King of anything.

Om det är någon som tycker om att packa får denna person mer än gärna infinna sig i mitt studentrum under dagen. Herregud, jag vet inte hur jag ska få med mig allt! Jag har fyllt min jätteresväska med bara kläder, trots att jag redan har skickat hem en stor flyttkartong... Sen har jag tusen andra grejer som jag ska få med mig, på något sätt... Önska mig lycka till!

Price tag.

Ah, är det något som inte existerar just nu så är det pluggmotivation! Igår bestämde jag mig för att det enda jag fick göra som inte var plugg var att gå med hundarna. Det resulterade att jag var ute och gick i sammanlagt fyra timmar under dagen... Nu har hundarna gått hem igen så nu har jag ingen direkt anledning att gå ut. Jag vill bara ha sommmarlov, och det är inte långt kvar nu! På onsdag skriver vi vår sista tenta som amöbor. En tenta som det finns risk att jag får göra om, eftersom jag helt uppenbart inte kan plugga något mer nu. Hjärnan säger stopp helt enkelt!

Tree hugger.

And the rattlesnake said,
"I wish I had hands so
I could hug you like a man."
And then the cactus said,
"Don't you understand,
My skin is covered with sharp spikes
That'll stab you like a thousand knives.
A hug would be nice,
But hug my flower with your eyes."

@ tigerns.


Festliga tjejor asså.

Last night.

Igår körde vi all in, eftersom det var sista utgången här i Uppsala innan sommarlovet (i alla fall för mig). Först åt vi mat på Basilico för att fira Linda som fyllde 20. Grattis! Maten var så himla god, jag åt "Tre funghi", vilket var pasta med svampsås. Till efterrätt tog jag något med ett outtalbart namn på italienska. Det var som små vaniljbakelser med glass och mörk choklad. Jisses så gott det var! Jag kan verkligen rekommendera den restaurangen, trevlig personal och fin inredning. Efter middagen drog vi oss vidare till Värmlands och dansade som tokar hela natten. Så himla roligt!
Nu har hundarna precis kommit hit, de ska vara här tills imorgon. Först var de lite stressade och sprang runt och kollade på allt, men nu sussar båda sött. Jag längtar tills i juli och framåt då jag ska ha Casco på heltid!

New dress.


Chiwas.

I nättras drömde jag om Chiwas. Jag drömde att han var jätteöm i ryggen, och när veterinären undersökte honom kom hon fram till att han hade fel på sacroiliaca-leden (en led vid hästens kors) och att det inte fanns något hon kunde göra... När jag vaknade fullkomligt sprutade tårarna. Jag saknar dig, C.
Bilder från -06, -07 och -08.

Take a minute.

För tillfället ligger det en liten Casco på en filt här och sover! Jag är hundvakt lite till och från nu när jag har flyttat till Gälbo. Mycket mysigt! Snart är skolan slut och jag får sommarlov. Livet är ganska bra för tillfället!

Sovmorgon.

Vilken kväll det blev igår! Spontan och väldigt rolig. Åkte in till stan vid halv sju för att grilla med Victoria, Ebba och Linda. Victoria fyllde ju 20 igår, så vi hade presentutdelning och så. Mycket mysigt! Sen begav vi oss mot Ebba (inte samma Ebba) som hade förfest. Hennes pojkväns vänner från Lidköping var på besök, så vi spelade lite kubb med dem och hängde där ett tag. Sen drog vi oss in på stan och dansade någon timme på Saluhallen innan vi var tvugna att ta sista bussen hem. Jag blev lite lycklig att vi kom in eftersom det är 21 där! Slocknade runt halv fyra men planerade ändå att gå upp tidigt. Det gick sådär... Jag vaknade halv tolv, och jag är fortfarande trött trots att jag körde nyktert igår. Så kan det gå!

Let's just fall in love.

Let's go to New York city
Let's go watch some shooting stars
Let's kiss everlasting kisses
Let's go steal some fancy cars

Let's not talk about the sorrows
Let's just say that oh my god
Let's go crazy for each other
And let's just fall in love

Let me tell you I adore you.

