Tvivel

Idag hade vi 90-talstema på gympan i skolan. Lekte lekar, skuttade runt till musik som var inne för 15 år sedan, hoppade långhopprep, you name it. Det är verkligen intressant hur lyriska alla blir när det kommer till att leka lekar. Man borde nog göra det lite oftaste egentligen. En annan sak jag är fascinerad över är hur lyriska killar blir så fort det kommer in ett vapen i bilden. Som på vår fyksiklektion till exempel. Vår lärare tar fram en leksaksarmborst som han gjort om lite själv. Han hade tagit bort den snälla sugproppen som pilen (eller vad det nu var man sköt) fastnade med, och istället satt fast en spik. Direkt när han tog fram den kunde man se hur ögonen hos killarna började lysa, och när han med ett pang sköt pilen in i väggen var lyckan total. Vad jag inte riktigt kan förstå är hur det kan vara roligt att skjuta på något? När det sedan kommer till att skjuta på människor känns blir jag ännu mer oförstående. Men kanske är det samma sak som när killar inte kan förstå hur vi tjejer förändras totalt när det kommer in något litet och sött i bilden, kattunge/bäbis/kanin eller något liknande. Kanske är det helt enkelt så att killar måste få utlopp för sina innersta känslor genom att skjuta ner varandra med armborst medan tjejer nöjer sig med att pussa på en bäbis, vad vet jag?`

Nu ska jag åka och spela badminton med min pappa, puss på er.

Yes, vi är snyggast i stan.


Äntligen helg

Just nu sitter jag hos pappa i mitt gamla rum, numera massagerum, tillsammans med min femåriga lillebror. Han spelar spel på datorn och tjatar konstant om att jag visst tycker att det är roligt att spela krigarspel med honom. Jag är inte riktigt lika övertygad...

Har hoppat Aslan-prinsen idag förresten! Det gick bra, men jag är van vid full fart, så när det inte gick i det puttade jag på honom lite med pisken vilket ledde till total explosion. Han bestämde sig att han SKULLE ha av mig, till vilket pris som helst. Första bocksprånget satt jag kvar, men sen körde han en superduperbock direkt efter och jag for all världens väg. Pappa kom utspringande och var orolig för att jag hade slått mig, men jag satt bara upp igen och sa åt det lilla busfröet att sådär får han inte göra! Sen gick dety bättre, när jag var mer bestämd. Vi hoppade inte så jättehögt, 70 ungefär, men det är iallafall så högt som vi ska hopp på tävlingen den 8 februari. Kändes bra, han var så fin så! 

Jobbig skoldag var det idag, vi hade fysik och matte. Fysik är verkligen det hemskaste som finns! Lektionen slutade med att halva klassen satt och stirrade apatiskt ut i lufen och den andra halvan var fly förbannade. (Okej, jag överdrev lite kanske... Men bara lite.) Jag kan inte på något sätt förstå vad det egentligen är vi ska komma fram till med våra laborationer. Hoppas verkligen det klarnar, för just nu känns MVG miles away...

Dags att åka in till stan! Och det går fortfarande inte att nå mig på mobilen... Jag ska morra på Comviq ikväll, minst sagt. Puss o hej!

Tick tick tick tick tick tick tick BOOM



Jag saknar mina syskon

Dumma comviq

Måste bara berätta för de som inte vet att jag inte kan bli nådd via sms nu, det är något krångel med nätet så det går inte att sända till mig. Ring om det är något istället!

The first cut is the deepest

Jag älskar verkligen våra måndagar. Vi börjar elva med fysik, och sen har vi svenska som slutar halv 2. En annan bra sak är att Hugo och jag planerar en klassfest i helgen. Lite konstigt att det är vi två som har tagit på oss att planera, men det blir säkert bra. Hoppas verkligen att så många som möjligt kan komma, för känner jag mig klass rätt kommer allt blir helt sjukt men kul. Ska bara försöka fixa någon lokal där vi kan vara så ordnar det sig nog.

