Studiedagar är det bästa som finns

Eller om det nu är PLUT-dagar det heter. Har iallafall spenderat dagen minst sagt städandes. Det här huset har nog aldrig varit så rent som nu. Tog en ridtur tillsammans med Joanna i förmiddags, jättehärligt väder var det! Bara för att jag klagade på det dåliga igår... Har varit ute och gått en långpromenad också, samt fixat klart mina sommarjobbspapper helt. Nu ska det köpas frimärken och skickas/lämnas ut. Sen är det bara att vänta och hoppas!

Vad är det här för väder?

Det bara regnar och regnar, jag blir så trött. Ridningen mister liksom en stor del av sin charm när det bara öser ner...

Dagen fram tills vi skulle äta var så gott som perfekt. Lyckades pricka in ett uppehåll att cykla till skolan i och väl där hade vi en slapp svenska-lektion. Efter det såg vi Rainman i en timme på engelskan. Idrotten som kom efter gick också bra. Spökboll och lite andra lekar, sånt är alltid roligt. I matsalen däremot hände något mindre roligt. Fick snedskär med klacken på det blöta golvet och vips så ligger jag där i en hög tillsammans med soppa och mjölk. Okej, så farligt var det inte, matsalen var nästintill tom och  nästan alla de som var där går i min klass, men ändå. Jahj, jag fick inte allt över mig iallafall, men golvet fick sig en dusch. Det var bara upp igen som gällde, med ett stort leende på läpparna för att släta över det hela. Sånt händer. Så ett tips på födelsedagspresent till mig är halkskydd eller någon form av broddar till klackskor, det går väl att fixa hörni?

Det är ingen idé...

...att lita på mina datum i dn här bloggen har jag märkt, så jag får helt enkelt börja hitta på andra rubriker!

Nu är jag hemkommen från Göteborg iallafall, har haft en jätterolig tid med mycket firande. Här kommer en liten sammanfattning av veckan:

tis: Åkte båten till Oskarshamn på kvällen, det gungade ganska mycket, men alla hade tagit tablett, så det gick bra. Martin hade lite feber och somnade efter ett tag. När vi kommit fram övernattade vi i Oskarshamn, på Maggans resande rum.

ons: Vaknade halv fem av mig själv och kunde inte somna om, jippi... Vår cirka 33 mil långa resa började klockan 8.00. Rastade med fika på a6 i Jönköping och kilade in en snabb sväng på Hööks i Borås. Väl framme i början av eftermiddagen blev det middag hos farmor och farfar. Mysigt! Har inte träffat dem sedan i somras. Sedan bar det av hem till kusinerna där vi skulle bo.

tors: En lugn dag. Förmiddagen minns jag inte ens, eftermiddagen tillbringades i Lerum centrum med faster. Shoppade på tag 3 betala för 1-rea, blev en vit kofta, en brun tunika i glansigt material och en grå tunika med två silverränder.

fre: Farfars 90-årsdag! Gick hem till honom och farmor på förmiddagen för att fira. Blev semla och kaffe samt lite paketöppnande. Efter det bar det av till Näs för lunch på ett nybyggt ursnyggt hotell. Cous-cous (stavning på det?) med tomatsås och kronärtskocka stod på menyn, mums. Chokladbit till efterrätt. Resten av dagen tillbringade jag tillsammans med kusin Stina på Allum köpcentrum. Inhandlade en grå tjock-tröja, ett par grå jeans och en svart vårjacka som jag fullkomligt avgudar. Sedan handlade vi och begav oss hem till kusin Annie för tacos-ätning och TV-tittande. Stina började bli sjuk och jag var trött, så vid 10 nångång tog vi bilen hem till Lerum igen.

lör: Mer firande! Under natten hade Anton blivit sjuk och Stina var fortfarande krasslig, så det var sjukstuga hela förmiddagen. Dock vågade sig farfar, farmor, Birgit och Kurt sig dit, och tillsammans åt vi en jättegod laxrätt med fruktsallad till efterrätt. Senare på dagen blev det bulle och tårta, gott! På kvällen tog Stina och jag en promenad runt i Lerum.

sön: Dags att åka hem. Anton var fortfarande sjuk, 39 graders feber hade den stackaren. På förmiddagen blev det promenad med farfar och farmor för att sedan gå med dem hem och äta lunch. Sedan hade vi den 33 mil långa resan framför oss igen. Anton fick ta tablett och stod ut med att sitta i bilen i flera timmar trots febern. Båtresan var lika vinglig som på vägen dit, men Martin och jag kollade På andra sidan häcken på pappas bärbara 7-tums dvd-spelare som han inhandlat resan till ära, så vi stod ut. När båten lagt till i land hämtade vi upp Maud och begav oss hem direkt. Skönt att sova den natten må ni tro!

