har fått så otroligt ont i magen vilket förmodligen beror på stress. Halsen värker också. Hoppas verkligen att det går över tills imorgon, jag som ska jobba hela helgen... Har utbildningar alla dagar, så jag vill verkligen inte sjukskriva mig. Usch... Och tanken på att behöva ringa mig sjuk får mig bara att få ännu mera ont i magen, blä. 

Var och kikade på studenten igår, Joanna var så himla lycklig. Det var härligt att se henne för hon strålade verkligen! Tänk att det bara är ett år kvar för mig och min kära klass nu... Det kommer bli helt galet, sjukt och stört. Tänk när man väl står där på trappan, beredd att springa ut i friheten. Skrämmande samtidigt. Allt som varit självklart försvinner ju verkligen. Men ändå, otroligt häftigt. Fast innan dess ska ju hela trean avklaras, men det vill jag inte tänka på nu. Vi ska ju ha världens underbaraste sommarlov först! Det ska bli det bästa hittills, helt klart. (Hoho, så säger man inte alls varje år nej...) Men nu är det verkligen på riktigt!

Nu ska jag fortsätta slappa på soffan och försöka bli frisk tills imorgon. Hoppas ni har en bättre kväll än vad jag har. Puss!



Slutspurt

Jag är trött. Trött på att skolarbetet aldrig tycks ta slut. Trött på att aldrig ha ork att göra något om kvällarna. Trött på att hela tiden bli irriterad på mina älskade vänner utan anledning. Trött på att vara trött. Det är nog helt enkelt så att det aldrig mer har behövts ett sommarlov så mycket som det behövs nu. En vecka kvar nu. Nedräkning.

Pink

I always say how I don't need you, but it's always gonna come right back to this
Please, don't leave me

RSS 2.0