Hjälp vår kassa personal

Var det någon som sa att det var påsklov? Inte för mig iallafall. Jag har nog aldrig haft så här mycket att göra... Idag var Sissel och jag och kollade på Erik när han spelade Påskcupen i innebandy på p18. Dom vann första matchen, men dom två som vi såg på förlorade dom tyvärr. Träffade Julia där, så vi satt jag roade oss tillsammans med henne, då vi kände att innebandy inte var vår starkaste sida. Sen bar det av till stallet där två pållar motionerades. Har börjat hänga på Cloé nu, och om det är mjukt på banan imorgon kan jag kanske sitta på henne! Det ska bli så spännande, jag får väl bara hoppas att jag landar mjukt om jag skulle ramla av, vilket antagligen kommer hända. Sen var det fodring som gällde, och efter det skyndade Joanna och jag oss hem i motvinden. Kvällsmat och sen vidare ut till papps, där söta Elin fyllde 10 år. Mamma hade varit snäll och köpt present till henne eftersom jag inte hunnit. Tavlor med kattungar blev det, dom var söta. Sen var det fika och ja, nu sitter jag här. Med träningsvärk i magen, kan tilläggas. Min pappa kan vara ganska rolig han.

Imorgon ska jag fika/gå på stan med Victoria, det ska bli trevligt. Efter det ska jag till stallet, och på kvällen är det träning med pappa. På fredag ska jag förmodligen till stallet på förmiddagen och på eftermiddagen är det en liten återförening med vårt gäng från nian, Pernilla, Annie, Agnes, jag och eventuellt Li. Det ska bli riktigt roligt! Ska försöka hinna gå en liten sväng på stan med lillebror också, om det finns tid. På kvällen ska jag på arbetsintervju. (!) Till Donken, haha. Det blir nog bra det. Stå och steka hamburgare hela sommaren, jag som inte äter kött. Jaja, skulle jag nu få jobbet, för det vill jag verkligen inte ta ut i förskott, är jag bara glad. Ett jobb är ett jobb, och jag får förhoppningsvis jobba många dagar i veckan!

På lördag ska Sahra, Joanna och jag köra favorit i repris och åka till Suderbys herrgård för att gå på Arrangutangh (stavning på det?). Det är några föreläsningar om hur man blir en bra tonåring, eller något sånt där, plus Horsemanship. Det ska bli intressant. Och på söndag är det stalltjänst och vara funktionär på US dressyrtävling som står på schemat. Plus att jag ska rida/pyssla om två hästar både lör-sön. Pust. Som sagt, var det någon som sa att det är påsklov eller?!


That´s love

Idag har det varit en mycket händelserik och rolig dag. Började med stalltjänst tillsammans med Joanna, men den gick ganska snabbt, så det var okej. Sedan skulle vi hjälpa Gill att släppa ihop Coco Chanel med några andra ston, vilket resulterade i fyra busiga pållar på vift. Lilla Coco fick vi tag på iallafall, det var ju tur det. Hon som hade ont i benet och allt. Alltså for dom fyra tokarna glatt fram över ängarna, med Sissel och mig inte fullt så lyckliga springandes efter. Jogga runt i snö är ganska jobbigt, må ni tro. Nåväl, vi fick iallafall tag på dem tillslut.

Sen var det tolkning som gällde. Siggli var så duktig, och Chiwas också såklart, även om han inte bidrog med så mycket. Det var riktigt skoj! For omkring och ramlade till både höger och vänster gjorde vi. Slog i mitt knä också, då var det inte alls så farligt, men nu värker det jättemycket. Dumma.

Har varit hemma hos pappa och kollat igenom massa foton från när jag var mindre. Kolla in bdb, för att se några av dem. Träffade mina söta mer eller mindre syskom också, det var länge sen sist. Martin skulle räkna, och hur är det nu, kommer inte elva efter fjorton? Såg parlamentet innan jag åkte hem, och jag säger bara en sak: Björn, I love you.

Jag vet att jag borde vara stark. Se allt från den ljusa sidan och försöka tänka positivt. Det är jag som ska stötta, inte bli stöttad. Men helt plötsligt blir allt bara kallt och jag fylls av en tomhet. Det gör så himla ont...


