Engdahl -03.


Rea for the win.

Mitt Monki-paket kom idag! Jag vet inte om jag har skrivit det innan, men de har mellandagsrea på sin hemsida nu så jag var TVUNGEN att beställa. Jag försökte ta lite kort på kläderna i min inte alltför eminenta cam, men det blev bara svart och suddigt. Därför lägger jag upp bilderna från hemsidan istället. Allting kommer från monki.

Goodnight and go.

Rastlösheten börjar smyga sig på. Det enda jag har inplanerat idag, förutom promenader med Casco såklart, är badminton med pappa klockan fem. Nu väntar alltså sju timmar av... vad då?! Det är skönt att ta det lugnt i några dagar, men nu börjar det gå mig på nerverna...

Min lilla knähund och jag.

Hej hej hallå.
Jullovet rullar på och jag gör inte särskilt mycket alls. Idag har jag till exempel läst en hel bok på över 300 sidor. Snacka om att ha mycket fritid. I like it! Snart kommer Sissel hit, och då ska vi promenera med Casco till djuraffären. Jag har bestämt att han ska få välja en julklappsleksak, eftersom han från och till kan bli lite rastlös här när vi är här (jag fick inte med mig någon av hans leksaker från Uppsala). Jag kommer säkert komma hem med massa andra saker som jag inte alls skulle ha... Funderar på ett sånt där bälte som man fäster kopplet i när man är ute och springer med hunden, och kanske en ny sele med. Har man världens bästa hund måste man ju få skämma bort honom lite...

Lisa Bengtsson.

Jag har hittat en favoritdesigner, Lisa Bengtsson! Jag upptäckte hennes affischer idag, och blev kär direkt! Nu har jag kollat runt på hennes hemsida, och jag gillar det mesta hon har gjort. Dessa fina affischer kommer nu pryda mina väggar:

Juldagen.


Dopparedan.

GOD JUL fina ni! ♥

Julstök.

Dagen har spenderats i köket! Mami och jag har hittills lagat tre sorters julgodis, så nu har vi två sorter kvar. Jag har även, för första gången, stekt egna vegetariska julköttbullar (det känns ju meningslöst att säga att man lagat köttbullar när de är vegetariska, men säger man att man har lagat julbullar förstår ju ingen vad man menar). Hittills har vi alltid värmt på färdiga quornbullar, vilket inte blir särskilt juligt då dem inte innehåller några juliga kryddor... Men idag hittade vi vegetarisk färs i affären, som man kunde krydda och steka själv! Snart ska vi äta, så jag får recensera hur dem blev senare...

Gotlandia.

Idag har tusse och jag varit ute på långpromenad i skogen. Ön är för tillfället täckt av ett fint lager pudersnö, så himla mysigt! Den kommer nog inte ligga kvar så länge dock, för på annandagen ska det bli +10 grader...

Jullov.

Hunden är nöjd, för han har sin boll. Matten är nöjd, för hon har precis fått jullov. Livet leker!

A monkey needs to dance, so do you.

Nu säger mina ben aaaaaj. Min kära homie Victor har varit på julbord här på Gälbo, så vi bestämde oss för att ta en promenad och catcha up lite. Bäst! Efter det gick Josefine, min korridorare, och jag en promenad till. Uppskattar den totala promenadtiden idag till mellan 2,5 och 3 timmar. Som tur är har jag kompenserat med varm choklad, kola och marsipan. Man får inte vara dum. Nu ska jag sova och sen är det tenta och sen är det GOTLAND! Puss på er.

Home.

Idag är att-göra-listan låååång. Saker som jag redan gjort:
  • pluggat lite
  • tvättat
  • varit ute och busat i snön med Casco och Victoria i 1,5 timme
Saker som är kvar:
  • packa klart
  • städa rummet
  • få tag på en människa på SVA som ALLTID sitter i möte när jag ringer
  • plugga klart
Har alltså lyckats beta av nästan hälften av sakerna... Om jag hinner färdigt innan midnatt (vilket vore trevligt) ska jag bädda ner mig i sängen med varm choklad och julkalendern. Because I'm worth it.

Sommarkänsla.