Så här kan det se ut när två små veterinärstudenter får för sig att kalasa på en torsdag. Blanda diverse drinkar at Bängans place och springa genom parken och blåsa såpbubblor för att sedan snurra runt i vimlet på Stocken (översättning: Stockholms nation) natten lång med extra fint folk. Slå det om ni kan.

Oh, let me take you home.

Imorgon ska jag med Mandie och Bona på tävling, det ska bli roligt! Det enda som inte ska bli roligt är att jag måste gå upp halv sju. M-m-mysigt. Alltså, sovdags nu. Pusspåer.

Sommarpresent.

Jag har beställt lite fina sommarkläder som kommer vänta på mig hemma på ön när jag kommer dit. När man (förhoppningsvis) har klarat första året på veterinärutbildningen måste man faktiskt få ge sig själv en liten present.

 

Visit hm.com


S.



Water for Elephants.

Water for Elephants var riktigt, riktigt bra. Den handlar ju om en veterinärstudent, vilket gjorde det ännu bättre för min del. Filmen var både spännande och romantisk på samma gång, och så utspelas den på 1930-talet vilket gjorde den ännu bättre. Jag tror inte direkt på att man har levt tidigare liv, men jag känner ändå att det är något som är väldigt bekant med cirkusar. Någonstans misstänker jag att om man trots allt lever om efter döden så levde jag mitt förra liv på en cirkus liknande den i filmen. Filmen fångar miljön väldigt bra, och utspelar sig i mest på tåget cirkusen åker runt med. Både Robert Pattinson och Reese Witherspoon är riktigt duktiga skådespelare, även om Twilight har förstört min bild av Robert något.
Filmen påverkade mig väldigt mycket, och även fast jag hatar att gråta inför folk var jag nära att göra det flera gånger. Många djur i filmen behandlas illa, särskilt elefanten Rosie som stora delar av filmen kretsar runt. Djur som mår dåligt och lider är bland det värsta jag vet. Visst är det hemskt med människor som far illa också, men det mesta mänskliga lidandet är ändå orsakat av just människor. När människor istället utnyttjar oskyldiga djur för sin egen vinning blir allt bara så tragiskt. Rädsla och olycka i ett djurs ögon berör mig mer än något annat, och att se elefant bli slagen tills den ligger blodig gör ont i hjärtat. Det värsta är att djurplågeri inte bara är något som hände på cirkusar på 30-talet. Det händer varje dag runtom i världen, ofattbart men sant.
Som sagt, en underbar film med en fin kärlekshistoria som väcker många känslor och tankar. Se den om ni får chansen!

Tonight.


Almost there.

Nu har vi förmodligen hållit uppe hela min korridor med allt vårt skrikande, men fy tusan så spännande ESC var! Landet på A och en massa andra bokstäver som jag inte vågar mig på att placera i rätt ordning vann, och låten var helt okej. Tvåa kom Italien... No words needed. Sämst. Sverige slutade på en fin bronsplats, bra jobbat Saade! Självklart hade en förstaplats varit ännu bättre, men trea är också bra. Mycket bra faktiskt.

En svår och jobbig grej.

Du har så lätt att stampa sönder
när du väl fått in en fot
Det är så lätt att kasta kärlek
där den vackert tas emot
Men det är inte lika lätt att vara såld
på nån som inte går att nå
Det är snart en vecka sen du ringde
så jag börjar nog förstå

Du har så svårt att säga
om jag ens betyder nått för dig
Jag räcker inte fram
Men du har så svårt att vara ensam
så du går till lilla mig
Men en dag försvinner jag ur dina ögon
som en svår och jobbig grej

The only one.

Idag har min kropp skrikit STOPP! Veckan har varit hektisk med tenta, auskultation och ridning. Jag har haft jätteroligt, men sovit och ätit alldeles för lite. Jag vaknade imorse och var helt slut, men ändå fast besluten att springa en runda. Efter fem kilometer var jag körd i botten och sen dess har jag gått runt och halvsovit hela dagen. Tänkte egentligen gå upp tidigt imorgon för att flyttstäda, men jag tar nog sovmorgon istället. Det förtjänar jag!
Helgen består som sagt av flyttstädning, men även av hundpassning, städning, gymning, bio och grillning om vädret är fint. Det är dock inte så troligt, smhi förutspår regn... Hoppas dem har fel.
Nu ska jag se så ska det låta och slappa på soffan. Ha det fint! ♥

I'm a volcano.

