Confessions of a shopaholic

Idag råkade jag shoppa lite. Eller, ganska mycket. Ett par nya träningsbyxor och två nya t-shirts, också till träning. Jag intalar mig själv att jag faktiskt behöver dem, jag som tränar så mycket. Det gör jag ju faktiskt! Jag var värd nya kläder... Punkt slut. (Försöka övertala sig själv om det kan man ju iallafall...)

Fröken förvirrad

Jag håller nog fasen på att spåra ur. Eller iallafall mina tankar. Här är exempel på lite av allt knasigt jag har tänkt den här helgen:

- Igår stod jag i duschen och funderade på vad jag skulle göra under tiden som är mellan skolan och aerobicsen. Skulle jag åka hem eller inte? Den handlade om cirka två timmar som jag skulle spendera. Då kommer jag på den lysande idén att åka och gymma efter skolan och sticka direkt till Friskis! Bara det att... Jag har aerobics på måndagar = en timme body combat och en timme vanlig friskisgympa. Efter det gymma och sen dra till Friskis. Hejja, träning mellan ett och sju... Supermänniskan Karolina, here I am!
- Jag råkade gå förbi Jacob som stod och pratade med någon på Friskis. Ååååh, Jacob! Iallafall, råkade höra att han jobbar på akuten. Den första tanken som dök upp i huvudet var: vad ska jag göra för att lyckas hamna på akuten? Bryta benet på mig själv? Matförgifta mig själv? Den andra tanken som dök upp var: Karolina, du är sjuk i huvudet.
- Idag såg vi en film om viltolyckor på Trafikkunskapen. När jag sedan helt fredligt cyklar hem uppför Furulundsgatan springer en katt över vägen en bit framför mig. HJÄÄÄLP, EN ÄLG! är min första reaktion och min andra är att tvärnita. Snurrpanna kan man ju säga att jag är...

Big girl

Idag fyller min baby 18 år. GRATTIS LOVISA!!!!!! <3

Baby, I'm a fool who thinks it's cool to fall in love

Helg! Underbart skönt känns det! Dagen har varit lugn och skön, var ute och körde förut och det gick fint. Är riktigt sugen på körkort nu, men jag har ju ett halvår kvar, minst... Jag vill nununu!

IIIH!

Nu är jag lycklig! Mitt liv börjar ordna upp sig, så jäkla skönt att det snart är helg! Imorgon har vi bara två lektioner och en jättehåla = perfekt för mig som måste plugga fysik. Eventuellt blir det en liten fika med mina fina vänner också. Kanske en åktur med my darling Anton, som tagit körkort och fyller år idag. GRATTIIIIS <3<3<3<3<3<3! Plus att mamma kommer hem, tjoho! Ska typ inte göra någonting i helgen, helt underbart. Fika hos Lovisa och träning blir det iallafall. Lovisa, som jag för övrigt ska till Stockholm med på höstlovet. Bara glida runt typ, fika och äta gott, gå på Naturhistoriska och kanske gå i lite affärer. Jag längtar! Ikväll är jag glaaaad!

We used to talk about girls who play guitars

MAMMA ÄR HEMMAAA! Eller inte hemma här men iallafall hemma på sjukhuset här på Gotland. Jag ska försöka hinna med att åka och hälsa på henne i eftermiddag efter föreläsningen vi ska på vid två. Yes liksom, jag mår redan illa och har ont i magen för att jag har så mycket att göra. Hur fasen ska jag kunna jobba imorgon? Kommer typ svimma av magkatarr eller något... Om det fanns något jag skulle vilja trolla bort är i världen så skulle det vara magont.
Vi har lite sovmorgon idag men jag gick upp tidigare för att hinna med att dammsuga lite och plocka ihop alla nytvättade ridgrejer som hänger överallt i huset. Så sitter jag här liksom. Dags för lite action!

Dikt

Ta er tid att läsa detta, det är den här dikten värd.
"If I where able to live my life anew
In the next I would try to commit more errors
I would not try to be so perfect, I would relax more
I would be more foolish than I've been
In fact, I would take a few things seriously
I would be less hygenic
I would run more risks
take more vacations,
comtemplate more sunsets,
climb more mountains,
swin more rivers
I would go to more places where I've never been
I would eat more ice creams and fewer beans
I would have more real problems and less imaginary ones
I was one of those people that lived sensibly
and prolifically each minute of his life
Of course I had moments of happiness
If I could go back I would try
to have only good moments
Because if you didn't know, of that is life made
Only of moments
Don't loose the now
I was one of those that never went anywhere without a thermometer
a hot water bottle
an umbrella and a parachute
If I could live again
I would travel lighter
If I could live again
I would begin to walk barefoot from the beginning of spring
and I would continue barefoot until autumn ends
I would take more cart rides
comtemplate more dawns
and play with more children
If I had another life ahead of me"
By Jorge Luis Borges

Hej och hå.

