Bussj*vlar.

Godkväll.
Jag hoppas att sjukdomen börjar ge med sig nu en gång för alla, men man vet aldrig. Vaknade med 39 graders feber, som vanligt kanske man kan säga nu efter en vecka, somnade om och gick upp några timmar senare. Julpyntade lite och åkte sedan iväg till Gottsunda för lite ärenden. Vidare till PR-skrubben på skolan där en julklapp inhandlades. Sen tänkte jag åka hem men det var inte det lättaste. Stod och väntade på bussen som var en kvart sen! Mina stackars tår frös till is. All ris i världen åt UL som inte kan få bussarna att gå i tid. Sätt in fler bussar så kommer de i alla fall oftare, eller gör vad som helst! Det är inte lätt att bli frisk när man är tvungen att stå ute i kylan och vänta på bussar som aldrig kommer.

En rolig grej var att en nästan tom buss stannade framför mig när jag stod där och väntade. Dörren öppnades och jag fann mig själv argt stirrandes på en mycket glad och oskyldig busschaufför. Precis när jag skulle börja ta ut min ilska över att alla bussar i hela Uppsala verkade köra förbi utom min buss på honom sprack hans ansikte upp i ett leende och han frågade: åka? Nä svarade jag argt. Han var nog rädd att jag inte hört honom, så han frågade en gång till med samma entusiasm: åka? NEEEEJ röt jag tillbaka. FEL BUSS! Han fortsatte le, låtsades inte om mina små utbrott och fortsatte sedan: ute kallt. Du komma in och åka i min buss, här varmt! på sin lilla knaggliga svenska. Då kunde jag inte låta bli att le. Han tittade hoppfullt på mig i några sekunder till innan han stängde dörrarna och åkte vidare. Om det nu vore så att jag bara åkte buss för att det är varmt hade jag glatt hoppas på hans buss. Men jag åker faktiskt buss för att komma någonstans också. I det fallet var det för att komma hem, och med hans buss hade jag hamnat i andra änden av stan och fått stå där och frysa istället. Men ändå, tack busschauffören för att du gjorde mitt väntade lite trevligare!
Nu ska jag och mina 38 grader se på Solsidan, och sen sova. Puss god natt!

Julmysmusik.

Jag pallrade mig iväg till skolan i alla fall och är väldigt glad att jag gjorde det! Inte alls lika mycket jobb att gå igenom en föreläsning som man har fått en genomgång på, än att gå igenom en föreläsning man missat genom att sitta och läsa i Biochemistryboken.
Sitter just nu i min säng och myser med lite julmusik. Har hittat en galet lång låtlista med julmusik på Spotify, den lär nog räcka hela julen utan att jag behöver höra samma låt två gånger tror jag! Annars har jag inte haft för mig så mycket idag. Lyckades trycka i mig två varma mackor till middag i alla fall, stolt! Har ingen aptit alls, till frukost blev det en liten macka bara och till lunch en morot. Ganska skönt i och för sig, det blir väldigt ekonomiskt att äta så lite. Tror dock inte kroppen mår så jättebra av det... Så det kanske är bäst ändå att hoppas att aptiten kommer tillbaka.
Nä nu ska jag nog studsa upp ur sängen och kanske börja städa lite. Har tänkt julpynta imorgon och då kan det ju inte vara kaos i stugan ju!

Vi + London = sant!

God morgon!
Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska skicka iväg till skolan sen eller inte... Hade lite feber när jag vaknade och hostar som en tok men vill samtidigt inte missa fler föreläsningar än vad jag redan har gjort. Har bara en idag som är 13,15-15,00. Får se hur jag gör...
En kul grej är i alla fall att Joanna och jag planerar att sticka till världens bästa stad, London, någon helg i mars eller april! Åh vad jag saknar London! Saknar även min babe Lovisa som är där och jobbar. Det finns rätt billiga biljetter hos SAS och väldigt bra flygtider, så det kommer nog bli toppen. Längtar redan...

Första advent.