Hade gärna bytt ut tillvaron mot trötta ben, tjut i öronen och pommes på ett kebabställe klockan alldeles för sent på natten. Spexiga människor, fin musik och solbrun hy hade inte heller skadat. Bara så ni vet liksom.


Breaking up with God.

Idag är jag snorig som tusan, men jag riktigt känner hur neutrofilerna och makrofagerna kämpar på! Imorgon är jag förhoppningsvis frisk (ja, jag är lite skadad). Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag kämpar på med min uggle-tavla, som jag konstigt nog alltid kommer på att jag ska göra klart när vi har tentatider. Den är inte klar på långa vägar, men här nedanför ser ni i alla fall hur den ser ut nu. Färgerna är mycket bättre i verkligheten såklart, jag ska se till att ta ett bättre kort när den är klar. Nu måste jag verkligen sova, för imorgon har någon mindre snäll person bestämt att vi ska börja skolan i gryningen = kvart över åtta. Gäsp. Godnatt på er!

Books from boxes.

Finaste, bästa Maxino Park. Jag har inte orkat se videon, men låten är bara mmmmm ♥

I got something on my dirty mind.


Om tentaångest.

Utekvällen igår var riktigt rolig, Ebba och jag stod vid DJn på Värmlands och dansade nästan hela kvällen. Tummen upp!
Min hals är lite ledsen idag, så jag tänkte spendera dagen i sängen med datorn. Jag måste försöka få lite plugg gjort, vi får se hur det går med det. Tenta på onsdag, och jag känner mig inte alls så stressad som många andra verkar vara. Jag förstår inte riktigt grejen med all tentaångest, inget blir ju bättre av att ha ångest! Något jag inte heller förstår är facebookstatusar som skrivs innan tentor (inte bara på mitt program, mer i allmänhet). Typ "åh, idag har jag pluggat 18 timmar, och ändå kan jag ingenting...". Varför skriver folk så? För att hävda sig själva? För att få oss andra som inte har pluggat 18 timmar utan gjort roliga saker att få dåligt samvete? Jag förstår inte. Jag strävar efter balans i livet, och för mig är det inte balans att plugga så mycket. Jag måste få göra roliga saker också. Full pott på tentan är inte mitt mål, jag är nöjd så länge jag klarar godkäntgränsen. Det är det som är det fina med att bara ha godkänd och icke godkänt, man slipper mycket av pressen. Jag har inte ett dugg dåligt samvete för att jag spenderade gårdagskvällen på Värmlands istället för med huvudet i skolböckerna. Tentan går bra ändå!

Utgång.

Strax går bussen in till stan och jag tänkte bara visa hur jag ser ut (för alla tusen nyfikna liksom). Kvällens outfit är ett stelt leende och elchockshår. Nu kör vi!

Kent - Skisser för sommaren

Och hundratusen ögon stirrar på oss, ingen ser
och hundratusen röster skriker efter något mer
Miljoner ord försvinner ner i förrgårs svarta hål
som hundratusen åsikter som ingen lyssnar på

Du vet ingenting om mig, jag vet ingenting om dig

Mallorca.

Jag bläddrade nyss igenom bildarkivet och hittade då dem här bilderna från Mallorca, -08. Jag var där tillsammans med pappas familj och det var helt sagolikt. Vill tillbaka!
Den här trampade vi runt på och stoppade all trafik på hela ön.
Alla barnen.
Strike a pose, väl.
En bild på min papi, som för övrigt fyller år idag. GRATTIS!!!!!!

Glad midsommar väl.

Igår var en helt vanlig dag. Vi firade midsommar och så. Inget konstigt med det.

Addicted.

Mmm, jag lever på choklad just nu. Det är så fantastiskt gott! I helgen ska Amanda och jag baka julgodis, och därför passade jag på att köpa de ingredienser som behövs när jag var och handlade i måndags. Köpte bland annat en 200 g chokladkaka, som jag nu sitter och äter upp. Det finns få saker som gör mig så glad som choklad gör, och som jag brukar säga: hellre tjock och glad än smal och olycklig. Så det så!

Fascination.

