En helt ovanlig onsdag.

Tänkte bara börja med att säga: Karolina vs Tentan, 1-0. Tror jag. Jag svarade på allt i alla fall, så så illa kan det inte ha gått.
Idag är vi... LEDIGA! Det har nog aldrig hänt att vi har fått en hel dag ledigt efter en tenta förut. Så skönt! Jag ligger just nu med datorn i sängen och bara slappar. I eftermiddag ska jag iväg till Gottsunda för att göra några ärenden. Efter det är det städdag på kåren, och sen Bondekväll här ikväll. Det börjar dra ihop sig nu, inte många avsnitt kvar. Hur ska vi klara oss sen kan man undra... Jag tänkte i alla fall bjuda på godiset jag gjorde i söndags, och känner jag oss rätt kommer vi äta upp allt i ett nafs.

Keep this fire burning.

Här har ni tjejen som är sämst på att plugga! Jag har haft helgen plus idag på mig, och hur mycket har jag gjort? Knappt nånting alls! Jag har haft en massa roligare saker för mig. Igårkväll tände Josefine (min korridorare som även går i min klass) och jag ljus i köket, drog på julmusik och satte igång att baka julgodis. Väldigt mysigt! Jag lyckades göra någorlunda fina Mozartkulor och vaniljkola som aldrig stelnade men som blev god ändå. Snart är det första december och då är det äntligen dags att börja se på julkalendern! Det har blivit lite av en tradition att varje år se på Mysteriet på Greveholm, den bästa julkalendern någonsin. Behöver jag nämna att julen är lite av en favorithögtid...?

Glitter.

Jag glömde bort att lägga upp bilder igår, men nu kommer det några!

Julpynt.

Fy sjutton vad trött jag är! Victoria och jag spenderade eftermiddagen på Rusta/IKEA/COOP FORUM där vi köpte alldeles för mycket grejer... Jag kom bland annat hem med en lampa, en hallmatta, en julstjärna och massa annat julpynt. Hela kvällen har jag nu städat, jag ska ta lite bilder imorgon så får ni se hur fint det har blivit. Jag älskar känslan som infinner sig när man har storstädat och sedan får bädda ner sig i en säng med rena lakan... Mysfaktorn är med andra ord hög här! Imorgon förmiddag är det medel på Friskis som gäller, så nu borde jag nog släcka lampan snart. Godnatt på er, fina ni! ♥

Vart jag mig i världen vänder.

Klockan tre åt jag nudlar. Klockan fem åt jag massor av lasagne. Nu är jag hungrig igen... Det kan inte vara sunt att äta såhär mycket. I och för sig missade jag lunchen (var så nervös inför piercingen), men ändå. Jag kommer rulla fram innan helgen är slut...

Tragus.

Äntligen, efter ett års velande fram och tillbaka har jag gjort min fina traguspiercing. Det var ingen big deal egentligen, men jag är rätt så smärträdd så det är därför jag inte har tagit tag i det... Men nu sitter den där, och jag är supernöjd. Särskilt ont gjorde det inte heller!

Stor dag.

Jag vågade inte göra den där grejen jag skrev om igår... Nu har jag i alla fall bokat en tid, så imorgon blir det äntligen av. Ebba ska följa med och peppa när jag vänder i dörren... Hon har redan förvarnat om att hon kan svimma. Känns stabilt det här.

Leopard, once again.

Hej kära vänner. Idag har jag haft fullt upp, och därför inte hunnit visa mig så mycket här på bloggen. Nu ska jag strax sova, för imorgon ska jag eventuellt göra en läskig grej som jag funderat på i över ett år... Om det finns en tid, och om jag vågar. Jag vill i alla fall! Tänkte bara snabbt visa upp en bild på mina nya, fina naglar. Sov så gott!

Om energi.