Första advent idag! Hade jag orkat hade jag storstädat hela stugan, satt upp allt fint pynt jag har köpt och bakat något gott julgodis! Som jag kanske har berättat tidigare var mamma och jag på IKEA när hon var här och hälsade på. Där hade redan pyntet packats upp (om jag inte minns fel var det redan i oktober) så jag kunde inte låta bli att köpa röda fina julkulor att hänga i fönstrena, glittriga girlanger med små stjärnor och två olika sorters ljusslingor, en liten svart och en större röd med stjärnor. Jag älskar julen!
Det ska bli så mysigt när den här kursen är slut så jag kan åka hem till ön och fira med familjen! Tveksamt dock om jag kommer klara kursen, nu när jag har missat så mycket. Vet inte om jag kommer hinna ta igen det... I alla fall, jag vill busa i snön med min lilla vovve, träffa alla vänner och äta julmiddag hos mormor och morfar! Det där med julmiddagen ser jag särskilt fram emot. Då är hela familjen samlad och umgås. Sen tvingar jag alltid mig själv och min bror att se på Kalle Anka, bara för att det är så det SKA vara. Ingen jul utan Kalle ju!
Förra julafton var det nytänkande i form av en blå luva istället för en röd!

Tråkigt.

Jahaaa... Ingen Oskar Linnros idag. Förmodligen ingen Stockholm Horse Show imorgon... Däremot hög feber och ett besök till akuten som ledde till ingenting. Det går bra nu...

Sunes sommar!

Har under den senaste veckan lyckats plöja igenom stora delar av mitt filmförråd. Igårkväll började jag se Sunes sommar, och såg klart den nu på morgonen. Var inte jättelängesen jag såg den sist, men den är så himla bra så kan se den massor av gånger! Pappan, Rudolf alltså... Den roligaste karaktären på film, någonsin. Hör bara på detta (Rudolf berättar om sin basketkarriär när han var ung):
R: - Äh ni hör ju vad jag säger! Trepoängare i var enda match! Vilket kanske i och för sig inte var så konstigt i och med att jag var drygt två meter på den tiden...
Sune&Håkan: - Nä du ljuger!
R: - Nej det gör jag inte! Sen fick jag normal längd eftersom... jag fick en hiss i huvet.
Klipp med lite olika roliga scener ur filmen!

Dumma feber!

Nu har jag fått hjälp med en storhandling på apoteket av tigern, innehållandes två sorters väsktabletter, hostmedicin, halstabletter och febertermometer. Kände mig rätt pigg förut men tänkte kolla febern ändå. 38,6 visade termometern på... Typiskt. Nu känner jag mig mycket hängigare igen, så ska nog sova ett tag. Lär väl vakna vid fem och vara superpigg, men ögonen går i kors så det får ändå bli sovdags. Natti!

Insomina.

Sovpaus med thé för den stackars halsen. Ska nog flörta lite med min tiger att hämta och skjutsa mig till ett apotek senare idag. Hög lön utdelas! Måste köpa en termometer så jag vet när jag är feberfri. Vill inte knata iväg till skolan för tidigt så att jag blir sämre igen... Helgen närmar sig med stormsteg och jag hostar snart sönder... Feberfri känns det inte heller som att jag kommer bli... YES!!!
Nu: Bonde söker fru. Har lite tappat begreppet om vad som egentligen är dag och natt känner jag!

You are the music in me.

Och idag mår jag... ännu sämre! Vanliga människor satsar på att bli friskare för varje dag som går, men jag tänkte varför vara som alla andra? Så jag kör på att bli sjukare för varje dag som går! Nä men på allvar, nu börjar jag tröttna på det här. Kommer mer och mer efter i skolan för varje dag jag är hemma också. Nu ska jag kurera mig med cola och knäckemacka (det enda jag kan tänka mig att äta...), men innan dess tänkte jag bjuda er på den här snygga bilden:
Sovande kisse. Ganska skön stil tycker jag!

Finaste pållen!

Mår bara mer och mer knas ju längre dagen går, suck. Förmodligen har Tele2-strulet löst sig nu, men man ska inte ropa hej innan man är över bäcken eller hur är det man säger... Ska ringa ett sista samtal imorgon och dem lär få med en arg fröken Engdahl att göra om det är några tokigheter kvar!
Saknar att gosa med Teeeeeo!

Sjukling.

Stannade hemma idag eftersom jag fick feber i natt. Tråkigt! Har sett på The Holiday (världens bästa film nästan. Världens mysigaste film i alla fall!) och suttit i telefon med tele2 i 40 minuter. Ungefär lika länge som jag satt i telefon med dem igår alltså. Jag blir galen! De har nu gjort tusen fel av tusen möjliga och jag har bråkat med dem sen i augusti. Har det inte löst sig tills imorgon vet jag inte vad jag gör...

Förkyld, igen.

Host host... Har lyckats dra på mig någon konstig förkylning som idag mest yttrar sig som hosta. Blä! Jag vill bli frisk och pigg. Särskilt till i helgen när Joanna kommer hit!
Gardellen och jag i London för några år sedan! Saknar henne!

Jäkla TV!

