Tusseliten.


Mina fina.


So little time.

Rutinerna börjar infinna sig här i Uppsala: dans-måndag, scones-tisdag, bonde-onsdag, (förhoppningsvis) badminton-torsdag, värmlands-fredag, städ-lördag, plugg-söndag. Idag stod Martina och jag i PR-skrubben och sålde mjukisbyxor, och JISSES vad folk det kom! Redan när vi kom dit stod det nog 20 personer i kö och så fortsatte det hela timmen vi hade öppet... Fakturalapparna tog slut två gånger och pengarna rullade in. Härligt!
Något som är mindre härligt är plugget den här veckan. Idag gick vi i skolan 9.15-16, och jag skulle stå i PR halv fem så det var bara att rusa hem, mata vovven och sen sticka till kåren. Direkt efter det gick jag hem till Victoria, eftersom scones-tisdag innebär sconesbakning och tedrickning hos fröken Gräsman. Sen tog vi en promenad med den stackars vovven som fått vara inne hela dagen och sen ramlade jag in här hemma vid halv nio nån gång. Plugga nu? Nej tack. Det är så trevligt att föreläsarna tycker vi ska hinna läsa några kapitel i boken, sammanfatta dagens tre föreläsningar, kolla på lab-filmer och läsa igenom labkompendiet för nästkommande dagen OCH göra quiz och kolla på bakterier på vetbakt-hemsidan. Detta ska alltså göras varje dag efter klockan fyra, då skolan slutar. Till råga på allt ska vi ju lära oss allt vi läser/skriver/labbar också. Har jag gjort något av ovanstående idag? Svar nej. Är jag bitter över det? Inte ett dugg, jag har roligare saker för mig! Sova till exempel.
God natt.

Målet uppfyllt.

Första tunneln är äntligen i örat, det ni!

Pyssel.

Äntligen helg! Veckorna går i en rasande fart, snart är det nog jullov utan att man vet hur det gick till... Jag har massor av grejer att pyssla med både idag och imorgon. Måste städa (det känns som att gå i en sandlåda när man går på mitt golv), tvätta och plugga. Ikväll ska vi kanske dansa på Norrlands, och imorgon blir det brunch på VG's, medarbetarsamtal och kanske träning om jag hinner. Fullt upp som vanligt, och jag gillar't!!

Utgifter.

Vi började läsa bakteriologi i tisdags. Jag är redan trött på det. Det känns lite som att min hjärna är full, det går helt enkelt inte att få plats med mer! Men jag fortsätter glatt att trycka in nya grejer och låtsas inte om att dem går in genom ena örat och ut genom det andra. Det blir nog bra det här.
Imorgon får vi studiemedel, om jag inte tänker helt fel. Det behövs, jag har cirka 100 kronor kvar av det förra och då har jag ändå snyltat lite av sparpengarna... Jag tänkte att jag skulle ha råd att lägga undan 2000 av studiemedlet varje månad, men icke. Inte den här månaden i alla fall. Som alltid har jag tänkt "men den här utgiften är ett undantagsfall från min budget, för den kommer bara en gång". Så är det ju. Det är bara det att det finns sånna här utgifter varje månad. Den här gången har det varit betalning för sittningen Phlugan (550 kronor), kursboken (777 kronor), adressändring (195 kronor) och en telefonräkning på cirka 700 eftersom jag sa upp mitt förra abonnemang och fick betala för att starta ett nytt. Där rök dom 2000 kronorna som jag skulle spara... Snyft, det är inte lätt att vara fattig student.

Valptankar.

Det är så roligt när man hittat en ras som man är intresserad av att köpa, och en kennel som verkar seriös. Man mailar kenneln och frågar om man kan få komma och hälsa på trots att man inte kommer skaffa valp som tidigast till sommaren. Med vändande svar får man då ett nej, vi har inte tid med dig. Tack, nu blev jag verkligen sugen på att köpa en eventuell valp från er kennel.

Helgen.


Unfinished business.

"Walking away from someone you love hurts. Sometimes letting go of someone who loves you hurts too. You’ve got to do what’s best for you, and sometimes them. Love can be as easy as holding a hand, and kissing someone goodnight. It also can be as hard as walking away knowing your heart only beats for them."

"So I will move on. But I just needed you to know that I think of you. And miss us. But I am moving on. I hold a place for you, that is filled with pain and love and forgiveness. 

I forgive you for hurting me and for not knowing that you did. I wish you the best. Maybe if the timing had been different...maybe if you were different.. 

Maybe we'll never know."
LeLove.

The Ark.