Let it snow, let it snow, let it snow

Julkänslor?

Nu är jag på benen igen. Ett tag iallafall. Ta en dag i taget.

Igår var det King Arthur som gällde. Jag tyckte faktiskt att den var jättebra! Kollade på det inspelade slutet nu på morgonen, som råkade somna innan den tog slut igår... Spännande och lite romantik, perfekt för mig. + att det var massa snygga häst-scener med, vilket inte gjorde det hela sämre. Efter att ha sett den blir jag mer och mer sugen på at bli den första kvinnliga riddaren i Tornamentum!

Vilket väder det är ute! Bara snö och snö, all day long. Man kan inte gå ut med hunden, det är för mycket snö. Man kan inte åka till stallet, för det är inte plogat på vägarna. Vad gör man? Sitter inne med en godispåse vid datorn.

För jag har verkligen blivit godisberoende. Jag kan helt enkelt inte sluta. Påskgodis som är mitt favvå och allt. Jag vet inte hur många kilokalorier jag har tryckt i mig den här helgen, och just nu är jag livrädd för vågar. Det känns nämligen som att jag har gått upp minst 5 kilo. På två dagar.

Nej, time to go. Ciao sötnosar.

Känslan av att falla handlöst

För tillfället känns allt bara svart.


Vad många besökare jag haft sen förra gången!

Keep up the good work, people.

Påsklov, så skönt! Och jag är världsa-sugen på påskgodis. Får nog gå förbi Maxi, mitt nya favoritställe, och köpa upp ett litet lager imorgon. Det är ju faktiskt påsk!

Kvällen har spenderats hemma hos Sussa, pratandes, fikandes och kollandes på hoppning. Det var kul! Sen åkte vi till Ica Maxi och shoppade lite och sen skjutsade hon hem mig. I eftermiddags tog jag båda pållsen när jag ändå höll på, dom var duktiga! Ska ju kanske sitta på Cloé den här veckan... Ska bli så spännande! Gill sa idag att hon kanske kommer hoppa 1.60 med henne... Det kan ha varit på skoj, men jag tror inte att det var det. Isåfall håller jag just nu på att rida in en elithäst. En väldans söt och duktig elithäst förstås!

På lovet ska jag mest hinna med att vara i stallet och sköta om my darl´s riktigt noga. Ska nog träffa Li, Annie, Julia och Erik också, det ska bli kul! Eventuellt en filmkväll med Victoria, Amanda (och kanske Emma också?) Jag ska för en gångs skull försöka prioriterna mina vänner litegrann, dom är ju helt underbara, men tyvärr räcker aldrig tiden till! Det är sorgligt egentligen. Man far fram som en idiot och glömmer det som verkligen betyder något. Man glömmer dem man kan ringa mitt i natten och de som man alltid har roligast med. Men ni vet vilka ni är, och jag älskar er! (Ta åt er, för Guds skull).

Varför fastnar man alltid framför datorn, när man egentligen borde göra något annat? (I det här fallet sova...) Men jaja, det är ju lov. Glad påsk, sötnosar!

Idag är det framtidsdagen...

...vilket betyder att vi är lektionsfria då alla våra klassrum är ockuperade. Eller lektionsfria var väl att ta i, vi har beting. Borde jag sitta här vid datorn då? Svar nej. Men det bara blev så. Som vanligt med andra ord.

Helgen har varit trevlig. I lördags var det stallet som stod på schemat. Pysslade med båda pållsen, som är så söta så. Sen begav Joanna och jag oss till Dahrves, för att köpa födelsedagspresent till Sussa, som fyllde år igår. Jag hittade en förbygel också, tjoho! Har letat hur länge som helst efter någon bra... Hoppas den passar bara! På kvällen var det schlager som gällde. Siss och Joannie kom hit och vi drack te och åt kladdkaka. Alldeles för mycket kladdkaka faktiskt. Räknade ut skrämmande fakta, bland annat att vi fick i oss 50 gram smör och 1 dl socker. Var, kanske jag ska tillägga. Härligt. Nåja, rätt låt vann iallafall, och det var bra. Efter melodifestivalen satte vi på Walk the line, med orden: Vi ser halva, annars blir det så sent! Den är nämligen över två timmar lång. Tror ni vi såg halva eller? Icke. Den tog slut närmare halv 1 och då begav sig brudarna hemåt i natten. Jag var inte alltför avundsjuk på J, som skulle upp och ha stalljänst dagen efter.