Hade en jättemysig kväll med kusin igår! Det var utförsäljning av filmer på Hemmakväll, så vi köpte tre stycken för 100 kronor. Såg en som hette "Fish Tank" om jag minns rätt. Den var bra! Lite hemsk, men värd att se. Just nu väntar jag på min hyresvärd, vi ska fortsätta att fixa med min TV. Igår höll vi på med det under eftermiddagen, och det slutade med att han fick ta med en gammal TV och en digitalbox inifrån sig för att se om det är min TV det är knas med... Fick tillslut in helt okej bild men inget ljud. Nu är han och köper något rör (fråga mig inte vad han ska med det till, jag är totalt oteknisk. Förmodligen höja upp antennen tror jag...), så jag hoppas verkligen att det funkar sen. Snällt att han hjälper mig i alla fall! Önska oss lycka till!

Lugn dag.

Usch, vad trött jag är hela tiden! Vaknar på morgonen och känner mig inte ett dugg piggare än när jag somnade kvällen innan. Irriterande att gå runt och vara trött! Särskilt nu efter tentan, men det är väl förståeligt på ett sätt. Har varit så mycket spänningar i luften och alla jag känner här har delat samma nervositet eftersom jag bara umgås med folk från klassen. Så skönt att det är över nu! Bara en månad kvar till det efterlängtade jullovet...
I helgen ska jag försöka att bara vila upp mig, ska bli underbart. Eftermiddagen spenderas i sängen tillsammans med datorn och en bra film. Eftersom jag inte har någon soffa blir det alltid att jag sitter i sängen när jag kollar film eller läser. Det gör en ju inte direkt piggare... Imorgon kommer troligtvis kusin Annie hit! Hon är i Stockholm just nu och tänkte då passa på att hälsa på mig! Låter som en mycket bra idé tycker jag. Ska försöka handla lite eftersom jag inte gjort det på två veckor och städa stugan lite också. Tvätta behövs med. Att både hinna med studier och hushållet är inte lätt det inte...
Ungefär såhär ser jag ut just nu, minus godispåsen. Och tyvärr med en aningens vitare hudton med...

WIIIHOOO

TENTAN KLARAD!!!! YEEEES!

Tankar om tenta.

Okej, muntlig tenta imorn alltså. Känns bra, jag kan det här. Jag har pluggat cirka 10 h/dag den senaste veckan så det kommer gå som på räls. Vem skulle klara det om inte jag? Jag är ju grym, kan allt baklänges i sömnen!
(Så hade jag kunnat tänka. Istället går tankegångarna ungefär: snälla någon kom och rädda mig jag kan ingenting trots att jag har läst allt fyratusen gånger jag kommer aldrig klara det här jag är sämst i hela klassen på allt garanterat lärarna kommer sucka när dem hör mig prata och det lilla som jag kan kommer jag glömma bort direkt när jag kommer innanför dörren i tentamensrummet imorgon. Jag kommer börja störtböla om jag inte klarar det här. Nu ska jag gå och lägga mig för måste upp jättetidigt imorgon. Inbillar mig att jag kommer kunna sova, men det kommer inte hända. Hjälp.)

Bombay dreams.


Nattsurr.

Nä men alltså om man skulle sova lite kanske? Har vänt på dygnet totalt... Jag som lätt brukar kunna slockna vid tiotiden kan nuförtiden aldrig sova. Tentaångesten tar över mitt liv! Pust. Tur att torsdagen med muntlig tenta snart är över. Jag förbereder mig för det värsta och ser det som en bonus om jag skulle klara någon av delarna inom tentan. God natt.

Sex and the city

Tack och lov för att jag äntligen är människa igen! Efter en god och näringsrik frukost lyckades jag framåt fyrasnåret masa mig upp ur sängen och plugga lite. Nu har jag nästan gjort klart sammanfattningar på alla "delkursmål", känner mig stolt över mig själv.
Resten av dagen har jag spenderat med mina kära vänner Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda. För er som inte har sett det (hur är det möjligt? ni  har missat något) är det Sex and the city jag pratar om. Jag har alltid funderat på vem av tjejerna jag kan identifiera mig mest med, och efter idag har jag kommit fram till att det är Carrie! Hon är precis som jag, lättirriterad med ett behov av bekräftelse. Sen har hon såklart många bra drag med, men det är just de där grejerna som jag identifierar mig med. Och den där Mr Big påminner mig starkt om någon han med...