Efter ett par dagar med många skratt, kramar och tårar känner jag mig på något sätt starkare som person. The Arks avslutningskonsert i fredags fick mig att inse saker jag borde insett för flera år sedan, och Ola Salos ord gick rätt in i hjärtat. Mitt ibland 15000 människor brast allt och tårarna ville inte sluta rinna. Under sista låten var det som att tiden stod stilla. Trots att vi stod så långt bak att vi knappt såg vad som hände på scenen kändes det som att Olas ord vad riktade till bara mig. Jag tror alla andra kände likadant. Att det kan finnas så fina personer, som lever för att skapa styrka hos andra. Jag kan knappt hålla tårarna tillbaka när jag tänker på det. Konserten avslutades med orden "Om ni någonsin behöver lite pepp, inspiration, en spark i baken för att komma ihåg styrkan inom er, ropa på våra låtar så kommer de till er". Fina, älskade, bästa The Ark, jag kommer sakna er.

I know all that so well 
But I also do know this: 
Calleth you, cometh I 
And that's just how it is 
And how it's always been 
It's where my reason stops 
And something else comes in 
I know it doesn't make sense, but still... 
Calleth you, cometh I 
-And that's how it is



Gissa vad som händer ikväll...?


Ett måste när man har bondekväll.


Rabies.

Nu har jag proppat huvudet så fullt med virus att de snart väller ut genom öronen. Innan vi började läsa om virus tänkte jag att det nog finns många olika sorters virus, men jag hade fel. Det finns inte många virus, det finns tusen miljarder virus, typ. Att sjukdomarna de orsakar har exakt samma symptom gör ju inte saken lättare. Jag är väldigt fascinerad av sjukdomar och tycker det är spännande att läsa om virusen som orsakar dem. Det svåra är bara att lyckas komma ihåg vilket virus som gör vad.
Jag som är superhypokondrisk mår väl egentligen inte så bra av att läsa om virus. Igår började jag fundera på vad som skulle hända om Casco skulle bli smittad med rabies. Visste ni att man har hittat fladdermöss med antikroppar mot rabies i Skåne? Att de har antikroppar mot rabiesvirus betyder att de har varit i kontakt med viruset. Jag får lugna mig med att jag inte bor i Skåne, och att Casco inte umgås med fladdermöss så ofta.
Snart kommer flickorna hit och ser på Bonde söker fru. Till programmet serveras bullar och mjölk, allt enligt vårt tema för veckan, "lantis". Klädkod är rutig skjorta.
Time to go, puss ♥

Ugglor.

Aj, träningsvärk. Igår var jag på styrkemedel och det känns idag kan jag tala om. Jag är smidig som ett kylskåp och kvider av smärta om jag rör armarna över axelhöjd. Men vad gör man inte för lite muskler?!
Jag kan även berätta att världens kanske finaste tavla har flyttat in i mitt rum. Ugglor är min favoritfågel, och det blir ju inte direkt sämre av att dem är rosa. Tavlan inhandlades på IKEA.

Läkarnas fel

På amöba-spexet i maj sjöngs sången "Läkarnas fel", som har samma melodi som "Bögarnas fel" (av Grotesco). Jag vet inte vem som har skrivit den nya texten, men en stor eloge till den personen. Låten är grym! Här kommer ett litet utdrag...

Inga män på veterinär (Åh nej, åh nej)

Estradiol finns bara här (Åh ack o ve)

Vi är ju faktiskt snygga och kan få jobb på Scan

Varför gömmer alla snygga killar, sig inne i stan?


Ja, det är läkarnas fel (läkarnas fel!)

Läkarnas fel (läkarnas fel!)

I FASS-VET står det skrivet det är läkarnas fel

Jag vet ej vilken rad och vers, kapitel eller del

Men nånstans där i står det, det är läkarnas fel


Ultuna långt bort som fan,(läkarnas fel!)

Att cykla dit tar hela dan, (läkarnas fel!)

På principiella grunder, vi hatar dem förstås

men om dvärgbandmasken dödar faller, skulden ej på oss.


Ja, det är läkarnas fel (läkarnas fel)

Läkarnas fel (läkarnas fel)

Därom kan vi enas, det är läkarnas fel

Imorse åt jag gröt och misstog curry för kanel.

Det råder inga tvivel det är läkarnas fel!!

 


Fyrfota vänner genom åren.

Kajsa Kavat II, -04 kanske?



Chiwas -07 till -09



Mibban, som jag lånade lite ibland på Traume



Cloé, som jag red in -09 (tror jag)



Ponnyn Aslan som jag red lite -09



Och så slutligen Teo!



Vanilla sky.