Jag har funderat mycket på energi den senaste tiden, och även läst många blogginlägg om att lägga sin energi på sätt saker. Hela mitt liv har jag funderat på vad andra tycker om mig. Det som mest har bekymrat mig genom åren har varit min vikt. Jag har ständigt klankat ner på mig själv och haft dåligt samvete om jag har ätit något "onyttigt". Massor av kvällar har gått åt till att ligga och tänka på om jag någonsin kommer träffa någon som kan tycka om mig, trots mina tjocka lår eller min inte alltför platta mage. Att tänka på all energi som jag slösat bort genom att oroa mig för skitsaker gör mig så ledsen. För egentligen, vem bryr sig om jag väger 50, 60 eller 70 kilo? Människorna runtom mig tycker inte mer om mig ifall jag har storlek 36 istället för 40 i byxor (och skulle dem göra det är dem ändå idioter som inte förtjänar min uppmärksamhet). Det låter som en uttjatad klyscha, men skönhet kommer verkligen inifrån. Mitt mål är inte att bli en självgod översittare som tycker jag är snyggare och bättre än alla andra. Mitt mål är istället att sluta lägga energi på saker som inte betyder något och istället se allt som är bra med mig. Det är något jag måste jobba med varje dag, förmodligen i resten av mitt liv. Men efter att i många år ha tryckt ner mig själv har jag äntligen börjat se mig själv som en person som duger. Ja, faktiskt som en person som kan vara jäkligt snygg ibland.


Biffy Clyro.

Hej och goddag och sånt där. Jag har jättetråkigt, men tänkte i alla fall bjuda er på en länk till fin musik och en fin kille med för den delen. Hejdoo.

En såndär rubrik ja.

Idag har jag inte gjort många knop... Gick upp vid tio och hämtade Casco hos Maja-Lisa, vilket blev en promenad på cirka två timmar i och med att jag gick världens längsta omväg. Sedan dess har jag mest legat i sängen och ttittat på program... Nyss var jag i alla fall uppe och lagade en supergod svampsås med ris och quornnuggets! Nu ska jag försöka få lite plugg gjort, vi får väl se hur det går med det.

Gårdagskvällen.

Kanske inte världens mest charmerande bild, men såhär såg vi ut i alla fall! Superskurk och superhjälte!

Tjocka på dig, flyttis.

Fy tusan vilken tjockiskväll det blev igår! Efter tio minuter hade vi (fem tjejer) tryckt i oss två påsar popcorn och en påse chips. Då vi ändå var tvugna att ta oss till affären för att hyra film kom någon på den brillianta idén att vi kunde köpa något mer gott att äta. Victoria och jag stannade hemma hos Ebba med Casco, medan Linda, Amanda och Ebba gick till affären. Tillbaka kom dem med 400 gram choklad och alla ingredienser till marängswiss. Jag tror vi lyckades trycka i oss allt det med... Känns ju sådär med tanke på att jag ska spendera kvällen endast iklädd body och strumpbyxor... Men ändå, det var värt det!

Scorett.

Förra vintern fick jag ett par snörkängor från Skorett av mamma, vilka kostade strax över tusenlappen. Det tycker jag är ganska mycket pengar för ett par skor... Jag använde dem rätt mycket, men nu har dem stått undanställda hela sommaren. Tog fram dem för några veckor sedan, och upptäckte några dagar senare att själva skon höll på att släppa från sulan. Jag tänkte att jag ändå kunde prova att gå tillbaka med skorna, eftersom jag tycker att ett par såpass dyra skor ska hålla längre. Säljaren på Scorett lovade att lämna skorna till skomakare. Så fick jag ett samtal igår, då säljaren berättade att skorna inte gick att laga, men att jag skulle få ett par nya. Och nu sitter jag här och beundrar mina alldeles nya, fina stövlar. Det är inte många skoaffärer som har sån service nej. En STOR eloge till Scorett, där jag kommer handla fler gånger!

Pysseldag.

Här kommer en bild på de nya, fina kuddfodralen som jag sydde tidigare idag. Jag är mycket nöjd!

Nattprat.