Återbjudning

Idag stämmer uttrycket "må som man förtjänar" in ganska bra. Jag har nämligen inte gått upp ännu... Mer än att för att göra frukost för en halvtimme sedan. Gårdagskvällen var bra, något galen och jag tror knappt att det finns en enda person där som kan återge hela kvällen utan minnesluckor... Herregud, har aldrig varit med om liknande. Såhär såg jag och min tiger ut:
Temat var alltså orient. Jag var indier, om någon inte ser det på bilden ovanför. Vi åt falafel (fast någon dränkte min mat i curry så jag åt inget, tror jag...), dansade till Tarkans pusslåt och "vilse i  skogen" av Markoolio. Treorna hade ju kommit på ett mottema, och kom som orienterare! Tack för en bra kväll!

Pluggdag.

Jag gillar IKEA. IKEA är ett av de få ställen som förstår oss studenter. Amanda och jag drack tre koppar kaffe/te var och åt varsinn kaka. Detta gick på... 4 kronor! Helt fantastiskt. Vi köpte även två chokladkakor och sex delicatobollar (nej, vi åt inte upp allt. Nästan inte i alla fall...) för 22 kronor. Vi satt parkerade i deras restaurang i fem timmar och pluggade efter en snabb sväng inne i själva varuhuset. IKEA in my ♥
Nu: SATC! Puss!

Ruinerad.

Nu har jag gjort två DYRA inköp på två dagar. Det första är en ny iPod, eftersom den jag har nu gör att hörlurarna börjar glappa efter ett tag. Jag har fått köpa nya lurar en gång i månaden sen i somras, så jag tänkte att jag nog kommer tjäna på att köpa en ny iPod istället. 1149:- gick den på, inte så farligt ändå. Hoppas den kommer imorgon!
Det andra är ett bidrag till "operation rädda håret". Mitt hår går nämligen inte att borsta ut. Det är nästintill omöjligt. Och om man väl lyckas ser det likadant ut efter några timmar. Helt hopplöst, och det känns som att jag kommer vara hårlös lagom till sommaren eftersom så mycket lossnar när jag försöker reda ut det. Alltså, jag investerade i schampoo, balsam och hårinpackning från Redken, 737:- gick det på. Hellre dyrt än hårlöst tänkte jag, och jag vet ju att Redkens schampoo "Blonde Glam" brukar göra underverk med håret. Denna gång köpte jag dock "extreme" som skulle vara för skadat hår med massa lipider och andra grajjar som skulle reparera och jag vet inte vad. Många fina ord stor det i alla fall!

Julklappar.

Imorgon ska Amanda och jag parkera oss i IKEAs restaurang med godis, fika och skolböcker. Vad effektiva vi ska vara!!! (Jag vet att vi bara kommer sitta och spela spel på hennes telefon och skratta åt en massa konstiga saker som vanligt, men man kan ju alltid ha en plan att plugga så kanske man får något gjort...). Vi ska även kolla om vi hittar några julklappar, eller köpa delar till grejer som vi ska fixa själva och ge bort. Är man fattig student får man helt enkelt göra egna julklappar! Hur man nu ska ha tid med det är en annan fråga...

Fredrik Snortare och Cecilia Synd

Idag har jag:
- vaknat och kollat på "Våra vänners liv" på SVT play. Bra program, kolla in det!
- varit ute och gått med Victorias grannes hundar tillsammans med Victoria.
- åkt in till stan för att handla mat, köpa jacka och kolla på iPod. Kom hem med nya underkläder och tre kassar mat med handtag som var på bristningsgränsen. Det var ett under att jag kom hela vägen hem utan att handtagen gick sönder!
- tvättat
- bakat bröd
- lagat en god paj som ska bli matlådor
- skrivit sammanfattning på 5 av de 27 målen för tema ett på kursen jag läser nu. Målet för idag var att skriva på fyra, så jag är nöjd. Muntan nästa torsdag närmar sig med stormsteg, men det ska nog gå bra. Hoppas jag.
- lyssnat sönder "Fredrik Snortare och Cecilia Synd" med Petter. Fyndig låt!

Nudlar.

Tänkte bara rapportera om att ICAs snabbnudlar är äckliga. Riktigt äckliga. Jag som annars brukar gilla snabbnudlar och äter det för att jag tycker det är gott (och inte bara för att det går snabbt) kunde knappt få i mig dem. Just nu leder de som finns på Willys, dem är riktigt goda! Kör alltid med kycklingsmak (jag är ju inte helvegetarian utan äter kyckling och fick) för jag tycker de flesta andra smakar konstigt. Måste åka till Willys och shoppa så jag har ett litet lager!

Petter - Längesen.