Hann även se många filmer under dagarna. Finding Neverland, Evan den allsmäktige, Ondskan, Populärmusik från Vittula och Flickan med pärlörhänge är några av dem. Kan rekommendera de två första starkt!

Det här blev nog mitt längsta inlägg hittills! Nu ska jag förhoppningsvis träna lite, sen käka lunch och börja med mina pulsvärmare som jag ska sticka. Ikväll blir det ridlektion, hppas jag iallafall, och innan dess ska jag förhoppningsvis hinna plugga lite också. Ciao!

21/1

Nu gott folk, beger jag mig till Göteborg och kommer hem på söndag natt. Får väl se om det blir något snabb-inlägg när jag är där kanske, känner jag pappa rätt så har man med sin sin Ferarri. (Som han kallar den, en ferarri-dator helt enkelt.) Nu ska jag göra pastasallad och packa klart. Adios amigos!


20/2

Såhär såg min att göra-lista ut idag:
- Putsa upp mina stövlar
- Ut och springa
- Cykla till stallet och rida
- Städa rummet
- Plocka ihop min tvätt
- Sätta in alla mina papper från förra terminen i en pärm
- Skriva en jobbansökan, + ge mamma några papper som jag ska skicka med, så att hon kan kopiera dem
- Packa till Gbg
- Skriva en argumenterande uppsatts
- Kamma Sippan
- Plugga spanska, engelska, religion och konsthistoria
- Städa garderoben
- Sy upp en kjol, laga ett par leggins och fixa en knapp på en tunika
- Ladda kameran + iPoden

Jag har faktiskt lyckats göra allt utom att skriva på mitt konsthistoria-arbete, men det ska ju inte vara inlämnat för än i vecka 8, så det är lugnt. Nu är jag jättetrött och känner mig som att jag är på väg att bli sjuk, vilket jag inte får bli. Jag vill ju inte missa Göteborg!


Igår var iallafall Odil här och det var mys. Vi fixade varandras hår, fotade och babblade i timmar, välbehövligt. Nu ska jag kolla lite på senaste Harry Potter-filmen och vila vila vila. Pusshej.

19/1

JIPPIIII! :D Fick nyss ett samtal av pappa... Vi ska till Mallorca i oktober! Om det finns plats på planet vill säga... Vi är ju sju stycken, och det fanns nio platser kvar... Pappa skulle ringa och boka med en gång, så jag hoppas hoppas hoppas att platserna fortfarande finns kvar! Det skulle vara så roligt, jag har ju varken flygit eller varit långt utomlands förut! Alcudia hette stället, jag har kollat in hemsidan för hotellet och det verkade fint. Det var ett lägenhetshotell med flera pooler och ngn barnklubb åt alla småsyskon, perfekt. Nu är spänningen olidlig, pappa skulle ringa tillbaka när han bokat resan...


18/1

Jag säger bara en sak;
JAG HATAR MATTEPROV!

tack för mig.

17/1

Alltså, nu är det lite tragiskt. Imorgon är det matteprov. Nej, säger jag bara. Matteprov som en gång var mitt bästa, min chans att verkligen glänsa, har förvandlats till en stor klump i magen. Hallå, vi går i ettan och är redan inne och nosar lite på D-kursen! Visst, vi kommer få det lättare sen när vi väl ska göra den, men just nu känns det bara panik panik. + att en argumenterade uppsatts ska vara inlämnad till nästa vmåndag. Någon som har ett förslag på vad man kan skriva om kanske?

16/1

+ Snart är det Göteborg som gäller, det ska bli så kul!
+ Det är en tävling i februari som Chiwas och jag troligen ska vara med på, jippi!


- Pissvädret som bara tycks fortsätta och fortsätta...
- Matteprov på fredag, urk.
- Min licens krånglar, jag har försökt förnya den men det vill sig inte alls!

Ja, det var väl i stort sett så långt inlägg jag orkade skriva i mitt irriterade tillstånd. Är det någon som är expert på ryttarlicenser kan den gärna höra av sig till mig, tack.

15/1

Dagen började med halvtråkig matte och ännu mer halvtråkig spanska. Sen hade vi håla i två timmar, då jag och Victoria parkerade oss i biblioteket för att plugga spanska, vilket vi gjorde i ungefär 10 minuter. Resten av tiden tjattrade vi om annat.  Sen var det en efterlängtad bildlektion, som har bliviti min nya favorit. Idag fick vi först göra skisser av vårat drömhus, det djur vi skulle vilja vara, det fordon vi helt skulle vilja ta oss till skolan med och en "telefonkladd". Man hade ungefär tre minuter på sig till varje. Det var kul! Sen skulle vi måla av våra skor, jag blev faktiskt ganska nöjd. Det är så skönt att bara kunna sitta och koppla bort allt annat...

