River en vacker dröm.

Hejhejhej.
Jag lever och så. Livet rullar på som vanligt, fast blev plötsligt mycket bättre i fredags. Då fick jag nämligen träffa mitt hjärta som varit på resande fot ett par veckor. Han har varit här hela helgen och vi har bara tagit det lugnt, tittat på TV och ätit sushi. Har även hunnit med våffelkväll hos Linda och pannkaksbrunch här hemma. Myshelg med andra ord. Nu är det definitivt dags att släcka lampan, för imorgon är det skola. God natt!

Ett studentrum före tenta.

Scenario ett: Du öppnar dörren till rummet och slås av en unken lukt. Överallt står matlådor och annan gammal disk. Skrivbordet är överöst med böcker, papper, färgpännor och miniräknare. Kläder ligger slängda överallt och golvet pryds av damm och hundhår. Någonstans i rummet (soffan/sängen/vid skrivbordet) sitter studenten iklädd mjukisbyxor, raggsockor och en matfläckad gammal hoodtröja, stirrandes tomt på datorskärmen med anteckningar. Det otvättade håret är ihopsnott i en stor knut mitt på huvudet. I rummet kan man även hitta påbörjade projekt som studenten startat upp när pluggtristessen blivit för stor, till exempel påbörjade teckningar och sönderklippta kläder på väg att sys om (eller liknande beroende på studentens intresse). Den mesta tiden har istället för att gå åt till plugg gått åt till att kolla Facebook, värma matlådor eller med en ryckning på axlarna konstatera att rummet ser förjävligt ut.
 
Scenario två: Du öppnar dörren till rummet och slås av en frän lukt av rengöringsmedel. Rummet har aldrig varit så rent som nu! Alltifrån golv till väggar till möbler fullkomligt skiner. Alla kläder ligger fint ihopvikta i garderoben och skåp och lådor är prydligt organiserade. Någonstans i rummet sitter studenten, nytränad, nyduschad och fräsch som aldrig förr. Hunden är promenerad i flera timmar (gärna kammad/kloklippt också) och sover trött i soffan. Den mesta tiden har istället för att gå åt till plugg gått åt till att städa, träna, kolla på nya vårkläder på hemsidor och testa alla body lotions i hela badrumsskåpet. 
 
Just nu råder scenario ett, men snart blir det andra bullar för halv sex ska jag till Friskis för ett step-pass. Fy tusan vad glad jag kommer vara imorgon när tentan är skriven.

Lyxmiddag.

Måste bara tipsa om världens godaste (och enklaste) middag:
  • Tomater, gurka och spenatblad som bas
  • Purjolök
  • Kronärtskocka
  • Stekta champinjoner
  • Soltorkade tomater
  • (Halloomi och/eller fetaost om man vill)
  • Vegansk salami
SÅ GOTT! Bättre kombination får man leta efter. 

Troublemaker.

God kväll!
Det har varit lite dålig uppdatering här på bloggen på sistonde, men jag känner på mig att den kommer bli bättre under de närmaste dagarna. Det brukar kunna bli så i tentatider, allt är roligare än att plugga (till exempel blogga). Idag har jag i alla fall fått en del gjort, men jag är långt ifrån färdigpluggad ännu. Tur att det är några dagar kvar tills tentan går av stapeln!
 
Igårkväll var planen att plugga, men helt plötsligt befann jag mig på V-dalas dansgolv utan att riktigt veta hur det gick till. Roligt var det i alla fall, och lite kul måste man få ha även i tentatider. Urban Cone spelade, ett svenskt band bestående av några unga killar. Vi såg dem på P&L i somras också och dem är faktiskt riktigt bra! Kanske inte direkt dansmusik, men ändå. Utgången resulterade i att jag vaknade vid halv 11 idag... Har varit lite småseg hela dagen, men var på gymmet och sprang förut så nu känner jag mig lite piggare. Lagom till läggdags liksom, hej bra planering. Ska vika lite tvätt och sen släcka lampan för ikväll. Gonatt!

Träningsmål.

Nu har jag en pluggpaus och sitter och klunkar proteinshake. Klurar lite på träningsmål för året, eller i alla fall fram till sommaren. Jag vill inte sätta upp för höga mål för då vet jag hela tiden att jag inte kommer nå dem, vilket gör att jag inte ens försöker. Saker jag kommit fram till hittills är i alla fall:
  • Jobba för att få en bättre hållning, träna mer rygg osv
  • Springa fem km med en kilometertid under fem minuter och 15 sekunder per kilometer. Helst vill jag klara det på under fem minuter per kilometer men det får bli nästa mål. 
  • Springa blodomloppet (10 km) under 60 minuter. Förra året krockade loppet med vår sluttenta har jag för mig, hoppas det inte blir så i år. Lyckades i alla fall uppnå det här målet i somras så det borde inte vara något problem. 
  • Träna triceps mer, det är min värsta muskel för jag är så svag... Men jag blir ju inte direkt starkare av att inte träna den alls så det ska jag ta tag i
  • Dricka en proteinshake om dagen plus öka det "naturliga" (via mat) proteinintaget så mycket jag kan. Som vegan kan jag känna att det är svårt att få i sig protein, därför är proteinpulver ett bra alternativ tycker jag. Det jag dricker nu innehåller sojaprotein. 
  • Dra ner på alkolholintaget (mycket festande i höstas...)
  • Tänka efter innan jag äter sötsaker/chips etc. Jag vill inte bestämma att jag inte får äta vissa saker, men jag har lätt att äta saker trots att jag egentligen inte är sugen. Det är bättre att unna sig något riktigt gott sällan än att äta lite hela tiden. För att motivera mig till det måste jag tänka på att träningen faktiskt inte kommer ge något resultat om jag äter massa socker. 
  • Bli uttagen till Gladiatorerna nästa säsong, för att jag är så stark. Och då menar jag inte som utmanare utan som gladiator. Hehehhhehee. 

Comeback.

Godkväll!
Nu är jag tillbaka i Uppsala, lite tomt utan familjen men annars är det toppen. Idag har jag varit inne i stan och färgat om håret, gjorde ombre-toning igen precis som de senaste gångerna. Tidigare har jag blivit lite missnöjd med färgen i botten, som blivit för ljus. Det sa jag till frisören, vilket ledde till att jag nu är nästintill svarthårig i botten... Men det blir nog bra, det brukar blekas så snabbt så om ett par veckor är nog färgen bättre. 
 
Annars har jag börjat projekt storstädning här hemma. Den som nån gång bott med mig (läs mamma) vet att storstädning för mig betyder riva ut precis ALLT jag äger ur skåp och lådor för att sedan sortera i ha kvar-, slänga- och ge bort-högar. Hittills har jag plöjt igenom alla garderober och lådor under sängen, nu är det bara skåpen kvar. Sedan ska jag damma-dammsuga-våttorka och grovstäda badrummet, efter det är jag nöjd! Det är nog dags att fortsätta med städningen nu faktiskt. Klistrar in en liten (fjortis-ta-kort-i-spegeln och håller-armen-jättekonstigt) bild på min nya mörka hårfärg för alla intresserade. Vill även passa på att hälsa till mormor och morfar, hej hej! Ha en fin kväll!


RSS 2.0