Godkväll på er.
Jag struntade faktiskt i aerobicsen nu på kvällen. Träningen i två timmar i skolan får fasen räcka... Har rensat lite bland alla mina ridgrejer som kommit hit och numera tar upp hela vårt förråd. Jag har nog saker nog att det räcker till ett helt stall, plus ryttare. Herrejisses, vill inte tänkte på hur många tusenlappar jag har lagt ut på dem där djuren. Men det är det värt!
Jag börjar förresten bli nervös inför den dagen jag ska utbildas i kök... Hu! Det värsta jag vet är liksom att vara nybörjade på något. Man är dålig, osäker och gör massor av fel. Jag klarar liksom inte av att göra fel. Jag vill göra rätträtträtt, hela tiden. Det ska liksom inte finnas något att klaga på, allt ska vara perfekt. Jaja, det kommer nog bli bra, Cisse kommer få stå ut med mina 400 frågor om allting, hehe.
Ikväll är det Svenska Hollywood-fruar på TV! Nya favoritprogrammet tror jag bestämt. Helt sjukt, förstår inte hur människor kan leva som dem... Se det! Klockan nio på trean tror jag det är. Kvalitet!

Tjolahoppppp ♥

Det blåser osunda vindar

Vilken jävla skithelg alltså. Att göra-listan är 100 meter lång och jag har inte ens lyckats pricka av hälften. Har jobbat båda dagarna vilket är kul i sig, men när man känner att man inte är på topp själv så är inget roligt. Lyckades till på köpet komma försent idag, min dumma väckarklocka bestämde sig för att börja gå efter så jag vaknade en halvtimma före jag började, och upptäckte det inte förrän tio i nio, fem minuter efter jag skulle ha stämplat in. Jag grämer mig inte så mycket över det, det har aldrig hänt förut och måste ändå hända alla någon gång, men det är så typiskt att det ska vara just den här helgen. Just nu vill jag bara ha ett lov, ett långt lov, och slippa allt vad läxor och skola heter. Tänk att bara kunna fokusera på att träna, träffa vänner och göra sånt man vill. Ge mig det livet, tack.

"jag glider ifrån allt
var var jag en gång?
jag förlorar mitt fokus
vad drömde jag om?

jag ser mig i spegeln
det är en dålig dag
är det henne jag känner?
är det hon som är jag?"

I don't feel like dancing

Godkväll!
Denna helg är verkligen fullspäckad för mig. Har jobbat idag, 8.45-1500. Fick då reda på att jag ska få lära mig kök i oktober, jättekul! Har sett fram emot det länge. När jag slutade var jag och simmade, fick räcka med 1 km idag för jag har inte simmat på så länge. Efter det bar det av direkt till affären för att handla lite kvällsmat, och nu har jag lagat den och ätit upp den med. Mammas stackars blommor har fått lite vatten också, dom var så ledsna ute i trädgården. Det är hårt att hålla igång hushållet själv! Jag saknar min familj och vill att dom ska komma hem nu. Ingo är nog tillbaka på ön imorgon, och mamma kommer nog ifrån Karolinska någon gång i början av veckan.
Nu ska jag ta moppen ut till Sion och städa bland mina ridgrejer! Puss på er!

Whisper

Det är nog bara så att Matte E inte är riktigt nyttigt för mänskligheten.

Hej hej hemskt mycket hej.

Tjolahopp!
Jag hoppas allt är bra med er, för det är det iallafall med mig! Förutom att jag är lite trött, det blev ganska sent inatt... Var hemma hos min lilla Anton och kollade på The Ring och snackade. Trevligt trevligt, jag som inte tycker om att bo själv flyttar hem till andra när mams ochh Ingo är borta, haha.
Annars har dagen varit händelselös, drev runt lite på stan med Vics efter skolan för att ragga presenter till två gullungar som snart fyller 18! 24 och 26 tror jag att det är, om jag inte är helt ute och cyklar... Det där med datum alltså. Ni ska aldrig ta det personligt om jag har dålig koll på när ni fyller år. Jag vet fasen knappt vilket datum jag själv fyller år och min familj har jag också dålig koll på. Skärpning Karolina!
Time to watch Andra Avenyn på webben, missade det igår. Puss!

Blow away

Nu har jag mått illa sen frukost och inte varit hungrig alls. Skulle inte tro att jag är sjuk, kanske bara beror på stress. Även om jag inte tycker jag stressar så mycket så gör jag nog det... Det kan bli för mycket, även av det som är roligt.