Ikväll blir det väl någon form av träning skulle jag tro. Vädret är ju inte det bästa, så vi får väl se vad jag hittar på. Snart är det iallafall bara en vecka kvar tills vi åker! Ja ikväll är det en vecka kvar faktiskt! Det ska bli så kul att träffa farmor&farfar, farbror&faster + kusinerna igen! Kalas lär det bli också, för farfar fyller 90 år!

Har haft två hoppträningar nu. Vi hade ju en vanlig hoppträning i fredags, men så blev det hoppning igår också, tjoho! Fast det var inte lika roligt som i fredags... Jag vill ju hoppa lite högt, haha. Snart är det iallafall en tävling i Rävhagen som jag planerar att vara med på, om allt går som det ska. Hoppas hoppas!  Chiwas är min allra allra bästa! ♥

Det här inlägget blev ju riktigt långt. Jag som inte brukar gilla att skriva blogg har kommit igång riktigt. Nytt rekord har slåtts, jag har väl aldrig lyckats skriva någorlunda regelbundna inlägg i längre än en vecka... Nej nu ska jag uppdatera min önskelista på HM, jag fyller ju år snart! :D

14/1

Jaha, nu har jag suttit i lite mer än 1 timme och ringt och ringt. Sommarjobb är inte det lättaste att få har jag insett. Ringde till sammanlagt 20 ställen, fick någonstans mellan 9-11 napp. Så nu måste jag se till att skriva ihop en himla bra jobbansökan som jag ska lämna in. Önska mig lycka till!

Dagen började dåligt då jag var tvungen att jogga iväg till skolan (cykeln är hos pappa...) vid 20 i åtta med alla mina stallklädet. Efter naturkunskapen, då vi skulle kolla upp lite grejer om olika biom (tror jag det hette, jag hade iallafall savannen med Hugo) fick vi reda på att vi inte hade någon religion. Jippi, då släpade jag med mig 100 kg stallkläder alldeles i onödan, för Sissel slutar inte för än typ två och jag orkade inte vänta tills dess. Jaja, så då gick jag hem igen. På ett sätt var det ju bra, för nu fick jag tid att söka alla jobben. Nu ska jag nog läsa religionsbetinget och sy upp en av mammis gamla fina kjolar som jag planerar att sno. Eller, om jag känner mig själv, blir jag kvar här en halvtimme och kollar lite Andra Avenyn. Puss&hej!

12/1

Idag står det stalltjänst, US-möte och middag med alla i stallet på schemat! Ska bli mys ikväll, att äta på Jans restaurang. Igår var det hopplektion för första gången på cirka en månad, vad jättekul att få hoppa igen, det tyckte både vi och hästarna!

Nu är min fantasi slut så det här får bli ännu ett snabbinlägg. Bättre ett kort än inget alls!


10/1

Godkväll!
Blir ett snabbinlägg innan maten! Har hållt på och fixat med odils present som hon ska få imorgon hela eftermiddagen, hoppas hon blir glad! Kan ju tyvärr inte skriva vad det är här eftersom hon (förhoppningsvis) läser min blogg. Kanske är hon till och med den enda som gör det, vad vet jag. Jaja, nu ska jag kolla vidare på alla andras bloggar. Ha en bra kväll!

9/1 (skulle jag gissa?)

Okej, nu har jag bestämt mig. (Så som många gånger förut) Jag ska ta tag i mitt bloggande och försöka uppdatera iallafall lite varje dag! Får väl se hur det kommer att gå...

Livet rullar på som vanligt nu när skolan har börjat. Det är faktiskt rätt skönt att ha fått tillbaka lite rutin på tillvaron, vilker det var stor brist på under lovet. Sitter nu uppe på mitt rum och lyssnar på radion, mamma ligger nere i soffan och är jättesjuk, stackarn. Ska snart bege mig ut till stallet med Joanna iallafall, vilket ska bli...Ja roligt kan jag inte säga i det halvtråkiga vädret, men det kunde ju ha varit betydligt värre också så jag ska inte klaga. Två pållar (eller kanske tre om jag orkar) att pyssla med och en fodring som ska klaras av. Jag längtar till sommaren, då allt blir mycket lättare!

Jaha, och vad ska man skriva mer? Min fantasi är inte på topp just nu känner jag. Var ute och gick promenad med Li igår, det var jättelängesen vi sågs senast. Hon gör mig alltid så glad den människan. ♥

Nej nu är det dags att byta om, ska hämta Joanna om 20 minuter. Vi hörs! (kan man ju hoppas på iallafall, känner jag mig själv blir mitt nästa inlägg om ett halvår ungefär...)

RSS 2.0