Nåja, igår var det lite kalas hemma hos Sussa. Jolin, Joanna och jag kilade dit på eftermiddagen, och Brita kom och var med på slutet. Vi slappade i tre timmar i Sussas soffa, det var kul men man blev trött. Sussastackarn var sjuk, så jag hoppas inte någon av oss blev smittad  och att hon kryar på sig!

Nej nu är det hög tid att jag tar tag i den växande läx-högen. Pusshaj!

Om en liten vecka...

... är det påsklov. Känns som att det var längesen man hade sportlov, så det ska bli riktigt skönt! Jag känner mig lite överansträngd nu, inte bra. Så det ska bli skönt att vila upp sig lite! Sportlovet blev ju inte så mycket lov...

Veckan har varit bra, och den har gått snabbt! I tisdags var vi lediga, vilket jag inte märkte av. Vaknade halv 7 av mig själv, så då stack jag ut och sprang en vända. Hem och äta frukost och sedan begav jag mig ut till stallet tillsammans med cykeln. Väl där väntade Gill och Sussa på mig, och vi började mocka. När det var klart fick jag prova att rida Chiwas på kandar, det var både roligt och lärorikt! Ska göra det fyra gånger till dem närmaste två veckorna, jag tror att det kommer bli bra. Sen longerade jag Cloé, först med gjord och sen med sadel! Hon är så duktig, prinsessan. Sen cyklad jag hem vid halv 3, halvt utsvulten. Hade inte ätit något sedan 8, så energin var inte den högsta om man säger så. På kvällen fick jag jätteont i magen och mådde kasst, en stressak, misstänker jag.

På onsdagsmorgonen skulle jag ha träffat Erik, men jag hade fått mail från skolsystern om hälsokontroll, så jag fick gå dit istället. Väga-mäta-syn, allt verkade normalt. Sen var det friskis på gympan, jobbigt. Jag känner av hur jobbigt det var idag, jag kan knappt röra armarna, haha. Sen var det stallet som gällde på eftermiddagen, men
Chiwas fick stå. Tror att ingen av oss mådde dåligt av en vilodag.

Efter skolan idag stod det fika med Erik på schemat. Jättemysigt som vanligt, såklart. Sen brummade jag hem med moppen och åt middag med la familia. Anton hade gitarrlektion, så då följde mamma och jag med honom in till stan för att handla lite och gå en promenad i regnet. Och ja, nu sitter jag här. Mams ligger på soffan bredvid och är sjuk, stackarn. Får man vara lite självisk hoppas jag på att jag inte blir smittad, jag har nog att göra utan att bli förkyld. Har fått tillbaka min smink-allergi också, det är ganska jobbigt. Vacker utan spackel har väl fått vara min melodi dom senaste dagarna, då jag vandrat runt i skolan helt osminkad. Vaknade klockan 6 imorse av att mina händer var fulla utav utslag och kliade som bara attan. Det var bara att knata upp och käka allergitabletter. Dumma. Hoppas att det blir bättre tills imorgon.

Jisses, det här blev längre än vanligt det. Så kan det gå. Ha en bra kväll amigos!