Den här helgen har förresten varit hur slapp som helst. Jag har verkligen insett hur viktig egen tid är för mig. Att kunna ligga på soffan och se på SATC en hel dag var omöjligt för mig innan, men nu klarar jag nästan av det. Håller på att uppfylla mitt mål att kunna säga nej till saker! Såg även två skräckfilmer, en av dem hette Bogeyman tror jag, den var faktiskt riktigt läskig. Efter att ha sett massor av hemska filmer jag har nästan blivit lite avtrubbad, men när jag såg den var jag totalt livrädd. Det är egentligen ganska konstigt, att sitta och plåga sig igenom skräckfilm efter skräckfilm. Finns det något mening med det egentligen? Troligtvis inte.

Nu ska jag leta runt på internet efter en Odd Molly-klänning som jag ska önska mig i födelsedagspresent. Fyller ju 17 om mindre än en månad! Puss och hej.


Gästbloggare!

Howdy! Nu blir ni allt förvånade för nu är det inte gamla vanliga Karolina som skriver utan hon har bjudit in gästbloggare Joanna. Eller bjudit in och bjudit in, snarare tvingat... Men jag ska inte klaga för det, kan ju va trevligt att skriva någon annanstans än på sin vanliga blogg kanske! Vi har just tjockat i oss typ ett kilo godis (vilket för övrigt verkar bli vardag för oss...) och inte tittat på Flashdance, inte tittat på Wallander, haft lite hårstudio och kollat löshår på internet = det är "filmkväll" hemma hos Sussa.

I sommar är det Spanien som gäller!! Jag och Karolina får försöka tuta i Sissel lite spanska-kunskaper och sen är det partyyy!! För övrigt är det dags för party över huvudtaget tycker jag nu, Sissel, Karolina? Jag förlitar mig på att det blir en riktig maskerad när ni fyller år! Nu försöker jag komma på något smaskigt och hemligt att skriva om Karolina, men jag får nog återkomma med det för jag kommer inte på något..

Jag uppskattar att jag vid det här laget har skrivit cirka 8 centimeter text och det får räcka. Ska bara passa på att använda tillfället till att promota min egen blogg (annaoj.blogg.se) och hoppas att någon av er tittar in på min blogg så att jag får kanske en till läsare till mina typ 2 eller så.. Förbarma er över mig! Peace out! /Joanna


Just det! Får inte glömma: "Till exempel friskt gräs. Mm" (favorit-citat från älskade Filippa!!)


Fin, finare, finast




Min prins!

Nedräkning

- "Ifall man blir bjuden på knark och droger då ska man säga: "Nej tack, jag tar hellre en korv."


Elegi

Jag har blivit fullkomligt totalt besatt av att spela gitarr. Har världens bästa lärare, nämligen min lillebror! Har sen igårkväll lärt mig spela För dig, Elegi och Jag är hos dig igen. (Och i ett hus vid skogens slut, men den räknas inte riktigt.) Jag spelar precis hela tiden och är ganska förvånad att ingen i min kära familj har blivit irriterad på mig ännu. Just nu låter det nämligen inte så bra, men jag blir bättre och bättre! Har bestämt att jag ska bli sjukt bra och när jag har bestämt mig för något så blir det så helt enkelt.

Känner mig lite halvsjuk, eller så är jag bara trött. Sov inte så mycket i natt och jobbade förut, så det är kanske därför. Hoppas på att jag orkar jobba imorgon, men det gör jag nog! För som jag har sagt tusen gånger så tycker jag om mitt jobb!

Bloggfantasin är visst nere på noll ikväll, tar och ger upp nu. Puss&gonatt. 