Jisses vad kul gårdagskvällen var! Vi hade förfest här i korridoren innan vi begav oss till Värmlands och dansade loss tills klockan var ett och dem stängde. Mina nya skor är bäst, trots ganska hög klack är de jättebekväma och man kan dansa som bara den när man har dem på sig! Efteråt drog vi till Donken och köade i en evighet. Vad gör man inte för lite pommes?!
Idag har jag inte riktigt gått upp ur sängen än... Eller, Casco och jag var ute vid åtta imorse, och efter det städade jag köket. Sen dess har jag legat i sängen och sett Gossip Girl. Nu ska jag nog ändå pallra mig upp, ta ut vovvi på en långpromenad i det fina vädret och sen åka till Boländerna. Behöver handla mat på COOP och köpa en ny skrivbordslampa på IKEA. Sen kommer jag säkert hitta en massa andra bra grejer som jag kommer på att jag också behöver! I eftermiddag ska jag baka och ikväll kommer Lisa över på fika. Vem sa att man borde plugga egentligen?!

Rainbow.

Sliten tjej (fortfarande utan fler förkylningssymptom än trötthet och ont i kroppen) hälsar god natt och bjuder på en bild från igår.

Förkylning.

Tjejen med Sveriges (världens?) sämsta immunförsvar slår till igen! Jag har börjat dagen med thé med massor av honung, Esberitox och C-vitamin i hopp om att stoppa den förkylning som är på gång. Huvudet känns luddig och halsen känns öm, men jag tänker att om jag är ute i god tid kanske jag hinner stoppa det. Imorgon ska vi ju ha förfest i korridoren och sen hänga på Värmlands, det vill jag inte missa!
Jag tillbringar förmiddagen framför datorn istället för i skolan, det är bara redovisningar ändå och jag gjorde min igår. Vi ska även rösta fram ett klassnamn, spännande! Regnet bara öset ner, så då känns det rätt bra att slippa ge sig ut. Nu ska jag istället försöka banka in lite fler virus i hjärnan... Eller se på Gossip Girl. Vi får se hur det slutar...

Lovely.

I brist på annat bjuder jag på en bild på den här skönheten och mig från vår lilla Sverige-roadtrip i somras. Bilden är tagen på Skansen på midsommarafton!

Vardag.

Veckan har precis börjat och jag räknar redan ner till helgen. Terminen har precis börjat och jag är redan skoltrött. Är det såhär det ska vara?! Idag gick vi i skolan till strax innan fyra och det kändes som en oändlighet, energinivån var på botten när jag kom hem. Nu har jag i alla fall fått i mig lite supergoda veganska pannkakor, så nu känns det lite bättre. Casco står och tittar hoppfullt på mig, jag misstänker att han är gå-ut-sugen. Alltså, time to go!

Tusen saker att göra.

Okej, idag är planen:
  • 10.00-12.00 tvättid
  • 12.00-okänd tid hundgårdsbygge. Vill man ha sin hund i hundgård måste man vara med och bygga på hundgårdarna för att få byggtimmar. Den med flest byggtimmar får hundgårdsplats! Jag har ju ingen hund att ha i hundgården just nu (Casco ska inte vara i hundgård) men jag kanske kommer skaffa en i framtiden och då kan det vara bra att ha lite timmar.
  • på eftermiddagen nån gång ska Casco och jag promenera hem till mitt förra boende för att hämta lite post som kommit dit
  • 19.00-20.30 gymma
Tänkte även hinna med att dammsuga, göra mina städuppgifter i korridoren och laga matlådor. Det här blir en stressig dag.

Livsfarligt.

Nyss höll vår utbytesstudent på att bränna ner hela korridoren! Josefine kom ner till köket och fick då syn på en kastrull på spisen som det rök massor ur. Hon stängde av plattan och tog av kastrullen, men nu luktar det bränt i hela koorridoren och i våra rum. Brandbilen var här nyss också, röken måste ha spridit sig via ventilationen till nån annan korridor för det gick ett brandlarm här någonstans. Tänk om det hade börjat brinna i köket på nedervåningen, hur skulle vi då ha tagit oss ut?! Creepy...

Finns det något bättre än nya skor?


Vad är väl en middag på Gallan?

Alla mina vänner är på sittning i Gallan. Jag sitter i min säng och tycker synd om mig själv. Jag blir inte riktigt frisk, så bestämde mig för att sälja min biljett och stanna hemma ikväll. Var hos doktorn idag som tog massor av prover i alla fall, jag hoppas verkligen att han hittar vad som är tokigt för nu är jag trött på att vara sjuk. Det enda bra med ikväll är att jag har två gosiga vovvar som ligger här och sover. Vad vore livet utan dem?

RSS 2.0