Blogg.se strular, så mina inlägg kommer inte fram... Tråkigt! Alltså är det inte jag som är dålig på att uppdatera utan inläggen som är dåliga på att publiceras... Provar med detta, när det syns på bloggen betyder det väl att den har börjat funka igen!

Summer.

Nu är jag inflyttad i mitt lilla rum, det är superfint! Jag trivs väldigt bra hittills, även om det såklart hade varit ännu bättre om jag hade haft ett eget kök... Men man kan inte få allt! Jag har köpt en stooor säng, ett tv-bord, en skrivbordsstol och en bäddsoffa. Nu har jag sovplatser till tre besökare samtidigt (bara en liten pik sådär). Det är fortfarande VÄLDIGT dåligt med gotlandsbesök här...
Förut åkte Lina och jag in till stan och fixade lite. Efteråt tog jag en cirka fem kilometer lång promenad tillbaka till Ultuna. Jeans och strålande solsken är en dålig kombination kan jag tala om. Jag blev rätt överhettad... Det är rena sommarvärmen här, härligt!
Nu ska jag plugga ett tag, och sen se Djursjukhuset på min alldeles egna (och fungerande!!!) tv. Tjoho!

Valborg.



All at once.

Nu är min bror och min papi här och vi ska flytta alla mina grejer. Full fart, nu kör vi.

Oh's.

Can't let go
I've got you like a habit
I havent' found a way
to quit you yet

My restless hands
you make them stop shaking
The piece you give never lasts for long
but for a night you make me feel less lone

You're the easy way out
when I'm really down in it

The more you give the more I want it all, oh



Sahara Hotnights.

Big no-no.

Även om jag inte är modeintresserad brukar jag ganska fort snappa upp nya trender och ofta gilla dem. Kanske mest för att jag gillar att köpa kläder och då blir det automatiskt att jag följer det utbud som finns i affärerna. De här två grejerna har jag dock inte (och kommer förmodligen aldrig) accepterat.

1. Hatt på tjejer. Det verkar vara sommarens grej och om jag ska vara ärlig så tycker jag det är OTROLIGT fult. Mycket har ni sett mig i men aldrig någonsin kommer ni se mig i hatt, så sant som det är sagt. (På killar kan jag dock tycka att det är snyggt).
2. Utsvängda jeans. Kan vara snyggt på andra, men skulle aldrig passa mig. Känns bara som att jag skulle få väldigt... korta ben? Eller?
Tacka vet jag höga jeansshort, stora linnen och mysiga koftor. Det kör jag på i sommar!
Bilderna från H&M.

Books from boxes.

Nu är kartongerna slut så nu kan jag inte packa mer... Men jag har lyckats trycka ner det mesta nu i alla fall. Det är helt galet vad mycket grejer jag har. Trodde packningen skulle gå snabbt, men icke. Nu är jag trött och längtar som tusan till sommarlovet. Inte långt kvar...
Dags att parkera mig i sängen med fysiologiboken. Tjohej.

Mm kanonkul.

Alltså det slår aldrig fel. För en vecka sen bestämde jag mig en gång för alla att ta tag i träningen. Vad händer en vecka senare? Jag blir sjuk, såklart. Halsen värker och jag är trött och hängig. Släng på en extrem magvärk så har ni hur jag mår idag. Buhu, det är synd om mig.
En annan rolig grej är att jag har 300 kronor kvar att leva på fram till den 25. Så kan det gå när man får betala dubbla hyror. För dem pengarna ska jag köpa en säng, en skohylla, en TV-bänk och lite andra grejer som kan vara bra att ha i ett rum. Just det, lite mat kanske jag också ska ha. Mina sparpengar kommer vara ett minne blott... Det går bra nu.

Moving out.