Nu när du gått

Jaha, och så har skolan börjat. Känns både bra och dåligt, jag har saknat alla rutiner men samtidigt är det ju såklart väldigt skönt att vara ledig. Vi har inte gjort något seriöst alls under de två första dagarna, lekt runt lite bara. Har saknat allihopen, VictoriaAmandaJoakimLovisaAntonLisa bara för att nämna några. Ska och simma med några av dem imorgon, lovely. Nu ska jag strax halka ut på vägarna tillsammans med en Ingo som är snäll och skjutsar och en lillebror som ska åka till pappi. Själv ska jag till Oscar (som fyller 19, grattisgrattisgrattis <3) och fira honom. Blir mysigt såklart!

Time to go, vi hörs snart igen! Pussssohejs

A man from Argentina

Så var det det här med nyårslöften. Jag är alltid lite splittrad över dem, i och med att jag vet att jag inte kommer lyckas hålla dem. Det går första veckorna, till och med kanske första månaderna, men någonstans bryts dem alltid i ett stadie där jag tycker synd om mig själv och totalt struntar i allt vad nyårslöften heter. Så jag kanske ska försöka skriva ner några saker jag hoppas på att uppnå under året, istället för saker som jag lovar. Då kan jag jobba för att lyckas, utan att ha kraven måste och borde. Så, de här sakerna hoppas jag kunna genomföra/uppnå under 2009:

- Först och främst, och det kanske viktigaste: våga säga nej. Nej jag har inte tid, Nej jag orkar inte, Nej jag har faktiskt inte lust. Man kan inte gå med på allting bara för att göra andra glada. Någonstans måste man prioritera sig själv och det man verkligen vill, och det ska jag försöka med under 2009.

- Träna mer och gå ner något kilo. Mest för Aslans skull, för att han inte ska behöva bära runt på för mycket. Sen är ju friskis bland det roligaste jag vet, och det gör ju inte det hela sämre.

- Komma ut och tävla med Aslan, iallafall komma iväg på Kaspars träningar!

- Umgås med med vänner. Det ger mycket energi att träffa människor man tycker om.

- Ta tag i övningskörningen.

- Ordna en middag/fest/maskerad när Sissel och jag fyller 17.

- Prioritera skolan mer. Tro det eller ej, men jag pluggar nästan aldrig hemma även om det behövs. Det ska jag börja med!

- Skriva dagbok. Det är faktiskt kul att läsa i efterhand.

- Komma iväg till Spanien i sommar, tillsammans med Sissel och Joanna. Även om vi inte ska bo där hela sommaren ska vi iallafall iväg hela augusti!

- Bli en bra utbildare och sälja för över 4000/timme på jobbet.

- Våga prova en massa nya saker och prata med nytt folk.

- Försöka leva utan krav och sluta pressa mig själv hela tiden!

GOTT NYTT ÅÅÅÅR!

Nyårsafton var smått galen men riktigt kul. Sminkning och påtagning av lösögonfransar tog en mindre evighet, men efter ett tag kom Lovisa förbi och då snabbade jag lite mer. Sen begav vi oss hemförbi Sissel och sedan vidare till Rickard där det var förfest. Vi dansade bugg och skålade. Efter ett tag kom Annie med tillhörade pojkvän och två pojkar till och höjde stämningen. Sen blev det bråttom och vi begav oss i rasande tempo (läs språngmasch) ner mot hamnen för att hinna till 12-slaget. Där hittade vi massor av mer eller mindre bekanta men glada människor som vi firade in 2009 med! Träffade bland annat Joannie som var gladast av alla. Efter en tur till Almedalen joinade vi Oscar till en efterfest. Bara det att det inte var någon där när vi väl kom fram, så då gick vi till Donken istället. Det hade alla andra också gjort, var hur mycket folk där som helst. Inte alls avundsjuk på dom som jobbade faktiskt. Sen blev jag trött och det blev nog dom andra också, så vi bestämde oss för att gå hem till Sissel och natta. Somnade inte så fasligt sen, runt 3 ungefär. Så lyckad kväll!

RSS 2.0