En liten lista

Dagens...
...lycka:
Det vackra vårvädret! Finns det något härligare?
...glädjedödare: Jag vandrar i godan ro runt i Furulundskogen och plockar blåsippor. (Det är någon man måste göra varje vår.) När jag kommer ut på cykelbanan inser jag att jag har trampat i hundskit. Yes.
...velande: Åka ut och mocka imorgon, eller stanna hemma och slappa? Just nu lutar det åt mockning.
...leende: Hugo, när han fick reda på att vi hade studiedag imorgon.
...överraskning: Framtidsdag på måndag, vilket betyder att vi får beting på alla våra lektioner och kan stanna hemma!
...tråkiga: Att jag är pank. Fullständigt pank. Otroligt fullständigt pank. Eller ja, dom pengar jag har ska sparas, hur jag nu ska klara det.
...panik: Det var krångel med bankomaten, så summan tredubblades då den drogs från kortet... Skulle åtgärdas om två dagar, tack för det.
...sötnos: Chiwas, såklart!
...förtydligande: Jag gjorde inte alla dom där stallgrejerna som jag skrev om i mitt förra inlägg alldeles själv. Jag hade hjälp av alla stallbruttorna.
...längtan: Kände jag av nu faktiskt. Påskgodis, yummie! + schagerkväll med j, s, s och våfflor på lördag såklart!
...saknad: Lerum! Kom att tänka på att jag inte pratat med farmor och farfar på länge.


Äntligen fredag

Den här veckan har varit riktigt seg och långdragen, men nu är det äntligen helg! Och jag märker att min stavning är lite halvdan idag, så ni får ursäkta eventuella slarvfel. Helgen ska tillbingas i stallet, för ovanlighetens skull. Stalltjänst imorgon och tävling på söndag. Imorgon ska jag:
- Rida Chiwas, kanske hopplektion om vi har tur med vädret
- Puttsa alla grejer till på söndag
- Tvätta min kära pålle
- Longera Cloé
- Prova träns och gjord på prinsessan här ovanför, samt tvätta hennes skitiga svans
- Borsta lillplutten, Nino, den sötaste
 Plus ta ut och sen ta in över 20 hästar, mocka över 20 boxar och fodra 4 gånger. Så jag behöver iallafall inte oroa mig för att få långtråkigt. Snarare bör jag oroa mig för att inte hinna med allting, men men. Ska faktiskt bli skönt att det inte äv tävling för än i april nästa gång. Även om det är jättekul är det skönt att ha någon helg ibland när man bara är hemma och vilar. Sen är det ju dyrt också. Vill inte ens räkna ut hur mycket pengar jag har lagt på C den här månaden. Hopplektioner, hyra, transporthyra, anmälningsavgiften till tävlingar... Men det är värt vart enda öre, jag ska inte klaga. Chiwas är bäst, så är det bara.

Ikväll blir det Så ska det låta/Let's dance. Det ryktas om att min mor har köpt semlor, vilket inte vore alltför otrevligt. Ha en bra kväll!


Comviq i mitt hjärta

Vilken slappardag! Fast jag klagar inte. Matte på imorgonen, smög igång lite med matte b, verakde inte allt för svårt. Iallafall inte dom första två sidorna, haha. Efter det var det svenska, halva lektionen läsning och halva lektionen diskussion om könsroller, slappt det också. På spanskan skulle vi skriva klat vårat slut på historien om Alba och Daniel, men vi var redan klara. Därför tillbringade vi största delen av lektionen inne på youtube, kollandes på unge herr Gustavsson, den charmigaste som finns. Sen var det lunch och sen bar det av hemåt.

Väl hemma hoppade jag i stallkläderna och begav mig ut mot Traume tillsammans med min cykel. Där longerade jag Cloé, hon är en riktig prinsessa! Jisses vad jag tycker om henne när hon sköter sig, sötnosen. Gill sa att jag kanske kommer kunna sitta på henne på påsklovet, det skulle vara helt underbart! Känslan av att sitta på en unghäst för första gången som man ridit in själv måste vara riktigt häftig! Fast helt själv har jag faktiskt inte ridit in henne, om jag ska vara ärlig. Gill har hjälpt mig, hon kan verkligen allt. Det gillar vi.

Sen cyklade jag hem med en mobil som dött efter allt hej-nu-har-jag-comviq-smsande hela dagen. Comviq är helt underbart! Väl hemma bytte och om och fixade lite. Sen begav jag mig in till staden för att bli bjuden på fika av Erik. Vi var på Vinäger, det var jättemysigt! Han är bra han. Sen cyklade jag hem igen för att äta middag. Skulle egentligen ha gått till stan med mamma nu för att handla, men jag fick magkatarr, så jag stannade hemma. Ibland protesterar kroppen och säger att det har blivit för mycket,och då är det bäst att ta en hemmakväll. Det känns bättre nu iallafall, trots att jag inte har tagit någon medicin. Jag tror förresten att jag har blivit immun mot magkatarr-tabletter, för dom hjälper tyvärr inte längre.