Jag sitter här och försöker plugga, men det går dåligt. Spotify lockar mig med partylåtar och jag vill bara ut på nation och dansaaa! På fredag ska vi allihopa till Värmlands och skaka rumpa hela natten, jag är taggad till tusen. Det var år och dar sen vi var ute i stan senast. De flesta av förfestbilderna här nedanför har jag nog visat på bloggen tidigare, men de tål att visas igen... AAAH, jag vill dansa nununu!!

Ny tröja.

Jag har fullt upp med att köpa julklappar till mig själv (då blir det bara saker som jag gillar och det är ju bra) och häromdagen köpte jag den här jättefina tröjan från Monki. Och om ni undrar så JA, det är jag som får Monki att gå runt. De behöver inga flera kunder, så mycket som jag köper...
Ser sådär naturligt snygg ut, eller nått. Ehhehe.

Mindre lyckad matdag.

I helgen var jag ju i Göteborg, och i lördags kväll bjöd kusin Stina mig på supergod mat! Auberginer fyllda med vitlöksstekta champinjoner och ost gratinerade i ugn, närmare bestämt. Idag hade jag noll matfantasi, och tänkte därför att jag skulle testa att göra det själv. Resultatet blev... mindre lyckat. Det smakade ingenting, var blaskigt och auberginen var hård och seg. Det fina i kråksången är att jag inte bara gjorde en portion utan fyra. Samma rätt kommer alltså serveras tre middagar framöver, för är man student slängs minsann ingen ätlig mat (även om det här var på gränsen). Hallelujah moment.

Malva.


Hold on.

Min inspiration är typ noll och huvudet är fullt av tankar. Imorgon är vi lediga och på lördag åker Ebbs och jag till Göteborg. Det ska bli mysigt att träffa släkten och samtidigt komma bort lite härifrån. Jullov om mindre än två veckor och det kunde inte vara mer välkommet. Nu ska jag tönta mig framför Gossip Girl och sedan sova tidigt. Godnatt!

Monki.

Kära tomten
Jag har varit ganska snäll i år och önskar mig kläder från monki i julklapp. Om jag måste välja vad jag vill ha så väljer jag allt. Tack för mig.

För att du är här.

Ja kära ni... Nu var det så längesen jag skrev så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Kanske ska ta och sammanfatta dagarna lite.
Fredag: Skola på dagen, och på eftermiddagen kom finaste Sissel hit. Som jag saknat henne! Vi skakade både det ena och det andra på ett fuegopass på Friskis, och sedan lagade vi pizza och hängde med mina grannar.
Lördag: Jag tog en lång morgonpromenad med Casco, och sen begav Sissel och jag oss in till stan. Vi köpte lite julklappar och annat smått och gott. Vid tvåtiden begav vi oss hemåt och bytte om, för att sedan bege oss till den traditionella glöggrundan (=skogspromenad med glögg och skvallerkompendium som anordnas innan Natt-O varje år). Under glöggrundan började det regna, men vi hade trevlig ändå. Senare på kvällen gick vi på sittning, så himla roligt! Stämningen var på topp och det var lite mer städat än det brukar vara... På släppet på kåren spelade ett bra band (dock lite för länge...) och kvällen slutade nån gång vid halv tre då vi gick hem...
Söndag: Efter alldeles för få timmars sömn begav vi oss till brunch på kåren. Resten av dagen gick åt till att slappa. Sisseln åkte hem på eftermiddagen, och jag saknar henne redan.
Måndag och tisdag har jag spenderat i någon slags kölddimma. Hur mycket jag än tar på mig när jag går ut fryser jag, och hur mycket jag än sover är jag trött ändå. Ska nog ta en varm dusch nu och se om jag kan tina lite... Hoppas ni mår bra! ♥

Casco och Tiger.

Bild lånad härifrån.

Mhmmm.

1 december betyder jukalender! Jag såg första avsnittet på svtplay för en stund sen, och blev faktiskt positivt överraskad för en gångs skull. De senaste åren har kalendrarna varit så konstiga tycker jag, men den här verkar rätt lovande. Om ni inte redan har sett avsnittet så gör det!
Idag är vi lediga fram till klockan ett, så jag tänkte ta en långpromenad med vovven inan dess. Ska även försöka slänga ihop någon slags mat, för nu har jag inte lagat något på ett tag och matlådorna är slut. Time to go! ♥

RSS 2.0