Nu har jag påbörjat det stora projektet: att flytta. I tre flyttkartonger och massor av väskor har jag lyckats trycka ner stora delar av mitt liv, men än är det mycket kvar som ska vikas, packeteras, slängas och ges bort. I helgen kommer pappa och Anton för att hjälpa mig köra bort alla grejer till nya rummet. Det ska bli både spännande och lite läskigt. Jag kommer sakna min lilla stuga... Så jag packar på med splittrade känslor, men jag är samtidigt övertygad om att livet i korridor kommer kännas rätt fint ändå. När packningen är gjord återstår det mindre roliga projektet: att flyttstäda. Bara att dra upp musiken och gå loss med dammtrasorna... Förhoppningsvis hinner jag med det på en dag i alla fall, stugan är ju rätt liten.
Annars då? Skoldagarna är långa och meningslösa. Det känns som att hälften av allt vi gör bara är utfyllnad... Halsen värker men annars är jag rätt pigg. Skulle egentligen ha följt med Amanda på terrängträning med Bona idag, men vill inte riskera att bli sämre. Har alldeles för mycket att göra... Att det har snöat från och till idag höjer inte direkt chanserna för att bli frisk. Våren, var tog du vägen?

A space in your heart.

"I never thought, in a million years, you'd come back to me again. I'm over you, I am, I worked way too hard at it not to be. But when I get a text alert at 2:30 in the morning, and i see your name on the caller ID, my head and heart start a war. I don't think it's love, i think it's missing who you were. I have this idea of you at sixteen in my head but six years later that isn't who you are.

But for some reason tonight, it hit me hard. You know me way too well not to know how to win my heart, even for five seconds. I hate you for making me feel like this. I hate you for what you did to me way back when. I hate you for making me second guess the perfection I have now. I hate you for never really disappearing from my life. I hate you for having the nerve to ever even think I'd take you back. I hate you for your late night texts. I hate you for who you've become. I hate you for it all."

Jag sitter och läser fina kärlekshistorier på Le Love. Vissa har verkligen förmågan att beröra med sina ord och texten ovanför tyckte jag var fin. Jag fascineras av andras öden och blir på något sätt även inspirerad av dem. Några av kärlekshistorierna kan jag känna igen mig i, andra inte. Ibland är det bara skönt att veta att hur man än har det är man aldrig ensam. Det finns alltid andra som har känner samma sak.

Som en hemmafru fast utan man.

Puh! Tar en liten paus framför datorn. Eftersom jag bara har flängt runt hela veckan har alla "måsten" samlat sig på hög. Resultat: fullt upp här hemma idag. Jag har sprungit sex km (!!!), brukar bara orka masa mig runt tre, men idag hade jag överskottsenergi. Jag misstänker att jag kommer bli sjuk efter gårdagen, var nerkyld i stort sett hela dagen och umgicks dessutom med flera stycken med halsont. Med mitt immunförsvar kan det ju bara gå på ett sätt... Sen har jag diskat och städat köket, bakat bröd, städat badrummet och dammsugit. Lite plugg har jag också hunnit med, ska ta tag i det sista om ett tag. Duktig Engdahl!

Dagen efter.

Valborg blev lyckad! Vi lyckades följa schemat ganska bra, men orkade inte ta oss till någon champagnegalopp... Vi hängde i parken istället och åkte hem och vilade ett tag. Gjorde dock en miss på kvällen, för någon sa till oss innan Valborg att det skulle vara superlång kö till nationerna innan de öppnade. Sagt och gjort, vi åkte in till stan 1,5 timme (typ halv sju) innan insläpp för att kolla kön. Inte en människa där och det var det inte på flera timmar. Vi gick runt lite och kom tillbaka runt halv tio och då var det fortfarande tomt. Kalaskul. Det tog ganska många timmar innan det började fyllas på med folk så det var lite segt där ett tag. Runt halv ett var dansgolvet smockfullt, men då var vi rätt trötta allihop och några hade redan gått hem. Jag åkte hem vid halv två och somnade sedan som en stock. Det här fick bli någon sorts träningsvalborg, allt blev inte topp men nu vet vi hur vi ska göra nästa år i alla fall. Förutom lite småmissar så var dagen jättetrevlig! Ska lägga in lite fina bilder senare idag...

RSS 2.0