Vilket långt inlägg det blev! Nu ska jag roa mig med att göra en önskelista på HM's hemsida, ciao!


En helt vanlig onsdag

Livsväg 8, den målmedvetna materialisten:
Åttor är i allmänhet starka och självständiga människor. De är beredda att kämpa hårt för att nå sina mål, så väl i arbetet som i till exempel någon sport. Åttor kan till och med bete sig hänsynslöst för att nå dit de vill.

Har du livstalet 8 är du en ambitiös person som litar mycket på din egen förmåga. Du är duktig på att planera och följer också nästan alltid din plan. Att organisera är också något som du nog kan lägga till på din meritlista. Du har en girighet som få och är inte rädd för att gå din egen väg. Att hjälpa människor är något som du gärna gör eftersom du vill att andra också ska bli så självständiga som du. Det är inte omöjligt att du är duktig i sport eftersom du antagligen även på det området sätter upp höga mål.

Arbetet tar mycket av din tid vilket medför att familj och vänner kan bli lidande av detta. Du kan ibland uppfattas som ytlig då du tycker utseendet spelar stor roll. Du blir lätt frustrerad och bör nog fråga dig själv varför.

Är det här jag, eller är det här jag liksom?!


Baby, when you're gone

Godkväll allihopa. Idag var vi på konstmuseum på bildlektionen. Vi såg på konst av bland annat Nathalie Djurberg (som jag tror att hon hette). Animerad konst i form av korta filmsnuttar med grovhuggna lerfigurer, skulle man kunna sammanfatta det hela som. Jag blev faktiskt illa berörd och tyckte det var obehagligt. "Som ett köttsår", som min lärare sa. Filmerna var hemska med mycket våld och porr, det var inte in melodi det där. När lergubbarna var arga på varandra, eller när de blev slagna, lät de som när hankatter bråkar. Usch. Sen fanns det en annan konstnär som ställde ut där, minns tyvärr inte vad han hette. Han var mycket bättre! Hans konst bestod till största delen av lampor i olika former och färger, dom var ganska roliga. Mer som ett "skavsår", vilket kändes betydligt mycket bättre än ett köttsår.

Nu ska jag ringa till min kära vän Odil. Puss och godnatt!

Minns du, Frida?

Kolla vad jag hittade för roligt när jag städade min skrivbordslåda:

"Killar är fantastiskt bra, det ända man behöver ha för att leva ett lyckligt liv
oftast slipper man HIV
Killar, killar, killar, det är dom vi gillar
det är dom vi vill ha
helst varje sekund och varenda da´.
Jonas - Du är vår prins. Den bästa som någonsin finns.
Pelle - Du är sötare än dom flesta och snyggare än det mesta
Nils - Du är lite pilsk, men det gör inget, för snart blir du pilsk
Jocke - Du lyser starkare än alla stjärnor på himmlen, till och med starkare än sturnus.
Killar är så underbara att det inte går att uttrycka i ord!"

Denna tjusiga dikt skrevs alltså av bland annat Frida, på mitt födelsedagspartaj när jag gick i sexan, skulle jag tro. Spana in alla sköna felstavingar, särskilt den på Saturnus... Jag kan bara skratta (och det antar jag att du också gör nu, Frida?). Men den stämmer faktiskt ganska bra. För vilka är det som till största delen upptar våra tankar varje dag, om inte killar?

Vad får jag allt ifrån? GLÖGGEN!

Godkväll kära läsare! (som hela tiden minskar och minskar oroväckande snabbt...) Här sitter jag och väntar på att maten som jag håller på att laga ska bli klar. Kyckling med ris blir det, mumma. Märker att det snart är läge att kila dit och kolla hur det går, så det här får bli ett snabb-inlägg. Har iallafall haft en jättebra helg med tävling och mycket stall! Dags att kila tillbaka till spisen, ciao!


RSS 2.0