Hjärtan som slår
vi står där vi stod
Minns det som igår, första gången du log
Som om jag snubblade pladask på marken och bara dog

Varje gång är som den första gång vi sågs
även om det är över nu
Allting har förändrats
men du finns kvar
Allt var svävande, men nu så ser jag klart

Blev hjälplöst förälskad
Obeskrivligt tagen
Som om jag låg ner på marken och blev slagen
Betraktade ditt hår när det fångades av vinden
Som att svimma på en bergstopp utav svindeln
Sen den stunden satt jag fast i ett nät, förtrollad bunden
Tappa hjärtat i knät
Kunde inte tänka logiskt eller sunt
Och för varje sekund du inte fanns där blev det tungt

Nu är det mitt tåg och dags för avgång
Stiga på, aldrig tveka en minut
För allt som flyger upp måste landa tillslut
Kan inte titta tillbaks, trots att min vilja är stark
Vi vandrar iväg utan att vidröra mark

Snöstorm.

Nu är jag i Uppsala och det är riktig snöstorm! Tog det dumma beslutet att dra ner elementen innan jag åkte till Gotland, och det fick jag ångra bittert i nättras. Det var iskallt, och det blev inte varmt fastän jag drog upp elementen på högsta värmen! Sov med duntäcke, två tjocka filtar, två par byxor, två par raggsockor, två tjocktröjar och halsduk och låg ändå och skakade. Sov med andra ord kasst, och det märks idag. Har varit hängig och seg och har haft lite influensakänningar nästan. Är ledig imorgon och ska vila då.
Det hela blev inte bättre av att jag läste fel i busstidtabellen och fick stå och vänta på bussen i 30 minuter i ovädret! Trodde att den skulle gå 15.30, men det var visst inte förrän 15.45. Den kom sidådär runt fyra. Härligt. Sen fastnade den i en uppförsbacke och det slutade med att jag fick gå den sista kilometern hem. Ja, det är synd om mig. Nu ska jag trösta mig med SATC. Natti natti!

Gotland.

Hemma på ön nu, därav dålig uppdatering. Var ute och red på finaste Teo igår, så mysigt! Var även och spelade bowling, som är kass på. Jag gillar inte att göra saker som jag är dålig på. Inledde med en strike och kände mig hoppfull, men efter ha missat fyra gånger i rad blev jag arg och tyckte att det var färdigbowlat. Morr.
Idag ska jag ut på stan med mamma tror jag. Och träffa Elin ska jag också göra! Och åka hem till pappa. Funderar på att träffa Anton också. Och så ska jag umgås med min bror och se på film med honom. Vore skönt att hinna med lite plugg med. Pust, hur ska jag få den här dagen att gå ihop? Jag vill göra allt!
Teo och jag i våras på tävling!

Varning för studentjävel.

Ikväll har jag storstädat stugan. Väntar just nu på sista tvättmaskinen, och sen är jag klar! Så skönt! Det var välbehövligt, fick skämmas i förmiddags när Amanda var här och hälsade på... Har även kollat upp tåg, pendel och båttider inför imorgon när jag åker till ön igen! Planerar eventuellt in en resa till i november, vi får se hur det blir.

I skolan hade vi en föreläsning om cancer, vilket fick mig att bli lite illa till mods. Jag är rent utsagt livrädd för den sjukdomen. Tillväxten kan gå så snabbt att det är för sent att göra något när man upptäcker tumören. När föreläsaren visade en bild på lungor fulla med metastaser gick luften ur mig. Fy fan, säger jag. Cancer är min värsta mardröm.

Maroon 5 - She will be loved

I drove for miles and miles
and wound up at your door
I've had you so many times
but somehow I want more

It's not always rainbows and butterflies
it's compromise that moves us along
My heart's full and my door's always open
you can come anytime you want

Bröderna Lejonhjärta

Mitt internet gillar tydligen att det blivit november (snart jul!!!!). Märkte imorse att det kommit igång, gissa vem som blev lycklig!

Helgen har varit toppen, mamma har varit här (och är här fortfarande) så vi har varit på stan, ätit god mat och åkt Sagotåget på Junibacken. Höll på att börja gråta när vi åkte över Nangijala, har alltid tyckt om Bröderna Lejonhjärta, den är så fin men så hemsk! Måste se filmen, det var år och dar sen sist.

Det enda dumma med helgen är att jag inte har öppnat mina skolböcker alls... Så jag har lite att ta igen nu man man säer så. Förresten, jag kommer till Gotland i helgen! Känner du att vi borde ses är det bara att du hör av dig.


RSS 2.0