Idag har varit en mycket bra dag! Jag tror att tentan gick bra, kändes som jag hade koll på allt. Förutom att skriva tenta har jag hunnit med massa bra grejer! Först och främst har jag storstädat rummet, vilket verkligen var behövligt... Samtidigt som jag städade bakade jag en kaka, multitasking is my thing. Efter detta bar det av in till stan för att möta upp Ebba, Amanda, Linda och Victoria. Vi letade vidare efter utklädnad tills i helgen, och sen var vi på Max. Man får unna sig snabbmat ibland och efter tentan är väl ändå ett ypperligt tillfälle. Kvällen har avslutats med Bonde söker fru, och nu ska jag snart sova.
Förresten, jag har sytt min mantel idag, och nu glittrar både jag och mitt rum. Köpte även glitterspray i stan, så att hela jag ska glittra. Alla kommer bli jättearga på mig för jag är alltid så kramig, så alla kommer glittra lika mycket som jag när kvällen slutar... Det ska bli så roligt! ♥

Electric.

Nyss hemkommen från en timmes morgonpromenad med Casco. Om drygt en timme sitter jag i aulan och skriver parasitologitenta. Önska mig lycka till!

Smile like you mean it.

Det måste vara något gravt fel på mig. Stod i duschen efter träningen och funderade på om jag skulle äta något gott till dagens avsnitt av Gossip Girl. Det enda jag kunde komma på att jag var sugen på var vitkål. Vem blir sugen på vitkål?! Det har aldrig hänt mig förut. Var tvungen att ta en macka också, för att väga upp nyttigheterna. Jag hoppas att godissuget har bytts ut mot grönsakssug, men något säger mig att det är ytterst osannolikt...

Nya smycken.


Natti natti.


Timbuktu - Kom och håll om mig

Det var som ett annat liv, det var så förbannat fint
Du var den jag ständigt ville stå bredvid
Du grep mitt hjärta som en polygrip
Vi flög iväg som en projektil

Vi skulle hålla hand tills skeletten blev damm
En millimeter från en gadd med ditt namn på
Jag trodde att vi låg mellan himmel och jorden
Men tillslut blev det bara fucking smulor på bordet

Vi vaka natten lång, tårarna forsade ner för din kind
Smärtan är blind
Och jag fattar om du varken vill veta av eller höra av dig till mig
Du vill ha space
Men en vacker dag kanske du och jag kommer sätta tillbaks pinnen i vår handgranat och göra om det extra bra
Du pajja vasen som jag gav dig på din födelsedag
Jag kasta ringen och sa det blir aldrig äktenskap
Du kasta maten som jag lagat på vårt köksgolv
Och lågtrycket i vårt hus blev en köldfront
Vi som alltid lovat att va varandras bästa vän
Nu ligger vi med hundhuvet i en hästenssäng

Så kom och håll om mig



Återbjudning för andra gången.

I helgen är det Återbjudning, vilket är en stor fest som Amöborna (förstaårs-studenterna på Veterinärprogrammet) bjuder oss och treorna på. Varje år är det ett tema, som Amöborna bestämmer och håller hemligt. De ger sedan ledtrådar till både tvåor och treor, som ska klura ut vilket tema festen kommer ha. Tvåorna klär ut sig till samma tema, medan treorna kommer med ett mottema! Jag har säkert förklarat det här förut, men en repetition är aldrig fel! Förra året var temat "Orient" och treorna kom som orienterare. Det var nog den roligaste festen jag varit på, trots att jag inte minns så mycket...

Nu har Amanda och jag i alla fall besämt årets utklädnad, och idag började inköpen av kläder. Temat för året är "Om jag inte blir veterinär...". Så jag tänkte att ni kan få gissa vad vi ska klä ut oss till! Eller, kanske vad jag ska klä ut mig till, för riktigt samma ska vi inte vara. Tyget på bilden ska användas till att sy en mantel, för jag ska ju vara en... ja, vad då? Fler ledtrådar kommer!

Gårdagen.