Nu har mamma åkt också... Jag skjutsade henne till båten förut, det gick ganska fint faktiskt. Det är så tråkigt att hon är borta, men det är ändå skönt att hon äntligen ska få det gjort så hon kan komma hem igen. Då får vi verkligen hoppas att det är slut på sjukhus ett lååångt tag framöver. Det har varit för mycket av sådant de senaste året...
Idag har jag varit pysslig och minskat ner högen av kläder som ska sys om/upp/lagas. Pyamasens knappar sitter där de ska igen, kjolen jag köpte på Second Hand i förra veckan är uppsydd, byxorna från Monki är inte längre för långa eller för vida i benen och lillebrors halsduk är finally färdigstickad. Sydde även ett superfint klänningsliv av det jag klippte av från kjolen plus tyg från en gammal tröja jag hittade i garderoben. Nu ska det bara på en fin kjol med så är det klart. Klippte till ett nytt liv till Joannas klänning också, har redan sytt en men misstänker att den är för stor så jag slänger ihop en till. Det går ju så fort så det är lika bra det! Hon kommer hem från storstaden i helgen, ska bli härligt att träffa henne igen! Var ju nästan en månad sen nu... Tiden går fort! Hon är saknad iallafall, vår lilla arkitekt.
Imorgon blir det träning i närmare fyra timmar igen, härligt! Här ska kommas i form, hehe... Nu ska jag gå upp och gosa ner mig i sängen. Puss och god natt!

Hihi

Sissel drömde att hon fick pris på Donken, för "bästa tacklåde-tömmare" (papperskorgar). Och jag kan inte sluta skratta åt detta.

Kärt återseende. Iallafall från mitt håll.

Åh, Frida är verkligen bäst i världen. Kom på hur mycket jag saknat hennes pass när jag var på aerobics idag. Hon är en liten supermänniska, har precis fått barn men kommer tillbaka och är lika snygg som vanligt. Jag ska bli som henne när jag blir stor. Så det så!

Jobbe.

Lite Barcelona skulle inte sitta helt fel nu.
(ska jag göra en sån tatuering?)

Friday

Idag fick jag världens magkatarr på jobbet, hu. Har nog aldrig varit så illa förut, kunde tillslut varken prata eller stå och fick gå hem. Fastnade i omklädningsrummet i typ 30 min, kunde inte röra mig... Jag hatar att jag jämt jämt jämt får det, så himla dumt! Blä.
Dags att sluta tycka synd om sig själv och kolla lite på idol. Puss!


YES

Tänkte bara rapportera att JA, det var jag som stod still i en liten evighet i svängen Allégatan mot Södervärn. Försök själva starta på trean så får ni se hur lätt det är... Det är mitt stora problem, när jag ska lägga i trean tar jag ettan och tvärtom! Vet inte riktigt hur jag lyckas. Tränatränaträna!

Kööööre

Åh, jag älskar att köra bil! Bra går det också tycker jag, körde själv till Friskis idag (fast Ingo satt bredvid såklart!) och det gick hur fint som helst. Var mest högersvängar iofs, men de vänstersvängar som var gick super. Hoppas verkligen på att kunna ta det där körkortet när jag fyller ungefär, och som det känns nu så kommer det nog funka. Blir bra att ha det sen när jag börjar jobba natt på Donken också, så mammi slipper hämta mig vid fyra på morgonen. Teorin ska vara jobbig har jag hört, men jag som har lätt att lära och memorera saker tror nog att det blir okej. Vi tittade lite på vägmärken i måndags på teorin i skolan och det känns som att de flesta fastnade direkt. Har ju verkligen en stor fördel i och med att jag har kört moppe! Då ger det sig liksom av sig själv vem som har företräde och allt sånt där.
Nu ska jag plocka iordning på alla mina grejer som ligger i hela huset, duscha och sen fika med mamma och kolla på Idol vid nio! Puss på er!

Jag säger bara en sak...

Träningsvärk! Fy fasen vad ont jag har. Det var verkligen en rivstart på träningskarriären den här hösten... Men jag ska inte säga något,  jag gillare!
Och nu börjar Andra Avenyn igen, det gillar jag det med. Världens töntigaste serie, jag gillar töntigt! Puss på er, vi hörs!

PERSONALFEST!

