Ett studentrum före tenta.

Scenario ett: Du öppnar dörren till rummet och slås av en unken lukt. Överallt står matlådor och annan gammal disk. Skrivbordet är överöst med böcker, papper, färgpännor och miniräknare. Kläder ligger slängda överallt och golvet pryds av damm och hundhår. Någonstans i rummet (soffan/sängen/vid skrivbordet) sitter studenten iklädd mjukisbyxor, raggsockor och en matfläckad gammal hoodtröja, stirrandes tomt på datorskärmen med anteckningar. Det otvättade håret är ihopsnott i en stor knut mitt på huvudet. I rummet kan man även hitta påbörjade projekt som studenten startat upp när pluggtristessen blivit för stor, till exempel påbörjade teckningar och sönderklippta kläder på väg att sys om (eller liknande beroende på studentens intresse). Den mesta tiden har istället för att gå åt till plugg gått åt till att kolla Facebook, värma matlådor eller med en ryckning på axlarna konstatera att rummet ser förjävligt ut.
 
Scenario två: Du öppnar dörren till rummet och slås av en frän lukt av rengöringsmedel. Rummet har aldrig varit så rent som nu! Alltifrån golv till väggar till möbler fullkomligt skiner. Alla kläder ligger fint ihopvikta i garderoben och skåp och lådor är prydligt organiserade. Någonstans i rummet sitter studenten, nytränad, nyduschad och fräsch som aldrig förr. Hunden är promenerad i flera timmar (gärna kammad/kloklippt också) och sover trött i soffan. Den mesta tiden har istället för att gå åt till plugg gått åt till att städa, träna, kolla på nya vårkläder på hemsidor och testa alla body lotions i hela badrumsskåpet. 
 
Just nu råder scenario ett, men snart blir det andra bullar för halv sex ska jag till Friskis för ett step-pass. Fy tusan vad glad jag kommer vara imorgon när tentan är skriven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0