Gårdagens festligheter påbörjades alltså klockan 16.30 med fördrink utanför Aulan. Nån gång efter fem började spexet inne i Aulan, vilket anordnades av femmorna om jag inte minns helt fel. Efter det delades det ut massa utmärkelser till olika personer... Jag vet inte riktigt vad det gick ut på, men jag tror att det var utvalda personer som på något sätt skapat sig ett namn inom veterinärmedicinen. Utdelningen bara fortsatte, fortsatte och fortsatte... När klockan var sju och den äntligen tog slut hade jag rejält ont i magen. Eftersom jag trodde att vi skulle få så mycket att äta på kvällen tänkte jag att det skulle räcka att äta lite soppa vid lunch och sen inget mer förrän på sittningen. Det var rätt dåligt tänkt...
Väl på Syltan serverades fyrarätters med massor, och åter massor av alkohol. Första rätten bestod av tre små brödskivor med diverse olika pålägg. Gott! Andra rätten bestod av svartsoppa för icke vegetarianer, medan vi vegetarianer fick svampsoppa. Till huvudrätt severades quornfiléer med potatisar och sås. Vid det här laget var klockan ungefär halv elva och jag kände att jag höll på att avlida av hunger. Hetsåt okänt antal färskpotatisar och sen kändes det bättre. Vid det här laget var fylleslaget ett faktum! Redan under förrätterna vinglade äldre veterinärer runt i restaurangen... Under middagen spelade ett liveband, så mellan alla rätter var alla uppe och dansade! Det var verkligen heltokigt.
Efter att middagen avklarats nån gång efter tolvslaget begav vi oss alla över till ULS kårhus och dansade till gammal nostalgisk musik. ABBA och Björn Skifs låtar gick runt, runt och vi kastade av oss klackarna och dansade i någon timme. Framåt tretiden var jag helt slut, och begav mig hemåt. Gissa om det är skönt att bo så nära skolan?!
Idag mår jag förhållandevis bra, med tanke på de mängder alkohol som serverades igår... Bara under förrätten fylldes snapsglaset på tre gånger. Det gällde att hålla lite koll och säga nej tack ibland, annars skulle kvällen slutat väldigt tidigt... Nu ska jag mysa med Casco och kolla på "Så mycket bättre" på TV4-play. Hejdoo ♥

Phlugan.

Såhär fint och städat började kvällen...
...och såhär glatt och suddigt slutade den! Berättar mer senare, nu ska jag nog sova lite till...

Phlugandagen.

Den här dagen började ju bra... Vaknade från och till hela natten, och hade mer och mer ont i ena handmandeln varje gång jag vaknade. Vid åtta gick jag upp och tog en långpromenad med Casco. När vi kom hem var det frukostdags, då jag lyckades skaka ett juicepaket utan kork = juice överallt. Nu sitter jag i sängen och fryser, hoppas för allt i världen att det inte är feberfrys för det skulle vara så himla typiskt att missa den här festen också. Tredje gången jag blir sjuk och får hoppa över en sittning isåfall... Ska hälla i mig te och ta en varm dusch så blir det säkert bättre!

Tusen saker.

Dagens skörd på Veterinärkongressen. Gratis är gott när man är student! Snart börjar idol och det ska jag se, om jag inte hinner somna innan...

Sötnosar.


Stabilt.

Jag har egentligen tusen grejer att göra, men dansar istället runt i mina nya Phlugan-skor (insåg att det kan vara bra att gå in dem lite så jag slipper skavsår på lördag) och ignorerar att göra-listan. Hurvida kombinationern 13-centimetersklackar och middag med diverse alkoholhaltiga drycker är att rekommendera eller inte får jag återkomma om på söndag. Nu ska vovvi och jag ut på långpromenad! Dock i gympaskor och inte i klackar... Hejdoo.

Medan vi faller.


Holding out for a hero.

Okej kära ni, jag behöver lite hjälp. Jag provade en frisyr inför balen i helgen (jag vet att det inte är bal på riktigt men jag vill så hemskt gärna gå på bal så jag tänker låtsas att det är det), men jag vet inte riktigt vad jag tycker. Fint/fult? Hjääälp!!

Webcambilder är väl inte så exklusivt kanske, men det är det enda jag kan bjuda på idag.

Back in Uppis.