Ja, igår var det alltså världens bästa kväll, typ. Vi började hemma hos Freja där alla små barnen under 18 samlades för att gå hem till Adde där den stora förfesten var. Väl hos Adde spelades det Guitar Hero och skrattades en massor. Sen sprang vi neråt Olearys i våra klackar, ajaj säger jag bara. Vi klarade oss iallafall utan några större skador! Där nere fick vi välkomstdrink och sen åt vi god tacobuffé. Synd att quesadillasen tog slut bara, de som var godast...
Sedan blev det prisutdelning, grattis till alla som fick pris! Jag är fortfarande helt chockad och jätteglad, jag fick årets serviceörn och så blev jag framröstad till årets Teamarbetare. Det trodde jag verkligen inte, lyssnade knappt på motiveringen och så hörde jag bara hur de ropade KAAAROLINA! Åh, det var häftigt.
Sen dansade vi, sjöng karaoke och bara flamsade runt. Jag tror nog att jag har världens bästa kollegor, de är så fina hela bunten. Framåt två skulle vi på efterfest hemma hos Hugo, vilket blev ett stort projekt då det var ett antal för fulla personer som skulle förflytta sig från Strandgatan till Hemmakväll. Det hela resulterade i att vi fastnade på Östertorg, vi kom visst aldrig därifrån. Tillslut tröttnade jag och ville gå hem, och så fick jag sällskap av bästa Elin som också kom på att hon nog ville gå hem.
Det var mindre trevligt att gå upp vid 7 imorse, men vafan, det var värt det! Puss på er McDonald'sfamiljen, I LOVE YOU!

Life is a highway

...och ja, fullt ös medvetslös kan man ju säga att det blev. Och lite därtill. Idag är det som det är. En vild kväll, tre timmars sömn och tre timmars träning (aerobics, body combat och springgrejer/styrka) är verkligen en skitbra kombination. Try it!
Återkommer om den underbara kvällen igår lite senare. Puss!

Is there a chance you might change your mind?

Åh, ikväll. Jag vill ha ikvääääääll. Men frågan står kvar, är det för kallt med bara ben eller inte?

Myskväll.

Ben & Jerry's & fotmassage. Ibland är livet bra!

Rolig helg

Hejje!
Detta får bli en lite snabb uppdatering, för min lilla dator dör snart! Men med fröken Engdahl är det iallafalll fint, hon har fått vara på aerobics och skuttat av sig all överenergi, så hon är riktigt lycklig. Har även fyndat på Second Hand, en väska/portfölj för 30 kronor, en svart klänning med paljetter för 20 och en kort skinnkjol för 45. Jag är en riktig fyndare jag! Har nog bestämt hur jag ska se ut på söndag också, på festen. Jag vet att jag är löjlig, men det är väääldigt viktigt för mig. Saken blir ju inte lättare av att det hänger 20 festklänningar i garderoben som bara skriker "TA MIIIIG!". Lägg sedan till 10 par klackar så förstår ni vad jag menar. Den enda frågan är nu; bara ben eller inte? Är det för kallt?
Min relation till klackskor börjar förresten bli väldigt tragisk. Jag skäms nästan om jag går runt i klackar under 10 centimeter... De känns så låga, fast de inte är det. Konstigt, eller hur? Men jag blir ju ganska lång med sånna över 10, nästan 180 centimeter och det kan jag ju inte gå runt och vara varje dag. Men imorgon blir det nog mina bruna Spanienskor iallafall, dom har 12centimetersklackar så dom är okej. Plus att dom är sköna att gå i!

Nu är batteriet fasligt nära botten så nu får jag nog avrunda. Puss!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

Hjärtattack. Jag borstade tänderna i lugn och ro, då en jättemonsterspindel plötsligt kryper fram framför mina fötter. Som jag skrek. Jag skakar fortfarande. Jisses, jag måste verkligen komma över min spindelrädsla...

Hjärter Dams sista sång

Jag ska cykla till skolan om en halvtimme och regnet fullkomligt öser ner. Grrreat. 

En jobbig dag.

Tjingeling.
Idag har varit en jobbig dag. Dubbla fysiklektioner, vilket aldrig är kul. Tur att vi har Peter iallafall, hans personlighet och konstanta entusiasm får en på lite bättre humör. Sen är jag fortfarande sjuk, och det verkar visst inte vilja gå över. Har befunnit mig i en liten bubbla hela dagen känns det som. Febern har jag inte vågat kolla, för om jag gör det kommer den med största sannolikhet vara för hög och då måste jag vara hemma och sitta och glo in i väggen. Jag vill bli frisk, och träna. Buhu. Har jobbat på eftermiddagen, det var roligt. Puss på alla där, ni gjorde min dag. 

Och förresten, förlåt  till alla jag har snäst åt eller tittat argt på idag. Det har verkligen inte varit min dag och ni har inte förtjänat det. (I de flesta fallen iallafall..)


"I was in your arms, thinking I belonged there" 

RSS 2.0