Tillbaka i Uppsala! Casco var en stjärna när vi åkte hit idag. Han var lite upprörd på båten men det var inte så konstigt för det var massor av hundar som pep och skällde överallt. På bussen mot Stockholm och tåget mot Uppsala satt han mest och tittade sig omkring, eller sov. Som sagt, en riktig stjärna.
Resan tog på krafterna (fick dessutom gå upp kvart över fem imorse) så jag slocknade direkt när vi kom hit. Vaknade nån timme senare och var helt snurrig i huvudet! Efter en långpromenad med Casco mådde jag bättre, och nu har jag pluggat några timmar. Parasittenta om drygt en vecka, och sen är det bara fem veckor kvar till jullovet! Fantastiskt. Tiden kommer bara rusa iväg, och i stort sett alla helger fram tills dess har något inbokat:
  • 12-13 nov är det Phlugan, en stor fest/bal för veterinärer och studenter.
  • 19-20 nov är Återbjudningen, en maskeradfest som Amöborna bjuder oss på!
  • 26-27 nov är det Stockholm Horse Show om jag inte minns fel. Tror dock inte vi ska gå, men man vet ju aldrig...
  • 3-4 dec kommer Sissel hit! Vi ska gå på Natt-O (ännu en fest...) och bara mysa!
  • 10-11 dec åker Ebba och jag till Göteborg.
  • 17-18 är helgen innan sista tentan och den 21 bär det av till ön igen.
...och så VIPS, så är det julafton! ♥

Misse.


Dröm.

I nättras (gotländskt ord för i natt, nu lärde ni er nått nytt) drömde jag den sjukaste och roligaste drömmen på länge. Det hela började med att vårt klassnamn (Veterator för er som missat det) skulle avslöjas för våra föreläsare under ett möte. Föreläsarna fick seda diskutera vad de tyckte om namnet, och kom fram till att dem tyckte det lät för hårt och bestämt. De ville att vi skulle heta något ulligare och gulligare, och la då fram en lista med namnförslag (där bland annat namnet "Kaninerna" ingick). De sa sedan till oss att vi var tvugna att välja ett namn från listan.
Då bestämde sig hela min klass för att strejka, och starta krig mot föreläsningarna. Vi packade ihop kläder och mat, och begav oss för att bo i en hemlig bunker. Samtidigt hade alla äldrekursare som uppdrag att hitta oss! Våra föreläsare låg i gömmor runt bunkern, och varje gång någon försökte gå ut skjöt dem på personen med paintballgevär eller blåste såpbubblor med en giftig gas. Jag vet inte hur det slutade, för typiskt nog så vaknade jag efter det. Men tänk er (ni veterinärstudenter som läser min blogg) Lisa Persson, världens snällaste person, ligga i en buske med ett lömskt ansiktsuttryck och blåsa gift-såpbubblor. Ibland undrar jag var jag får allt ifrån...

Casco.

Är man stor och stark (och ser farlig ut) måste man vara snäll!

Kärt återseende.

Åh, nu sitter jag hemma i soffan på min kära gamla ö, ser på TV och äter rostmacka och dricker varm choklad. Vid lunchtid ska jag träffa Li, som jag har saknat henne! Innan dess ska jag svänga förbi Kupan och se om jag kan hitta några fina Second Hand-kläder. Det här lär bli en bra dag! ♥
En jättegammal bild på fina Li och mig.

Leopard.


Dance like this.

God kväll kära ni. Livet rullar på som vanligt här i Uppsala, och just idag har det inte hänt något speciellt. Förmiddagen spenderade jag i skolan. Dagens föreläsningar handlade om protozoer, encelliga organismer som i vissa fall är parasiter och framkallar sjukdomar som malaria. Intressant! Vid lunchtid tog Casco och jag en lång promenad längs med ån, och efter det har jag tvättat, pluggat, städat, tränat och hängt med Ebba. Imorgon bär det av till Gotland och jag måste fortfarande packa... Det hinner jag nog imorgon. Nu har jag bestämt att jag får göra varm choklad, för jag har massa havremjölk som måste drickas upp innan jag åker. Ska också passa på att se det nya Gossip Girl-avsnittet som släppts idag. Ha en fin kväll! ♥

RSS 2.0